Αρχικη ΦΗΜΕΣ Apple: Το επόμενο βήμα του Touch id;

Apple: Το επόμενο βήμα του Touch id;

απο iGlobal

H Apple έχει μεγαλύτερα σχέδια για την ασφάλεια των δεδομένων που φυλάσσονται στις iΣυσκευές των πελατών της και φυσικά έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για να εξελίξει το Touch id. Αυτό έγινε γνωστό όταν αποκαλύφθηκε η σχετική πατέντα που κατατέθηκε και εμφανίζει το Cupertino να σχεδιάζει την διασύνδεση των συσκευών μέσω βιομετρικών δεδομένων!

Έχοντας την δυνατότητα να μεταφέρεις, φωτογραφίες για παράδειγμα, από το Mac σου στο iPhone χρησιμοποιώντας αυτά τα βιομετρικά δεδομένα θα έκανε την όλη διαδικασία κατά πολύ ασφαλέστερη αναφέρεται στην αίτηση της πατέντας. Αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με την Apple θα μπορούσαν να είναι αισθητήρες αποτυπωμάτων, αναγνώριση χαρακτηριστικών του προσώπου, retina scaning (δεν ξέρω τι εννοούν με αυτό) και αναγνώριση φωνής.

Επίσης σκέφτονται να υπάρχει η δυνατότητα, ανάλογα με τον φάκελο που θέλει ο χρήστης να προστατέψει, να μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας δηλαδή συνδυασμούς βιομετρικών κλειδωμάτων! Την πατέντα που είχε συμπληρωθεί το 2012  εντόπισε ο “Apple insider”.

Σχόλιο του Συντάκτη,

Αν τώρα αρχίσω τις θεωρίες του παγκόσμιου φακελώματος θα είμαι υπερβολικός; Έχουν ήδη τα αποτυπώματά μας, θα έχουν σε λίγο την φωνή μας, την φωτογραφία μας (φροντίστε όταν την βγάλετε να είστε φρέσκοι) ίσως και το DNA μας μέσω του δείγματος αίματος που θα ζητάνε στην επόμενη πατέντα για την ασφάλεια μας… Μπα.. Μάλλον υπερβάλω..

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights