Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Microsoft πειραματίζεται με δωρεάν έκδοση των Windows 8.1;

Η Microsoft πειραματίζεται με δωρεάν έκδοση των Windows 8.1;

απο alpha

Σύμφωνα με φήμες η Microsoft πειραματίζεται με μια έκδοση των Windows 8.1 που θα είναι δωρεάν. Στόχος είναι να αυξηθεί το μερίδιο του λειτουργικού συστήματος στην αγορά. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα περιέχει εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft και θα ονομάζεται “Windows 8.1 with Bing”. Η Microsoft πιστεύει ότι με μια τέτοια κίνηση θα πείσει μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού να αναβαθμίσει τα μηχανήματα του από τα Windows 7 που ήδη χρησιμοποιεί.

Η συγκεκριμένη έκδοση ίσως γίνει διαθέσιμη και στους κατασκευαστές υπολογιστών χαμηλού κόστους. Αυτό θα συμβάδιζε με παλιότερες φήμες ότι η Microsoft εξετάζει την πιθανότητα να μειώσει κατά πολύ το κόστος του λειτουργικού για τους κατασκευαστές pc και για μηχανήματα κάτω των $250.

Μια τέτοια κίνηση ίσως δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής για την εταιρία που μέχρι πρόσφατα είχε πολύ μεγάλα έσοδα από την πώληση αδειών Windows σε κατασκευαστές pc. Με την αγορά των προσωπικών υπολογιστών να συρρικνώνεται συνεχώς, όμως και το αγοραστικό κοινό να δείχνει την προτίμηση σε συσκευές όπως τα tablets όλο και περισσότερο, η Microsoft ίσως αποφάσισε ότι πρέπει να κινηθεί διαφορετικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην αγορά των κινητών και των tablets κυριαρχούν δύο λειτουργικά συστήματα ανταγωνιστών της Microsoft: το Android της Google και το iOS της Apple. Και οι δύο βασίζονται σε άλλες πηγές εσόδων και όχι στην πώληση αδειών στους κατασκευαστές.

Η Microsoft θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ως τώρα μικρής αποδοχής των Windows 8 και ταυτόχρονα να κάνει το κοινό να χρησιμοποιήσει περισσότερο τις υπηρεσίες της. Παρότι έχουν ήδη διαρρεύσει στο Internet εκδόσεις προπαραγωγής του λειτουργικού συστήματος, δεν είναι σίγουρο ότι η Microsoft θα προχωρήσει τελικά στη διάθεσή των “Windows 8.1 with Bing”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights