Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple CarPlay

Apple CarPlay

απο iGlobal

Η Apple  έδωσε επιτέλους πληροφορίες για τη νέα in car software πλατφόρμα της, το Apple CarPlay. Θα είναι συμβατά μόνο iPhones τα οποία έχουν Lightning port connector, δηλαδή μόνο τα 5 και 5s (τα iPad δεν είναι στη λίστα συμβατότητας).

Πώς δουλεύει

Το CarPlay επιτρέπει τη μεταφορά βασικών λειτουργιών της συσκευής στην οθόνη του αυτοκινήτου, όπως iOS system tools, το Siri, το iTunes, την εφαρμογή Maps, όπως και αυτή των μηνυμάτων. Τέλος, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει hands free κλήσεις. To Siri θα ενεργοποιείται με το παρατεταμένο πάτημα ενός voice control πλήκτρου και θα ενεργοποιεί τις υποστηριζόμενες εφαρμογές.

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες θα το υιοθετήσουν;

Οι πρώτες εταιρίες που θα υποστηρίξουν το CarPlay είναι οι  Mercedes Benz, Ferrari και η Volvo σε πρώτη φάση. Μάλιστα στην έκθεση της Γενεύης που ξεκινά, θα υπάρχουν μοντέλα με τη νέα πλατφόρμα της Apple εγκατεστημένη. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμπεριλάβουν το Car play σύντομα, όπως η BMW, Toyota, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Subaru, Suzuki, Toyota και η Ford.

Θα υποστηρίζονται άλλες εφαρμογές;

Είναι αλήθεια πως οι hot εφαρμογές για μια τέτοια πρόταση, θα είναι αυτές που υποστηρίζουν Navigation. Δικαίως λοιπόν προκύπτει το ερώτημα, θα επιτρέψει η Apple τη χρήση του Google maps μέσω του νέου της συστήματος; Όσο και αν έχει βελτιωθεί από το λανσάρισμά του το Apple maps, η υλοποίηση της Google θεωρείται (και είναι) το gold standard. Απάντηση προς το παρόν δεν έχει δώσει η Apple, αλλά κοντός ψαλμός….

crply09878070 carplay6

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights