Αρχικη MWC2014 Samsung Galaxy S5 και επίσημα πλέον!

Samsung Galaxy S5 και επίσημα πλέον!

απο Kostas Gliatiotis

Με το event της παρουσίασης να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, το Galaxy S5 έκανε πριν λίγη ώρα και επίσημα την εμφάνιση του αποκαλύπτοντας μαζί με το σχέδιο του και το σύνολο των χαρακτηριστικών του.

SM-G900F_charcoal BLACK_01

Η Samsung δήλωνει οτι με το Galaxy S5 πραγματοποιεί μια “επιστροφή” σε αυτά που ο κόσμος χρειάζεται στην καθημερινότητα του και την συσκευή να εχει σχεδιαστεί με πρωταρχικό στόχο την ευκολία στην χρήση της.

Η οθόνη του Galaxy S5 έχει μεγαλώσει οριακά με την διαγώνιο της να φτάνει πλέον τις 5.1 ίντσες αλλά την ανάλυση της να παραμένει σταθερή στα 1920×1080 pixels.

SM-G900F_shimmery WHITE_03

 

Η κάμερα τώρα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 16 mpixels πλέον ενώ η Samsung δήλωσε οτι επανασχεδίασε την εφαρμογή της κάμερας με σκόπο την ακόμα ευκολότερη και γρήγορη χρήση της. Με χρόνο εστίασης μόλις 0.3 δευτερόλεπτα η κάμερα του Galaxy S5 διεκδικεί τα πρωτία σε χρόνους εστίασης και λήψης των φωτογραφίων. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα επιπλεκτικής εστίασης σε όποιο σημείο επιθυμεί ο χρήστης και δυνατότητα “θολώματος” της υπόλοιπης φωτογραφίας για την δημιουργία εντυπωσιακών εφέ.

Glam_Galaxy S5_Blue_02

Mε την εξάπλωση των 4G δικτύων να είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην χώρα μας, το Galaxy S5 υποστηρίζει LTE (4G) δίκτυα κατηγορίας 4 σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Το Download Booster υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες κατεβάσματος αφού συνδυάζει το 4G δίκτυο με το wi-fi όπου αυτό είναι εφικτό για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ταχύτητας.

Το wi-fi υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 802.11ac στην “πέμπτη γενιά” του με 2χ2 ΜΙΜΟ για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες και σταθερότητα.

SM-G900F_copper GOLD_12

 

 

Όπως είναι φυσικό η νέα συσκευή είναι ακόμα γρηγορότερη διαθέτοντας 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2.5GHz συνοδευόμενους από 2GB μνήμης RAM αλλά και USB 3.0 θύρα σύνδεσης με υπολογιστή.

Το κάλυμμα γύρω απο την USB θύρα δεν είναι …”τυχαία” εκεί αφού το Galaxy S5 είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP 67 , που του δίνει την δυνατότητα να παραμείνει σε νερό βάθους ενός μέτρου για έως και μισή ώρα.

SM-G900F_electric BLUE_13

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή “Ultra Power Saving Mode” που πηγαίνει την εξοικονόμηση ενέργειας ένα βήμα πιο μακρυά από το συνηθισμένο με το Galaxy S5 να μετατρέπει την οθόνη του σε “ασπρόμαυρη” ώστε να διατηρήσει όσο το δυνατόν χαμηλότερα την κατανάλωση απενεργοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις λειτουργίες που δεν είναι εκείνη την στιγμή απαραίτητες.

Τα πλήκτρα κάτω από την οθόνη παραμένουν στην ίδια ακριβώς διάταξη με το παρελθόν με δύο όμως σημαντικές διαφορές. Το αριστερό πλήκτρο αφής εκτελεί πλέον χρέη διαχείρισης εργασιών για την μετάβαση από την μια εφαρμογή στην άλλη με το “πραγματικό” κεντρικό πλήκτρο να έχει δεχτεί την μεγαλύτερη αλλαγή. Αυτό λοιπόν διαθέτει αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ασφαλή χρήση της συσκευής. Αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο το ξεκλείδωμα του Galaxy S5 αλλά και την ασφαλή χρήση εφαρμογών και την πληρωμή μέσω αναγνώρισης του κατόχου του.

SM-G900F_shimmery WHITE_05

 

Με ένα σύνολο που θυμίζει κινητό της Samsung όπως είναι αναμενόμενο αλλά βελτιώσεις εκεί ακριβώς που είναι απαραίτητες, το Galaxy S5 έρχεται να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία των προκατόχων του στην αγορά και όπως το Galaxy S4, φροντίζει να είναι “εξοπλισμένο” με ότι νεότερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights