Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Αναγνωρίζει το πρόβλημα με την κάμερα στην 4.4.2 Kitkat

Google: Αναγνωρίζει το πρόβλημα με την κάμερα στην 4.4.2 Kitkat

απο Kostas Gliatiotis

Η Google αναγνώρισε επίσημα σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή της κάμερας στην 4.4.2 Kitkat έκδοση του Android και υποσχέθηκε να προβεί σύντομα στην λύση του. Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι η εφαρμογή της κάμερας, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση και εφαρμογές τρίτων όπως το Skype, πολλές φορές μένει ενεργή στο backgroung αφού σταματήσει να την χρησιμοποιεί ο χρήστης. Μάλιστα αυξάνει την χρήση του επεξεργαστή με αποτέλεσμα η συσκευή να έχει αδικαιολόγητα αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας.

Για να διαπιστώσει κάποιος αν η συσκευή του αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να ανοίξει την διαχείριση ενέργειας στις ρυθμίσεις και στην λίστα με τις εφαρμογές να δει εάν η εφαρμογή με ονομασία “mm-qcamera-daemon” εμφανίζεται στην λίστα. Η προσωρινή λύση που προτείνει η Google είναι η επανεκκίνηση της συσκευής, που λύνει προσωρινά το πρόβλημα μέχρι να ενεργοποιηθεί και πάλι η κάμερα ή κάποια εφαρμογή που την χρησιμοποιεί.

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι η Google αναγνώρισε το πρόβλημα μόνο στο Nexus 5. Σύμφωνα με την ίδια, αν κάποιος χρήστης μη-Nexus συσκευής αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα θα πρέπει να το αναφέρει στον κατασκευαστή της. Κάθε κατασκευαστής επεμβαίνει στο Android, τροποποιώντας την εφαρμογή της κάμερας με αποτέλεσμα η “διόρθωση” να χρειάζεται και την δική του συμμετοχή.

Με δεδομένη την καθυστέρηση με τη οποία γίνεται διαθέσιμη κάθε νέα έκδοση του Android από μερικούς κατασκευαστές, η διόρθωση του προβλήματος εκ μέρους της Google μπορεί να καθυστερήσει να φτάσει στους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν κάποια Nexus συσκευή.

Σημείωση συντάκτη:

Μέχρι την στιγμή που γράφεται το νέο αυτο, η 4.4.2 kitkat είναι εγκατεστημένη στις εξής συσκευές που έχω στα χέρια μου: Galaxy Note 3, Galaxy S4 (και τις δύο εκδόσεις του), Sony Z1, Z1 Compact και Z1 Ultra. Καμία από αυτές δεν έχει προς το παρόν εμφανίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πιθανότατα η Sony και η Samsung έχουν επέμβει στην εφαρμογή της κάμερας με τρόπο που αλλάζει την συμπεριφορά της και αποτρέπει την εμφάνιση του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

3 σχολια

Ελένη Σαλαμάνη 09/11/2015 - 19:42

Γειά σας, έχω και εγώ θέμα με την κάμερα έχω κάνει τα πάντα μέχρι επαναφορά εργοστασιακόν και πάλι τίποτα έχω την συσκευή Sony Xperia t3.. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος αν.μπορώ να κάνω κάτ να με ενημέρωση..

Reply
Kostas Gliatiotis 09/11/2015 - 21:18

Καλησπέρα !

Δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε σε πρόβλημα τέτοιου είδους αφού μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα στο Hardware της συσκευής !

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να απευθυνθείς σε ένα εξουσιοδοτημένο service της Sony Mobile προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα σου 🙂

Reply
Ελένη Σαλαμάνη 09/11/2015 - 22:19

Έγινε, ευχαριστώ πολύ!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights