Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Grand Neo review (i9060)

Samsung Galaxy Grand Neo review (i9060)

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όταν ένα χρόνο πριν, η Samsung παρουσίαζε το Galaxy Grand, ήταν πολλοί αυτοί που θεωρούσαν, ότι δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό για ένα κινητό με δυο κάρτες SIM και τόσο μεγάλη οθόνη. Ένα χρόνο αργότερα, με δεδομένη πλέον την επιτυχία της συσκευής, η Samsung παρουσίασε και κυκλοφόρησε τον αντικαταστάτη του, το Galaxy Grand Neo βελτιωμένο στους τομείς, όπου αυτό ήταν απαραίτητο. Στην παρουσίαση αυτή θα γνωρίσουμε μαζί την ανανεωμένη έκδοση της συσκευής και θα ανακαλύψουμε αν αυτή μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου της. Με αρκετούς κατασκευαστές πλέον να προσφέρουν ανάλογες προτάσεις, είναι το Grand Neo ικανό να ανταπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό; Ακολουθήστε μας να το ανακαλύψουμε.

Σχέδιο, Μέγεθος, Βάρος

Οι αλλαγές στο σχέδιο του Galaxy Grand Neo είναι περιορισμένες σε σύγκριση με τη συσκευή που αντικαθιστά, ακολουθώντας την πολιτική της εταιρείας, η οποία θέλει τις οικονομικές της προτάσεις να αποτελούν μια πιο «ήπια» έκδοση των ακριβών της συσκευών.

grand_neo_i9060_1 grand_neo_i9060_2

Το μέγεθος του Grand Neo καθορίζεται αποκλειστικά από τη διαγώνιο των 5 ιντσών της οθόνης του. Άλλωστε, όπως και το Galaxy Grand πριν από αυτό, έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να προσφέρει μια οικονομική πρόταση με μεγάλη οθόνη και υποδοχή για δύο κάρτες SIM. Το πλαίσιο γύρω από αυτή έχει διατηρηθεί σε λογικό μέγεθος, δημιουργώντας ένα «εύκολο» στη μεταφορά σύνολο.

grand_neo_i9060_3 grand_neo_i9060_4

Μόνο παράπονο αποτελεί το πάχος του, αφού είναι μεγαλύτερο από όσο θα περίμενε κανείς, με αποτέλεσμα να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν το κρατάει κάποιος στο χέρι του.

Το βάρος του ανέρχεται στα 163 γραμμάρια, τα οποία είναι σωστά μοιρασμένα ώστε να μη δημιουργούν πρόβλημα.

grand_neo_i9060_5

Οθόνη

Το Galaxy Grand Neo διαθέτει μια οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών, η οποία όμως με δεδομένη τη χαμηλή τιμή πώλησης της συσκευής, περιορίζεται σε ανάλυση μόλις 800×480 pixels. Είναι αναμενόμενο, ότι λόγω αυτής της ανάλυσης και του μεγάλου μεγέθους, η λεπτομέρειά της δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλά αποδεκτή.

grand_neo_i9060_6

Ακολουθώντας όμως την πολύ καλή παράδοση της Samsung στον τομέα των οθονών, προσφέρει εντυπωσιακή χρωματική απεικόνιση που δύσκολα συναντά κανείς σε αυτή την κατηγορία. Οι γωνίες θέασης είναι απόλυτα ικανοποιητικές με την αλλοίωση των χρωμάτων να εμφανίζεται μόνο υπό γωνία, από  όπου έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατη η χρήση της συσκευής.

grand_neo_i9060_7

Ο φωτισμός της ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού με τη μέγιστη ρύθμισή του να είναι κουραστική, ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Συνολικά προσφέρει μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία χρήσης αφού το Grand Neo απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, που αναζητά μια μεγάλη σε μέγεθος οθόνη αλλά χαμηλό κόστος αγοράς και θυσιάζει μόνο την ανάλυσή της για να το πετύχει.

Λειτουργικό σύστημα

Αποτελεί πλέον κανόνα της αγοράς, οι συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής να προσφέρουν ένα «μειωμένο» σύνολο εφαρμογών και δυνατοτήτων, σε σχέση με τις  ακριβότερες προτάσεις κάθε εταιρείας.

grand_neo_i9060_9

Με τα έτσι και αλλιώς εξεζητημένα χαρακτηριστικά των κορυφαίων συσκευών της Samsung να μην είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα, το Grand Neo προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο χρήστης του για απροβλημάτιστη χρήση. Η συσκευή «τρέχει» την 4.2.2 jelly Bean έκδοση του Android διατηρώντας την εμφάνιση και τον σχεδιασμό, που η εταιρεία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

grand_neo_i9060_standby grand_neo_i9060_notification grand_neo_i9060_about

Στην περίπτωση του Grand Neo αυτό μπορεί να θεωρηθεί θετικό, αφού είναι σίγουρο, πως αν ο χρήστης του έχει εμπειρία με οποιαδήποτε παλαιότερη συσκευή της εταιρείας, δεν πρόκειται να χρειαστεί επιπλέον εξοικείωση με αυτό. Άλλωστε η εύκολη χρήση είναι βασικό κριτήριο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

grand_neo_i9060_menu grand_neo_i9060_menu_2grand_neo_i9060_blocking_mode

Στα θετικά θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε, ότι το Grand Neo συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση της εταιρείας στον τομέα αναπαραγωγής βίντεο, υποστηρίζοντας αρχεία σχεδόν κάθε μορφής. Μοναδικός περιορισμός είναι η ανάλυσή τους σε έως 720p, περιορισμός που θέτει το hardware της συσκευής. Ακόμα και έτσι όμως, με δεδομένη την αυξημένη διαγώνιο της οθόνης του, το Grand Neo προσφέρεται για την θέαση ταινιών.

Η συσκευή διαθέτει ραδιόφωνο, όπως είναι φυσικό και σε συνδυασμό με τον Music Player (που διατηρεί τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό της Samsung) καλύπτουν απόλυτα τις “μουσικές” ανησυχίες του χρήστη. Μάλιστα χάρη στη μεγάλη χωρητικότητας μπαταρία του, οι χρόνοι αναπαραγωγής είναι εντυπωσιακοί. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για το νεανικό κοινό, το οποίο αναζητά μια συσκευή που θα του παρέχει μουσική “συντροφιά” σε μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

grand_neo_i9060_music_1 grand_neo_i9060_music_2 grand_neo_i9060_radio

Κάμερα

Εξοπλισμένο με μια κάμερα ανάλυσης μόλις 5 Mpixels, το Grand Neo προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να μπορεί να καλύψει τις φωτογραφικές «ανησυχίες» του ιδιοκτήτη του. Παρόλα αυτά, η χαμηλή ανάλυση του αισθητήρα του δεν περιορίζει την ποιότητα των φωτογραφιών.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, το επίπεδο λεπτομέρειας είναι το μέγιστο δυνατό με τη συγκεκριμένη κάμερα και η χρωματική πιστότητα άριστη. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο θόρυβος κάνει την εμφάνισή του αλλά διατηρείται σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι θα περίμενε κανείς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μπορεί το Grand Neo να μην είναι  και να μην παρουσιάζεται από την Samsung σαν μια «φωτογραφική» συσκευή, όμως τα καταφέρνει ικανοποιητικά σε φυσιολογικές συνθήκες.

Επεξεργαστής μνήμη

Η Samsung επέλεξε να βελτιώσει την επεξεργαστική ισχύ του Grand Neo, σε σχέση με τη συσκευή που αντικαθιστά, εξοπλίζοντάς τη με τον BCM23550 επεξεργαστή της BroadCom. Το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο διαθέτει τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας χρονισμένους στο 1.2GHz, αρχιτεκτονικής Cortex A-7 της ARM και συνοδεύονται από 1GB μνήμης RAM.

grand_neo_i9060_cpuz

Οι συγκεκριμένοι «πυρήνες» έχουν σχεδιαστεί με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σαν βασικό κριτήριο, προσφέροντας ταυτόχρονα και απόλυτα ικανοποιητική απόδοση. Το Grand Neo είναι αισθητά γρηγορότερο σε καθημερινή χρήση από το αρχικό Galaxy Grand, εκτελώντας κάθε εργασία σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα.

grand_neo_i9060_antutu grand_neo_i9060_quadrant

Η πλοήγηση, ακόμα και σε ιδιαίτερα απαιτητικές ιστοσελίδες, γίνεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και μόνο κατά την εκτέλεση απαιτητικών εφαρμογών και παιχνιδιών η συσκευή υπενθυμίζει στον χρήστη της, ότι αποτελεί μία κατά βάση οικονομική πρόταση.

grand_neo_i9060_web

Ο αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται σε 8GB μνήμης από τα οποία περίπου 5GB να είναι διαθέσιμα στο χρήστη. Η συσκευή περιέργως δεν καταλαμβάνει τον υπόλοιπο χώρο με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, τον αναφέρει όμως σαν χώρο που πρέπει να παραμένει ελεύθερος για τη σωστή λειτουργία της. Το Grand Neo διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD δίνοντας έτσι την απαραίτητη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού της χώρου.

grand_neo_i9060_storage_1 grand_neo_i9060_storage_2

 Μπαταρία

Χάρη στις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις λόγω οθόνης, το Grand Neo διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για τη χρήση μιας μπαταρίας με αυξημένη χωρητικότητα, η οποία φτάνει τα 2.100 mAh. Σε συνδυασμό με το χαμηλής κατανάλωσης Hardware καταφέρνουν να του προσφέρουν αυξημένους χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Η ταυτόχρονη αναμονή δύο καρτών SIM αυξάνει όπως είναι λογικό την κατανάλωση ενέργειας, ακόμα όμως και έτσι το Grand Neo καταφέρνει να μείνει ενεργό για τρεις ολόκληρες μέρες λειτουργίας. Ακόμα και η αναπαραγωγή ολόκληρων ταινιών δεν απαιτεί σημαντικό ποσοστό από την φόρτιση της μπαταρίας, κάνοντας το Grand Neo ιδανικό σύντροφο για μεγάλες διαδρομές.

Συμπέρασμα

Ερχόμενο στην αγορά με σκοπό να αντικαταστήσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη συσκευή, το Grand Neo χρειαζόταν να είναι βελτιωμένο σε σχεδόν όλους τους τομείς. Η διαγώνιος της οθόνης του αρχικού Galaxy Grand ήταν ταυτόχρονα ο λόγος ύπαρξης αλλά και ο λόγος επιτυχίας του και γι’ αυτό στο Grand Neo παραμένει ως έχει.

grand_neo_i9060_8

Οι βελτιώσεις στην επεξεργαστική ισχύ και στην απόδοση της κάμερας δικαιολογούν την ύπαρξη της νέας συσκευής και προσφέρουν το κάτι παραπάνω στην καθημερινή χρήση. Το Galaxy Grand Neo είναι μια ανανέωση στα σημεία, ώστε να συνεχιστεί το επιτυχημένο «πείραμα» της Samsung στην κατηγορία συσκευών που αυτή δημιούργησε.

 

[easyreview title=”Samsung Galaxυ Grand Neo” cat1title=”Μπαταρία” cat1detail=”Πολύ καλή” cat1rating=”4″ cat2title=”Οθόνη” cat2detail=”Καλή” cat2rating=”3″ cat3title=”Ταχύτητα” cat3detail=”Καλή” cat3rating=”3″ cat4title=”Μέγεθος” cat4detail=”Πολύ καλό” cat4rating=”4″ cat5title=”Σχέση τιμής απόδοσης” cat5detail=”Εξαιρετική” cat5rating=”4.5″ summary=”Πολύ καλό” icon=”star3″]

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights