Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα κατέγραψε με μια GoPro ένας… πελεκάνος!
pelican gopro

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα κατέγραψε με μια GoPro ένας… πελεκάνος!

απο alpha

Οι κάμερες GoPro είναι γνωστές σε όσους θέλουν να καταγράψουν δύσκολα πλάνα, αφού το μικρό τους μέγεθος και βάρος επιτρέπει την τοποθέτηση τους οπουδήποτε.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πλάνα τα τράβηξε ένας… πελεκάνος! Πριν από περίπου τέσσερις μήνες το πτηνό κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας φαίνεται ότι τραυματίστηκε και βρήκε καταφύγιο σε ένα θέρετρο στην Τανζανία. Το προσωπικό περιέθαλψε τον, 3 μηνών τότε, πελεκάνο και προσπάθησε να τον βοηθήσει ώστε να αποκατασταθούν οι δυνάμεις του και η ικανότητα του να πετάει έτσι ώστε κάποια στιγμή να επανέλθει στο κοπάδι από το οποίο αποκόπηκε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας

Στην αρχή ήταν αρκετά ταλαιπωρημένος και δεν προσπαθούσε καν να πετάξει. Με την ενθάρρυνση και τη φροντίδα του προσωπικού όμως, η κατάσταση του βελτιώθηκε σταδιακά μέχρι που ανέκτησε τις δυνάμεις του πλήρως. Το συγκεκριμένο βίντεο προέκυψε όταν ο πελεκάνος, εφοδιασμένος με μια GoPro, κατάφερε να πετάξει για πρώτη φορά μερικές εβδομάδες μετά από τον τραυματισμό του, γι’αυτό η διάρκεια του είναι μικρή.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πτηνό, άθελα του, καταγράφει τέτοια πλάνα. Στα πλαίσια εκπομπής του BBC, πριν λίγο καιρό, είχαν καταγραφεί εντυπωσιακά πλάνα από κάμερα καμουφλαρισμένη σαν αυγό, όταν ένα πτηνό της οικογένειας των γερακιών είχε αρπάξει το “αυγό” από μια αποικία πιγκουίνων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights