Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Nokia X γίνεται Root και τρέχει εφαρμογές της Google

Το Nokia X γίνεται Root και τρέχει εφαρμογές της Google

απο Kostas Gliatiotis

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Από τη στιγμή που η Nokia ανακοίνωσε συσκευές που χρησιμοποιούν το Android της Google, ήταν θέμα χρόνου μέχρι κάποιος να βρει τρόπο να «τρέξει» σε αυτές το Play Store.

Στην παρουσίαση των Nokia X, Nokia X+ και Nokia XL η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι πέρα από τις τροποποιήσεις που είχε κάνει στο λειτουργικό σύστημα της Google, οι συσκευές αυτές δεν θα είχαν πρόσβαση στο Play Store για το κατέβασμα εφαρμογών. Οι εφαρμογές θα ήταν διαθέσιμες μόνο μέσω του καταστήματος εφαρμογών της Nokia.

Με δεδομένη την προσμονή του κόσμου όμως και την ελπίδα να παρουσιάσει η εταιρεία κάποια Android συσκευή, μόλις αυτό τελικά συνέβη ο κόσμος των Developers και όχι μόνο άρχισε να ασχολείται με αυτές, αλλά άρχισε και να τις «πειράζει».

Πριν ακόμα γίνουν επίσημα διαθέσιμες στην αγορά, ένα μέλος του XDA κατάφερε να αποκτήσει δικαιώματα Root σε ένα Nokia X και στη συνέχεια με σχετική ευκολία να εγκαταστήσει σε αυτό το Google Play Store.

nokia_x_root_play_store

 

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα εγκαθιστώντας στη συσκευή και τον Google Now Launcher, δείχνοντας έτσι, ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο τι μπορούν να κάνουν οι Android συσκευές της Nokia.

Με δεδομένη την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησης και των τριών Android Nokia συσκευών, είναι βέβαιο ότι η «κοινότητα» του Android θα τις προτιμήσει και τους επόμενους μήνες θα δούμε αρκετές ακόμα τροποποιήσεις σε αυτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights