Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S Duos 2 review (s7582)

Samsung Galaxy S Duos 2 review (s7582)

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο η αγορά των συσκευών που μπορούν να δεχτούν ταυτόχρονα δύο κάρτες SIM, αποτελούνταν κυρίως από προτάσεις  χαμηλού κόστους αλλά και τεχνικών χαρακτηριστικών. Η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία η οποία δείχνει να έχει σκοπό να αλλάξει αυτή την «τακτική»,  προσφέροντας αρκετές συσκευές με υποδοχή για δύο κάρτες, των οποίων οι δυνατότητες ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα.

Ένα χρόνο περίπου μετά την παρουσίαση του Galaxy S Duos, ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει ο αντικαταστάτης του, με την καθόλου εμπνευσμένη ονομασία, Galaxy S Duos 2. Η νέα αυτή πρόταση  προσφέρει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν, εστιασμένες στα σημεία που το Galaxy S Duos πραγματικά υστερούσε.

1

Στην παρουσίαση που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί αυτή την οικονομική πρόταση της Samsung σε μια κατηγορία που αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό. Το Galaxy S Duos 2 σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει μια επιπλέον αξιόλογη επιλογή σε όσους αναζητούν μία συσκευή που να δέχεται ταυτόχρονα δυο κάρτες SIM.

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος

Όπως θα περίμενε κανείς, σε αυτή την κατηγορία τιμής η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει για το Galaxy S Duos 2 τη σχεδιαστική γραμμή των ακριβότερων συσκευών της, με τις απαραίτητες αλλαγές που επιβάλλονται από την ανάγκη για μειωμένο κόστος. Η συσκευή λοιπόν δεν έχει καμία εξωτερική διάφορα σε σχέση με το Galaxy S Duos που έρχεται να αντικαταστήσει. Αυτό δεν είναι βέβαια απαραίτητα μειονέκτημα, αφού με το σχετικά απλό της σχέδιο καταφέρνει να είναι αποδεκτή από μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

2 3

 

Οι εξωτερικές διαστάσεις του Galaxy S Duos 2 κυμαίνονται σε απόλυτα αποδεκτά επίπεδα, χάρη και στη σχετικά μικρή διαγώνιο  της οθόνης του. Η συσκευή δε θα προβληματίσει κανέναν στην καθημερινή μεταφορά,  αφού το μικρό της μέγεθος αλλά και το ιδιαίτερα μικρό της βάρος των 118 γραμμάριων την κάνουν ιδανική για οποιαδήποτε τσέπη.

Οθόνη

Με διαγώνιο «μόλις» 4 ιντσών  αλλά και ανάλυση μόλις 800×480 pixels, η οθόνη του Galaxy S Duos 2 δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που πρέπει, για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η οθόνη δεν μπορεί να προσφέρει σωστή χρωματική απεικόνιση και αποδεκτά επίπεδα φωτεινότητας, κάτι που καταφέρνει ιδιαίτερα καλά και εν τέλει εκπλήσσει με την απόδοσή της. Μπορεί η χαμηλή της ανάλυση να θεωρείται δεδομένη σε αυτή την κατηγορία,  η χρωματική της απόδοση όμως είναι κορυφαία και  οι γωνίες θέασης άριστες.

DSC_0077

Έτσι μπορεί η συσκευή συνολικά να μην προσφέρεται για τη θέαση ταινιών (κάτι που δεν είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξής της) αλλά η οθόνη της μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτόν το ρόλο χωρίς προβλήματα.

Η φωτεινότητά της είναι άριστη, με το μέγιστο επίπεδο ρύθμισης της να γίνεται έως και κουραστικό στο μάτι σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Το μόνο μας παράπονο είναι, ότι δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλές φορές χειροκίνητα να μειώσουμε την ένταση, όταν βρισκόμασταν σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό, ενώ έπρεπε στην συνέχεια να θυμηθούμε να τη δυναμώσουμε και πάλι, όταν βρισκόμασταν έξω κατά την διάρκεια της ημέρας.

5

Λειτουργικό σύστημα

Ακολουθώντας τη λογική της Samsung  και όχι μόνο, το Galaxy S Duos 2 προσφέρει ένα γραφικό περιβάλλον εργασίας, κατά βάση ίδιο με αυτό των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας.  Όπως είναι μάλλον λογικό, λείπουν από αυτό πολλές από τις δυνατότητες και επιπλέον λειτουργίες των ακριβότερων μοντέλων. Έτσι στο Galaxy S Duos 2 δε θα συναντήσει κανείς τις «εντυπωσιακές» δυνατότητες χρήσης των κινητών της σειράς Galaxy S, ενώ λείπουν ακόμα μερικές, όπως το ξεκλείδωμα της οθόνης με κάποιο «εντυπωσιακό» εφέ.

1 (3) 1 (2) 1 (1)

Οι καθημερινές επιπλέον ευκολίες που έχει προσθέσει η Samsung στο γραφικό περιβάλλον των συσκευών της, παραμένουν υπαρκτές, όπως η σχεδίαση του Dialer για την πραγματοποίηση κλήσεων αλλά και οι πρόσθετες επιλογές κατά την κύλιση προς τα κάτω, του μενού ειδοποιήσεων στην οθόνη αναμονής.

2 (1) 2 (2) 2 (3)

Σε μια ευχάριστη έκπληξη πάντως, η συσκευή διατηρεί την καλή παράδοση της εταιρείας να μπορεί να παράγει αρχεία βίντεο σχεδόν κάθε μορφής. Η μέγιστη ανάλυσή τους φτάνει στα 720p, αλλά με δεδομένη την κατηγορία του Galaxy S Duos 2, είναι μάλλον απίθανο να το επιλέξει κάποιος για την αναπαραγωγή ταινιών High Definition.

Οι «μουσικές» ικανότητες της συσκευής τώρα, θα λέγαμε ότι είναι καλύτερες από αυτές των ακριβών κινητών της εταιρείας αφού σε αντίθεση με αυτές, το Galaxy S Duos 2 διαθέτει …. ραδιόφωνο! Σε συνδυασμό με τον Music Player της συσκευής που δεν έχει χάσει κάποια από τις δυνατότητες του και τον σχεδιασμό του, την κάνουν  ιδανικό σύντροφο για τη μετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε ταξίδια.

3 (1) 3 (2) 3 (3)

Κάμερα

Το Galaxy S Duos 2 διατηρεί την κάμερα με τον φακό των 5 Mpixels του προκατόχου του, προσφέροντας όμως σημαντική βελτίωση στη συνολική απόδοση. Οι φωτογραφίες έχουν απόλυτα ικανοποιητική λεπτομέρεια και η χρωματική τους πιστότητα είναι κορυφαία για την κατηγορία, εκπλήσσοντας ευχάριστα για μια ακόμα φορά. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ο θόρυβος κάνει μεν την εμφάνιση του, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό της συσκευής σε αυτή την κατηγορία.

Η εγγραφή βίντεο τώρα περιορίζεται στην ανάλυση 720p, ενώ η ποιότητα και η λεπτομέρεια είναι η μέγιστη δυνατή, με δεδομένη την επεξεργαστική ισχύ της συσκευής . Η ανταπόκριση της κάμερας στη γρήγορη κίνηση και τις απότομες αλλαγές φωτισμού γίνεται με μια μικρή καθυστέρηση, με το συνολικό αποτέλεσμα να διαθέτει αποδεκτό επίπεδο λεπτομέρειας.

Επεξεργαστής μνήμη

Το Galaxy S Duos ήταν μια συσκευή η οποία υστερούσε σημαντικά σε επεξεργαστική ισχύ, κάνοντας υπό συνθήκες ακόμα και την καθημερινή χρήση μια διαδικασία που απαιτούσε υπομονή. Το Galaxy S Duos 2 σε καμία περίπτωση δε «βάζει φωτιά» με τις επιδόσεις του, είναι όμως όσο βελτιωμένο χρειάζεται για να παρέχει μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία χρήσης. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν επεξεργαστή της Broadcom και συγκεκριμένα τον BCM 21664. To συγκεκριμένο ολοκληρωμένο διαθέτει δυο πυρήνες αρχιτεκτονικής ARM A-9 χρονισμένους στο 1.2 GΗz σε συνδυασμό με μια απλά ικανοποιητική κάρτα γραφικών και 1GB μνήμης RAM. Τα χαρακτηριστικά αυτά χαρίζουν στο Galaxy S Duos 2 ακριβώς την ταχύτητα που χρειάζεται, για να είναι απόλυτα αποδοτικό σε καθημερινή χρήση χωρίς ενοχλητικά κολλήματα.

Η πλοήγηση στο μενού γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και η εκτέλεση εφαρμογών έχει την αναμενόμενη καθυστέρηση, που δεν φτάνει όμως στο όριο του ενοχλητικού όπως στην περίπτωση του προκατόχου του.

4 (1) 4 (2) 4 (3)

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην χρήση του Galaxy S Duos 2 σαν κινητό τηλέφωνο για τις βασικές του λειτουργίες, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ώστε να αντιμετωπίσει τον τρόπο που η συσκευή εκτελεί κάποιες πιο απαιτητικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, η πλοήγηση σε απαιτητικές σελίδες γίνεται μεν χωρίς κολλήματα αλλά με την αναμενόμενη καθυστέρηση στο άνοιγμά τους και την περιήγηση σε αυτές.

Screenshot_2014-02-14-21-04-43

Σε γενικές γραμμές η βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι εμφανής και πλέον το Galaxy S Duos 2 μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του χρήστη της, προσφέροντας έστω και με παραχωρήσεις, το κάτι παραπάνω που πολλές φορές θα ζητηθεί από αυτό.

Ο αποθηκευτικός χώρος  είναι της τάξης των 4GΒ ονομαστικά, από τα όποια όμως μόλις 2.15 GΒ είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Ο χώρος αυτός επαρκεί οριακά για την εγκατάσταση των συνήθως χρησιμοποιούμενων εφαρμογών, με τον υπόλοιπο να είναι διαθέσιμος για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Η συσκευή διαθέτει υποδοχή για χρήση καρτών μνήμης Micro SD δίνοντας έτσι την αναγκαία δυνατότητα επέκτασης του περιορισμένου εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

storage

Μπαταρία

Η χαμηλή επεξεργαστική ισχύς αλλά και η μικρή οθόνη του Galaxy S Duos 2 σε συνδυασμό με την μπαταρία χωρητικότητας 1.500 mAh προσφέρουν απόλυτα ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Για απλή καθημερινή χρήση για την οποία και προορίζεται η συσκευή, η μπαταρία θα καταφέρει να την κρατήσει ενεργή για τρεις ολόκληρες ημέρες λειτουργίας. Αν τώρα κάποιος είναι περισσότερο απαιτητικός μαζί του και χρησιμοποιεί συχνά το ραδιόφωνο για παράδειγμα ή την πλοήγηση στο Internet, το Galaxy S Duos 2 θα παραμείνει και πάλι ενεργό χωρίς προβλήματα για δυο ημέρες. Η εξάντληση της μπαταρίας σε μια μόνο ημέρα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν κάποιος μιλήσει και για αρκετές ώρες στο τηλέφωνο συν τα παραπάνω.

Συμπέρασμα

To Galaxy S Duos 2 έρχεται να αντικαταστήσει μια συσκευή που είχε ιδιαίτερη επιτυχία στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο, κυρίως χάρη στην χαμηλή τιμή πώλησής της. Το αρχικό Galaxy S Duos είχε σημαντικά μειονεκτήματα, με βασικότερο την χαμηλή επεξεργαστική ισχύ του.  Ο αντικαταστάτης του έρχεται να διορθώσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει και κάποιες από τις νεότερες δυνατότητες που διαθέτουν οι ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, μαζί με μια νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google.

about

Με δεδομένο ότι η συσκευή απευθύνεται και στο νεανικό κοινό, που αναζητά μια οικονομική πρόταση ώστε να «μπει» στον χώρο των Smartphones, το Galaxy S Duos 2 προσφέρει ακριβώς ότι χρειάζεται ο χρήστης αυτής της κατηγορίας και το κάνει σε ένα σύνολο που διατηρεί έναν όμορφο εξωτερικό σχεδιασμό, με μικρό μέγεθος και βάρος που κάνουν εύκολη την μεταφορά του.

DSC_0100

DSC_0108

Η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησής του, αλλά και το σύνολο των χαρακτηριστικών του, κάνουν το Galaxy S Duos 2 μια σχεδόν σίγουρη επιτυχία για την Samsung, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που έχει αφήσει πίσω του όλα τα μειονεκτήματα του παρελθόντος.
[easyreview title=”Samsung Galaxy S2 Duos 2″ cat1title=”Μπαταρία” cat1detail=”Πολύ καλή” cat1rating=”4″ cat2title=”Οθόνη” cat2detail=”Καλή” cat2rating=”3.5″ cat3title=”Ταχύτητα” cat3detail=”Καλή” cat3rating=”3″ cat4title=”Μέγεθος” cat4detail=”Εξαιρετικό” cat4rating=”4.5″ cat5title=”Σχέση απόδοσης/τιμής” cat5detail=”Πολύ καλή” cat5rating=”4″ summary=”Πολύ καλό” icon=”star3″]

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights