Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia Lumia 925 Review

Nokia Lumia 925 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η επιλογή της Nokia πριν από μερικά χρόνια να ακολουθήσει τον δρόμο της Microsoft με το δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλεφωνά. Συζητήθηκε έντονα, δημιούργησε απορίες αλλά και θεωρίες συνωμοσίας. Αυτά όμως ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Τα πρώτα βήματα της εταιρείας με το νέο λειτουργικό σύστημα έδειχναν ότι οι Φινλανδοί προσπαθούν αλλά χρειάζονταν ακόμα χρόνο. Το Lumia 800 βασιζόταν στο αντικειμενικά όμορφο σχέδιο και τα υλικά κατασκευής του για να προκαλέσει έστω και λίγη εντύπωση στην αγορά χωρίς σαν συσκευή να έχει κάτι να προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό του.

Το Lumia 900 στην συνεχεία μεγάλωσε το μέγεθος της οθόνης, βελτίωσε τον σχεδιασμό του polycarbonate πλαστικού και προσέθεσε τουλάχιστον σε κάποιες χώρες και την υποστήριξη για δίκτυα LTE.

Κάπου εδώ η Microsoft ανακοίνωσε την επομένη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά τηλεφωνά και έκανε ταυτόχρονα γνωστό ότι οι πολλές και σημαντικές αλλαγές που θα έφερνε αυτή η έκδοση δεν θα γίνονταν διαθέσιμες σε προηγούμενες συσκευές οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα λάμβαναν μια “ενδιάμεση” λύση μιας αναβάθμισης με κάποια ελάχιστα από τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Σε αυτό το σημείο “γεννήθηκε” το Lumia 920 μια συσκευή που άλλαζε προς το καλύτερο το hardware της συσκευής, προσέθετε μια εντυπωσιακή για την εποχή της κάμερα αλλά ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσαν διάφορα λάθη κατά την προώθηση του από την Nokia.
Ένα χρόνο σχεδόν μετά από όλα αυτά, η αποστολή του φωτογραφικού κινητού της εταιρείας ανατέθηκε στο Lumia 1020 με την εντυπωσιακή στα χαρτιά και όχι μόνο κάμερα του των 41 Mpixels και το Lumia 925 που παρουσιάζουμε εδώ. Εμφανίστηκε σαν μια επιπλέον επιλογή για όσους ενοχλούνταν από το μεγάλο βάρος και την κατασκευή του Lumia 920 αλλά δεν ήθελαν ή δεν τους ενδιέφερε η κάμερα του Lumia 1020. Ακολουθείστε μας λοιπόν για να μάθουμε τι είναι αυτό που κάνει το Lumia 925 διαφορετικό από τον πρόγονο του αλλά και τι είναι αυτό που δικαιολογεί την ύπαρξη του διπλά στο Lumia 1020.

DSC_0063

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος

Τα δυο βασικά μειονεκτήματα του Lumia 920 σε καθημερινή χρήση ήταν το μεγάλο βάρος του αλλά και το μέγεθος του που δεν δικαιολογούνταν απόλυτα από το μέγεθος της οθόνης του. Στην περίπτωση του Lumia 925 η Nokia αντιμετώπισε αυτά τα δυο “μειονεκτήματα” αλλάζοντας την κατασκευή και το μέγεθος της συσκευής, δημιουργώντας ένα από κάθε άποψη ανώτερο σύνολο.

1

 

Η κατασκευή της συσκευής έχει γίνει από έναν συνδυασμό πλαστικού και αλουμινίου αλλάζοντας την τακτική της εταιρείας που ήθελε τις συσκευές της να κατασκευάζονται εξολοκλήρου από πλαστικό, έστω και ανώτερης ποιότητας. Σε μια ευχάριστη βελτίωση λοιπόν, το Lumia 925 δείχνει και είναι μια πολύ καλή κατασκευή που ταυτόχρονα αφήνει και μια αίσθηση πολυτελείας που έλειπε από τον προκάτοχο του.

4 5 3

 

Το μέγεθος της συσκευής έχει μειωθεί σε συνολικές διαστάσεις παρά το γεγονός ότι η διαγώνιος της οθόνης παραμένει ακριβώς η ιδία στις 4.5 ίντσες. Το Lumia 925 είναι μια συσκευή που μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα σε καθημερινή χρήση αφού και το βάρος του έχει μειωθεί σημαντικά σε σημείο που να αναρωτιέται κάνεις τι ήταν αυτό που έκανε τόσο βαρύ το Lumia 920.

2

 

Οθόνη

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με μια οθόνη ανάλυσης 1280×768 pixels και διάσταση 4.5 ιντσών. Μπορεί η ανάλυση της πλέον να μην θεωρείται κορυφαία, η συσκευή όμως είχε σχεδιαστεί πριν την διάθεση της αναβάθμισης των Windows Phone που έκαναν δυνατή την χρήση οθονών ανάλυσης 1920×1080 pixels.

Ακολουθώντας τα βήματα του Lumia 1020 και σε αυτόν τον τομέα, το 925 διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED βελτιώνοντας προς το καλύτερο την χρωματική απόδοση σε σύγκριση με τις κοινές LCD οθόνες. Η χρωματική απεικόνιση της οθόνης είναι κορυφαία για την κατηγορία της με ιδιαίτερα ζωντανά χρώματα. Η φωτεινότητα της στην αυτόματη ρύθμιση είναι λίγο χαμηλή σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και έτσι όμως δεν δημιουργεί προβλήματα ανάγνωσης κατά την χρήση σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές χωρίς ιδιαίτερη χρωματική αλλοίωση ακόμα και υπό γωνίες θέασης από τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση της συσκευής.

DSC_0033

 

Προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που έχει ρυθμίσει την χρωματική απεικόνιση της οθόνης η Nokia σε σύγκριση με τις αντίστοιχες οθόνες στα περισσότερα κινητά της Samsung, αφού καταφέρνει να παρουσιάζει ζωντανά χρώματα χωρίς να είναι το ίδιο έντονα κουραστική ένα στοιχειό που για πολύ κόσμο θεωρείται αρνητικό στα περισσότερα κινητά της Samsung. Μάλιστα η Nokia δίνει την δυνατότητα ρύθμισης της οθόνης με βάση τις προτιμήσεις του χρηστή, αν και προσωπικά επέλεξα να μην χρησιμοποιήσω την συγκεκριμένη δυνατότητα παρά μόνο για να την δοκιμάσω αφού η default ρύθμιση μου φάνηκε ικανοποιητική.

Λειτουργικό σύστημα

Η Nokia από την πρώτη στιγμή που επέλεξε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft έκανε γνωστό ότι θα προσπαθούσε όσο αυτό ήταν εφικτό, να διαχωρίζει τις συσκευές της από τον ανταγωνισμό, περισσότερο με την παροχή εξειδικευμένων αποκλειστικών εφαρμογών και λιγότερο με την παραμετροποίηση του ιδίου του λειτουργικού κάτι που εκείνη την εποχή η Microsoft απαγόρευε στους κατασκευαστές.
Σήμερα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και μπορεί η Nokia να μην έχει την δυνατότητα να αλλάξει την διαρρύθμιση του μενού της συσκευής αλλά μπορεί να προσθέσει σε αυτό ακόμα περισσότερες δυνατότητες και εφαρμογές από ότι στο παρελθόν.

menu messaging music (2)cinemagraph creative studio (1) creative studio (3)

 

Με την πρόσφατη αναβάθμιση της συσκευής στην Lumia Black, την αναβάθμιση της Nokia που περιλαμβάνει και την GDR 3 αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος αλλά και τις επιπλέον βελτιώσεις της Nokia, το Lumia 925 καταφέρνει να ξεχωρίζει από τον έτσι και αλλιώς λιγοστό ανταγωνισμό του στην κατηγορία των Windows Phone.
Εφαρμογές όπως το Here Maps και το Here Drive συνεχίζουν να διατίθενται αποκλειστικά για τα κινητά της σειράς Lumia, με τις ακριβές συσκευές της σειράς να διαθέτουν άδεια χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιήσει χάρτες για ολόκληρο τον κόσμο και όχι συγκεκριμένα για μια περιοχή.

drive (1) drive (2)

 

H εφαρμογή με την ονομασία Nokia Camera έρχεται όχι για να αντικαταστήσει την προεγκατεστημενη εφαρμογή της κάμερας του λειτουργικού αλλά για λειτουργήσει παράλληλα με αυτή προσφέροντας περισσότερες επιλογές ρύθμισης της κάμερας, τρόπων λήψης φωτογραφιών αλλά και με βελτιωμένο γραφικό περιβάλλον λειτουργίας.

Προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα η δυνατότητα να αντικαταστήσω με τη Nokia camera την default εφαρμογή των Windows phone η όποια εκκινούσε όταν κρατούσα πατημένο παρατεταμένα το πλήκτρο της κάμερας στην οθόνη αναμονής.
Το Nokia Glance mode είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών στην οθόνη κλειδώματος από ότι ήταν δυνατόν στο παρελθόν αλλά και την δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης ποιες κατηγορίες ειδοποιήσεων θέλει να εμφανίζονται όπως για παράδειγμα να επιλέξει να εμφανίζονται τα εισερχόμενα γραπτά μηνύματα και οι αναπάντητες κλήσεις αλλά όχι τα εισερχόμενα μηνύματα e-mail.

Αυτό που δυστυχώς δεν διόρθωσε η Nokia (πιθανότατα γιατί δεν της επιτρέπεται) είναι η ομοιότητα των εικονιδίων για νέα μηνύματα και νέα e-mail κάτι που μπερδεύει τον χρηστή πολλές φορές αφού με μια γρήγορη μάτια δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει αν υπάρχει νέο γραπτό μήνυμα ή κάποιο νέο e-mail.

DSC_0025

 

Το Nokia Αpp Folder είναι μια εφαρμογή που έστω και με πλάγιο τρόπο προσπαθεί να υποκαταστήσει την αδυναμία του λειτουργικού συστήματος να δημιουργήσει φακέλους για την οργάνωση των εφαρμογών είτε στο μενού της συσκευής είτε στην οθόνη αναμονής. Η λειτουργικότητα της πάντως είναι μάλλον αυτή που της επιτρέπει το λειτουργικό σύστημα χωρίς να είναι η καλύτερη δυνατή.

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα φάκελο, να τοποθετήσει μέσα τις εφαρμογές που επιθυμεί και στην συνεχεία να τον τοποθετήσει στην οθόνη αναμονής. Αυτό που τοποθετεί στην ουσία είναι μια “συντόμευση” για την συγκεκριμένη εφαρμογή και τον συγκεκριμένο φάκελο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο χρήστης προσπαθήσει στην συνεχεία να ανοίξει το συγκεκριμένο φάκελο το τηλέφωνο εκτελεί την εφαρμογή και στην συνεχεία παρουσιάζει απλά τα περιεχόμενα του φακέλου που έχει επιλεχθεί.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι η συγκεκριμένη λύση μου άρεσε αφού θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο τον τρόπο που η Nokia κατάφερε να προσπεράσει τον συγκεκριμένο περιορισμό του λειτουργικού συστήματος της Microsoft έστω και αν τελικά υπάρχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση από την εκκίνηση της εφαρμογής.

standby media

Δυστυχώς όμως πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες άμεσα στον χρηστή μετά την αναβάθμιση της συσκευής στην Lumia Black και θα πρέπει να τις κατεβάσει από το Store εφαρμογών της Microsoft. Αυτό μπορεί να μην αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα θα θέλαμε όμως να είναι άμεσα διαθέσιμες ώστε να δείχνουν στον χρηστή της συσκευής τι ακριβώς άλλαξε με την αναβάθμιση που έκανε στο κινητό του.

Με τον τρόπο αυτό θα πρέπει κάνεις να γνωρίζει εκ των πρότερων ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση προσθέτει αυτές τις δυνατότητες και να τις αναζητήσει χειροκίνητα κάτι που μειώνει την ευκολία στην χρήση της συσκευής.

Κάμερα

Στα χαρτιά το Lumia 925 έρχεται εξοπλισμένο με μια κάμερα των 8 mpixels  διαθέτοντας επίσης και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας όπως ακριβώς και το Lumia 920. Αυτό που δυστυχώς διαπιστώσαμε στην πράξη ακόμα και μετά την αναβάθμιση της συσκευής στη Lumia Black η οποία σύμφωνα με την Nokia βελτιώνει την απόδοση της κάμερας σε σχεδόν όλες τις συσκευές που την έλαβαν, είναι ότι η κάμερα του 925 δεν είναι ακριβώς ιδία σε απόδοση με αυτή του 920. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η κάμερα του 925 είναι άσχημη απλά υπό συνθήκες δεν καταφέρνει να παρέχει την ιδία ευκολία χρήσης με αυτή του 920.
Για παράδειγμα κατά την φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού διαπιστώσαμε ότι η κάμερα του 925 είναι περισσότερο ευαίσθητη στην κίνηση του χεριού από αυτή του 920 με αποτέλεσμα αρχικά οι φωτογραφίες να βγαίνουν “κουνημένες” στις ίδιες συνθήκες στις οποίες το 920 δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.
Με δεδομένο ότι η συσκευή βασίζεται στο ίδιο συνολικά hardware με το 920 η ποιότητα των φωτογραφιών πέρα από την διάφορα στην λειτουργιά του οπτικού σταθεροποιητή παραμένει η ιδία και βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλή επίπεδα.
Με δεδομένο ότι το hardware του 925 είναι πλέον όχι κορυφαίο η σύγκριση με αλλά κινητά της αγοράς βγάζει στην επιφάνεια κάποια μειονεκτήματα. Λόγω του ότι η επεξεργαστική ισχύς δυστυχώς δεν περισσεύει στο 925 για να αποθηκευθούν οι φωτογραφίες σε εύλογο χρονικό διάστημα αποθηκεύονται εν τέλη με λιγότερες λεπτομέρειες από ότι θα μπορούσαν.  Στις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα υπολείπεται από αυτό που θα περίμενε κάνεις διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά της στα χαρτιά.

Παρόλα αυτά η χρωματική πιστότητα παραμένει σε υψηλή επίπεδα και ο θόρυβος είναι ανύπαρκτος ακόμα και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού. Όπως (δυστυχώς) απέδειξε η χρήση παρόμοιας τεχνολογίας οπτικής σταθεροποίησης στην κάμερα του G2 της LG, αυτή η τεχνολογία από μονή της δεν αρκεί για να παρέχει καλό αποτέλεσμα, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει στην περίπτωση του 925.
Η “ελλειμματική” επεξεργαστική ισχύς της συσκευής είναι περισσότερο εμφανής κατά την εγγραφή αρχείων βίντεο όπου μπορεί η μεγίστη ανάλυση τους να φτάνει το 1080p, η ποιότητα τους όμως θα μπορούσε να είναι καλύτερη με αποθήκευση περισσότερων λεπτομερειών. Η προσαρμογή του φακού στις αλλαγές φωτισμού γίνεται με μια μικρή καθυστέρηση αποτέλεσμα της αδυναμίας της συσκευής να διαθέσει την ισχύ που απαιτείται για να προσαρμοστεί γρηγορότερα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αποδεκτό χωρίς εμφανείς ενοχλητικές ατέλειες, δεν μπορεί όμως να συγκριθεί με τα βίντεο που μπορούν να καταγράψουν πλέον οι περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού.

Επεξεργαστής, μνήμη

Όπως ήδη αναφέραμε το Lumia 925 σχεδιάστηκε πριν την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των Windows Phone που θα επέτρεπε την χρήση ισχυρότερων αλλά και περισσότερων επεξεργαστών. Έτσι περιορίζεται στην χρήση δυο επεξεργαστών αρχιτεκτονικής Krait συνοδευόμενων από μια Adreno 225 κάρτα γραφικών που όπως αναφέραμε στο κομμάτι της κάμερας δυσκολεύονται πλέον να ακολουθούσουν τον ανταγωνισμό αλλά και τις ανάγκες της συσκευής.
Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft όμως είναι εξ αρχής σχεδιασμένο να είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και μη απαιτητικό κάτι που κάνει την πλοήγηση στο μενού του 925 αλλά και την εκκίνηση των εφαρμογών μια εύκολη διαδικασία χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις. Μόνο κατά την εκτέλεση απαιτητικών εφαρμογών (που έτσι και αλλιώς είναι περιορισμένες στα Windows Phone) και την πλοήγηση σε “βαριές” σελίδες είναι εμφανές ότι η συσκευή φτάνει στα όρια της απόδοσης της για να λειτουργήσει με αποδεκτή ταχύτητα.

Η μνήμη RAM περιορίζεται και αυτή σε μόλις 1GB παρόλα αυτά και εδώ το λειτουργικό της Microsoft έρχεται να δώσει την λύση (αφού αυτό προκαλεί και το “πρόβλημα” στον περιορισμό της) κάνοντας το Lumia 925 να λειτουργεί απροβλημάτιστα χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι εμφανής στον χρηστή κάποια έλλειψη μνήμης για την εκτέλεση εφαρμογών, αφού το λειτουργικό σύστημα κάνει ιδιαίτερα καλή δουλεία στη διαχείριση αλλά και την απελευθέρωση μνήμης για την εκτέλεση εφαρμογών .

Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής δυστυχώς περιορίζεται σε μόλις 16GB μνήμης τα όποια μάλιστα δεν είναι επεκτάσιμα μέσω καρτών μνήμης. Από αυτά λίγο περισσότερα από 12 είναι διαθέσιμα στον χρηστή κατά την ενεργοποίηση της συσκευής, αριθμός όμως που μειώνεται ακόμα περισσότερο μετά την εγκατάσταση των κατά τα αλλά πολύ χρησίμων επιπλέον εφαρμογών της Nokia.

Μπορεί το Lumia 925 να μην είναι μια αμιγώς φωτογραφική συσκευή όπως ήταν ο προκάτοχος του (που διέθετε τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο) και να μην είναι σχεδιασμένη για την επί ώρες ακρόαση μουσικής, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι μια συσκευή που δεν μπορεί να κάνει πολύ καλά κάτι από αυτά. Έτσι λοιπόν ο αποθηκευτικός χώρος είναι σίγουρα μικρός για τις δυνατότητες της συσκευής και ο χρήστης θα πρέπει πολύ συχνά να “αδειάσει” σε κάποιον υπολογιστή πολλές από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει βγάλει  ώστε να έχει μονίμως αρκετό χώρο διαθέσιμο για να λειτουργεί την συσκευή χωρίς προβλήματα.

Είναι κρίμα που σε αυτόν τον τομέα το 925 γύρισε ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον προκάτοχο του ειδικά από την στιγμή που το έτσι και αλλιώς όχι ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αγοράς του θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια μεγαλύτερη ενσωματωμένη μνήμη.

Μπαταρία

Στη προσπάθεια διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα αλλά και του μεγέθους του 925 η Nokia επέλεξε να το εφοδιάσει με μια μπαταρία χωρητικότητας “μόλις” 2.000 mAh. Μπορεί η συγκεκριμένη χωρητικότητα να φαίνεται μικρή, όμως σε συνδυασμό με το έτσι και αλλιώς όχι απαιτητικό hardware της συσκευής αλλά και την Αmoled οθόνη του που είναι ιδιαίτερα οικονομική σε κατανάλωση ενεργείας, καταφέρνει να παρέχει ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Με φυσιολογική καθημερινή χρήση της συσκευής για ομιλία μηνύματα και πρόσβαση στο ιντερνέτ η μπαταρία θα καταφέρει να την κρατήσει ενεργή για σχεδόν δυο μέρες λειτουργίας. Ένα χρονικό διάστημα αποδεκτό για την χωρητικότητα της.

Ακόμα και με απαιτητική χρήση, το Lumia 925 θα παραμείνει ενεργό χωρίς πρόβλημα για το εργάσιμο κομμάτι της ημέρας και μόνο αργά το βράδυ θα αρχίσει να δηλώνει την “ανάγκη” του να συνδεθεί με τον φορτιστή του.

Συμπέρασμα

Η ανακοίνωση και κυκλοφορία του Lumia 1020 άφησε ένα “κενό” στην γκάμα συσκευών της Nokia ανάμεσα σε αυτό και το προηγούμενο Lumia 920. Στο συγκεκριμένο κενό έπρεπε να εμφανιστεί μια συσκευή με τις απαραίτητες βελτιώσεις σε σχέση με το 920 χωρίς όμως την υπερβολική κάμερα (αλλά και τιμή) του Lumia 1020.

Αυτό ακριβώς είναι το Lumia 925. Η συσκευή που θα μπορούσε αρχικά να είναι το Lumia 920 αλλά δεν ήταν, και η συσκευή που έλειπε από την γκάμα της Nokia για να καλύψει αυτούς που θέλουν ένα Νokia Windows Phone καλά κατασκευασμένο και με αρκετές δυνατότητες αλλά δεν τους ενδιαφέρει η κάμερα του Lumia 1020.

Σε μια πιο προσωπική νότα θα τονίσω ότι εγώ προσωπικά ήθελα και ένα Lumia κινητό με Amoled οθόνη αφού η LCD οθόνη του 920 πάντα ήταν για έμενα κατώτερη.
Σε αυτή του την αποστολή το Lumia 925 τα καταφέρνει άριστα και είναι ικανό να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες κάθε χρηστή που θα επιλέξει την συσκευή. Μπορεί χρονικά να έχασε την διάθεση του λειτουργικού του με την ικανότητα για χρήση ισχυρότερων επεξεργαστών και καλύτερων οθονών, έχει όμως αντί αυτών να επιδείξει μια αρίστη κατασκευή από ποιοτικά υλικά σε αίσθηση.

DSC_0039

Τέλος, έχει μια άριστη σε απόδοση οθόνη και χρόνους αναμονής και λειτουργίας που δεν δημιουργούν πρόβλημα. Μπορεί εύκολα να γίνει η καθημερινή συσκευή για αυτούς που γνωρίζουν για πρώτη φορά τα Windows Phone αλλά και για αυτούς που έρχονται από τον κόσμο του Android.
Συνολικά το Lumia 925 μας απέδειξε ότι η Nokia δεν έχει ξεχάσει πως να κατασκευάζει συνολικά ολοκληρωμένες αλλά και ισορροπημένες συσκευές και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αξίζει την προσοχή μας αλλά και την δική σας.

[easyreview title=”Nokia Lumia 925″ cat1title=”Μπαταρία” cat1detail=”Πολύ καλή” cat1rating=”4″ cat2title=”Οθόνη” cat2detail=”Πολύ καλή” cat2rating=”3.5″ cat3title=”Ταχύτητα” cat3detail=”Πολύ καλή” cat3rating=”3.5″ cat4title=”Μέγεθος” cat4detail=”Πολύ καλό” cat4rating=”4″ cat5title=”Σχέση τιμής/απόδοσης” cat5detail=”Πολύ καλή” cat5rating=”3.5″ summary=”Πολύ καλό” icon=”star3″]

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights