Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Προστασία δεδομένων: Η Angela Merkel προτείνει Ευρωπαικό δίκτυο

Προστασία δεδομένων: Η Angela Merkel προτείνει Ευρωπαικό δίκτυο

απο iGlobal

Η Καγκελάριος της Γερμανίας προτείνει να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών με σκοπό να προστατευθούν τα δεδομένα των χρηστών. Όλα αυτά βέβαια μετά τις αποκαλύψεις πως η Αμερικανική NSA είχε στήσει αυτί και μάτι και παρακολουθούσε τα πάντα. Το σκεπτικό είναι να σταματήσουν να περνούν τα email και άλλα δεδομένα μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το θέμα θα συζητηθεί και με τον Γάλλο ομόλογο της Hollande. Η Κ. Merkel σχολίασε το γεγονός ότι κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook ή η Google μπορεί να μεταφέρουν τους server τους σε χώρες με προβληματική προστασία των δεδομένων που φυλάσσουν.

Πάνω από όλα, είπε, μιλάμε για  Ευρωπαϊκούς παρόχους που θα προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες μας για να μην χρειάζεται να στέλνουν τα email τους και άλλες πληροφορίες δια μέσω του Ατλαντικού. Καλύτερα να φτιάξουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όπως είπε.

Άλλος Γερμανός αξιωματούχος είπε πως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές των δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών αλλά και αρχηγών κρατών έφεραν τις σχέσεις ΗΠΑ και ΕΕ στο χειρότερο σημείο από το 2003 και την Αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ. Η Γερμανία προσπάθησε να πείσει την Washington σε μία “no-spy” συμφωνία χωρίς επιτυχία.

Σχόλιο του συντάκτη.

Καθώς έγραφα το άρθρο μου ήρθε κάτι στο μυαλό. Μήπως θέλει κάποια Γερμανική υπηρεσία να γίνει NSA στην θέση της NSA;

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights