Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νέο σύστημα ασφάλειας για πιστωτικές κάρτες από τη Mastercard

Νέο σύστημα ασφάλειας για πιστωτικές κάρτες από τη Mastercard

απο alpha

H Mastercard και η Syniverse ανακοίνωσαν ένα σύστημα ασφάλειας για πιστωτικές κάρτες που βασίζεται στη γεωγραφική θέση του Smartphone σας.

Ίσως έχετε συναντήσει διάφορα συστήματα ασφάλειας που σας ζητούν να εισάγετε έναν δεύτερο κωδικό μιας χρήσης, όταν για παράδειγμα κάνετε μια συναλλαγή στο internet μέσω e-banking, ο οποίος συνήθως παράγεται από μία ειδική συσκευή. Πρόκειται για συστήματα αναγνώρισης δύο βημάτων. Χρειάζεστε κάτι που γνωρίζετε, δηλαδή το password σας και κάτι που έχετε, δηλαδή τη συσκευή που παράγει τον κωδικό μιας χρήσης.

Το σύστημα που ανακοίνωσε η Mastercard σε συνεργασία με την Syniverse βασίζεται σε αυτή τη λογική, με μια σημαντική διαφορά. Αντί για κάποια συσκευή που θα παράγει κωδικούς μιας χρήσης, θα γίνεται σύγκριση της γεωγραφικής θέσης που καταγράφει το gps του Smartphone σας, με την τοποθεσία στην οποία χρησιμοποιήθηκε η πιστωτική σας κάρτα κατά τη συναλλαγή που θέλετε να κάνετε. Σύμφωνα με τη Mastercard αυτή η διαδικασία μειώνει τις περιπτώσεις να χρησιμοποιηθεί η πιστωτική κάρτα χωρίς τη θέληση του κατόχου της.

Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα στη χρήση ενός τέτοιου συστήματος. Για παράδειγμα, πολλοί χρήστες Smartphone δεν έχουν συνεχώς ενεργή την πρόσβαση στο Internet. Άλλοι την απενεργοποιούν όταν βρίσκονται σε κάποια άλλη χώρα, δηλαδή σε περιαγωγή, λόγω του αυξημένου κόστους. Η Mastercard θέλοντας να ενθαρρύνει τη χρήση του συστήματος σκοπεύει να διαθέσει πακέτα προπληρωμένου όγκου δεδομένων που οι χρήστες smartphone θα μπορούν να αγοράσουν μόλις φτάσουν σε μία άλλη χώρα.

Η Mastecard και η Syniverse, που ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στη Mobile World Congress 2014, σκοπεύουν να βάλουν στο σύστημα παρόχους κινητής τηλεφωνίας και διαφημιστές που θα μπορούν μέσω αυτών να προβάλουν προωθητικές ενέργειες, προσφορές και διαφημίσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights