Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Nikon παρουσιάζει τη νέα της κορυφαία DSLR, την D4s

Η Nikon παρουσιάζει τη νέα της κορυφαία DSLR, την D4s

απο alpha

Μετά από πολλές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει κατά καιρούς στον ειδικό τύπο, η Nikon σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα της κορυφαία DSLR, την D4s. Οι διαφορές με την D4 την οποία αντικαθιστά, είναι σημαντικές, παρότι, όπως φαίνεται και από την ονομασία της, πρόκειται για μηχανή που βασίζεται στην προκάτοχο της.

Η D4s διαθέτει ανανεωμένο full-frame αισθητήρα CMOS 16.2 megapixels με ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό. Κάτι που σίγουρα είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτούμε ότι η D4 ήταν ήδη πολύ καλή σε αυτόν τον τομέα. Ο επεξεργαστής αυτή τη φορά είναι o EXPEED 4, που είναι 30% ταχύτερος, ενώ και το σύστημα αυτόματης εστίασης έχει βελτιωθεί. Ο αισθητήρας μπορεί να αποδώσει ασυμπίεστες εικόνες 12bit από ISO100 ως ISO25600, ενώ υπάρχει η λειτουργία επέκτασης της ευαισθησίας του αισθητήρα μέχρι και ISO409600 (Hi4). Σύμφωνα με τη Nikon, ο θόρυβος σε κάθε περίπτωση είναι λιγότερος από ότι στην D4.

Εκτός από τον νέο επεξεργαστή που προσφέρει 30% συνολική βελτίωση στη συνολική ταχύτητα της μηχανής, έχει αναβαθμιστεί το σύστημα αυτόματης εστίασης, τόσο για φωτογραφία, όσο και για βίντεο. Η Nikon ενσωμάτωσε στην D4s ένα σύστημα εστίασης ομάδας σημείων το οποίο μπορεί να παρακολουθεί πέντε σημεία ταυτόχρονα. Έτσι ένα κινούμενο αντικείμενο παραμένει συνεχώς σωστά εστιασμένο. Για αυτό τον λόγο οι αλγόριθμοι αυτόματης εστίασης έχουν βαθμονομηθεί από την αρχή, ώστε να μην επηρεάζεται η εστίαση από τυχόν απότομες αλλαγές στην κίνηση του αντικειμένου που παρακολουθούμε.

Άλλες αλλαγές συγκριτικά με την D4, είναι η αύξηση της ταχύτητας λήψης συνεχόμενων φωτογραφιών στα 11 καρέ το δευτερόλεπτο, η υποστήριξη Gigabit ethernet για δικτύωση, η νέα μπαταρία που προσφέρει μέχρι 3020 λήψεις (CIPA) και η βιντεοσκόπηση στα 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights