Η Samsung παρουσίασε τα Gear 2 και Gear 2 Neo με λειτουργικό Tizen

Μαζί με την ανακοίνωση του Galaxy S5 η Samsung παρουσίασε και τις δύο νέες εκδόσεις του Gear με την ονομασία Gear 2 και Gear 2 Neo. Τα δύο νέα “έξυπνα” ρολόγια βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Tizen που η Samsung αναπτύσει σε συνεργασία με την Intel αντι του Android της Google. Η αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα των δύο νέων Gear δεν επηρεάζει σύμφωνα με την εταιρεία την συμβατότητα τους με τα κινητά τηλέφωνα της σειράς Galaxy Note και Galaxy S.

 H οθόνη και των δύο εκδόσεων διατηρεί την διαγώνιο στις 1.63 ίντσες και την ανάλυση στα 320×320 pixels ενω στο εσωτερικό τους “κρύβεται” ενας επεξεργαστής με δύο πυρήνες χρονισμένους στο 1GHz για τον οποίο η εταιρεία δεν έχει δώσει επιπλέον λεπτομέρειες. Η μνήμη RAM ανέρχεται σε 512 ΜΒ και ο αποθηκευτικός χώρος των 4GB συνδυάζεται με την δυνατότητα μεταφοράς αρχείων προς τις συσκευές που υποστηρίζουν τα Gear 2 και Gear 2 Neo.

Η θύρα υπερύθρων κάνει την εμφάνιση της και στα Gear με σκόπο τον έλεγχο των οικιακών συσκευών όπως ακριβώς και στα Galaxy S4, Galaxy Note 3 και πλέον Galaxy S5. H μπαταρία είναι κοινή και για τις δύο εκδόσεις με χωρητικότητα 300mAh με την Samsung να υπόσχεται σημαντικά βελτιωμένους χρόνους λειτουργίας σε σύγκριση με το αρχικό Gear. Η μοναδική διαφορά που έχει γίνει προς το παρόν γνωστή μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι η έλλειψη της κάμερας στο Gear 2 Neo.

Με αισθητήρα ανάλυσης 2 Mpixels (στο Gear 2) η κάμερα μπορεί να καταγράψει αρχεία βίντεο ανάλυσης έως και 720p ενω πλέον είναι τοποθετημένη στο ίδιο το Gear 2 και όχι στο λουράκι του. Αυτή η σημαντική θα λέγαμε διαφορά δίνει στα δύο νέα Gear την δυνατότητα να αλλάζει ο ιδιοκτήτης τους λουράκι το οποίο προσφέρεται σε διάφορα χρώματα. Τα δύο νέα Gear θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο χωρίς έως τώρα να έχει γίνει γνωστό αν και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στην χώρα μας.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.