Αρχικη MWC2014 H Samsung παρουσίασε την δεύτερη έκδοση του Knox

H Samsung παρουσίασε την δεύτερη έκδοση του Knox

απο Kostas Gliatiotis

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την παρουσίαση του Knox για πρώτη φορά, η Samsung παρουσιάζει την δεύτερη σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του knox. Η “σουίτα ασφαλείας” δέχθηκε αρκετές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ενώ απέκτησε και νέες δυνατότητες. Η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τον τρόπο που οι εφαρμογές εκτελούνται σε περιβάλλον ασφαλείας. Στην πρώτη έκδοση της εφαρμογής, το Knox λειτουργούσε σαν ένα επιπλέον “μενού” μέσα στην συσκευή στο οποίο ο χρήστης έπρεπε να εγκαταστήσει ξεχωριστά τις εφαρμογές που ήθελε να κρατήσει ασφαλείς.

Σύμφωνα με την εταιρεία στο Knox 2.0 αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο αφού οι εφαρμογές θα κρυπτογραφούνται “αυτόματα” κατά την εγκατάσταση τους και ο χρήστης θα μπορεί να τις εκτελέσει από το μενού της συσκευής ακριβώς όπως και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Η Samsung δήλωσε ότι αυτή την στιγμή οι περισσότερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Play Store της Google είναι συμβατές με το Knox 2.0 χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Κnox Market Place που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με την διάθεση του Knox 2.0, αποτελεί την Cloud Based έκδοση του “καταστήματος εφαρμογών” που θα δίνει την δυνατότητα μαζικής εγκατάστασης προστατευμένων εφαρμογών σε όλες τις συσκευές μιας εταιρείας. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η Samsung επιθυμεί να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της Enterprise αγοράς παρέχοντας ευκολότερη διαχείριση της ασφάλειας στο Knox 2.0

Η νέα έκδοση θα έρχεται προεγκατεστημένη όπως είναι λογικό στο Galaxy S5 ενώ θα γίνει διαθέσιμη για τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Για την χρήση της θα πρέπει η συσκευή να έχει αναβαθμιστεί στην 4.4.2 KitKat έκδοση του Android.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights