Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Galaxy S5: Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ISOCELL
Samsung_Galaxy_S5_isocell_featured

Galaxy S5: Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ISOCELL

απο Kostas Gliatiotis

Η κάμερα του νέου Galaxy S5 χρησιμοποιεί την τεχνολογία ISOCELL κατασκευασμένη από την ίδια την Samsung και στο ακόλουθο Video μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματά της:

http://www.youtube.com/watch?v=xP1QR5pFtrQ

Ένα από τα μειονεκτήματα των ψηφιακών αισθητήρων που χρησιμοποιούνται στις κάμερες των κινητών τηλεφώνων, είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός συνόλου μικρού σε μέγεθος, ώστε αυτό να μπορεί να “χωρέσει” εύκολα μέσα σε ένα κινητό. Αυτό στη συνέχεια δημιουργεί άλλα προβλήματα με το σημαντικότερο από αυτά να είναι το εξής: Η αύξηση της ευαισθησίας του αισθητήρα, ώστε να αποδίδει κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυξάνει την τάση λειτουργίας σε κάθε ένα από τα Pixel του, με αποτέλεσμα η αυξημένη αυτή τάση να δημιουργεί ψηφιακό θόρυβο ο οποίος “μεταδίδεται” στα “γειτονικά” του Pixel.

Το πρόβλημα αυτό γίνεται έντονο στους συγκεκριμένους αισθητήρες, λόγω της τοποθέτησης των Pixel όσο πιο κοντά γίνεται, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το συνολικό μέγεθος.

Η νέα λύση που φαίνεται ότι βρήκε η Samsung στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι η τοποθέτηση Pixel μέσα σε ένα “κελί”, ώστε αυτό να προστατεύεται από τον ψηφιακό θόρυβο που προκαλεί το… διπλανό του.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο η μετάδοση του ψηφιακού θορύβου μειώνεται κατά 30% στο καθένα, ενώ εκμεταλλευόμενη αυτή τη μείωση μπορεί να αυξήσει επίσης 30% και την ευαισθησία στο φως. Υπόσχεται έτσι, φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό με μειωμένο επίπεδο θορύβου και αυξημένη φωτεινότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Samsung_Galaxy_S5_isocell_body

Με την κυκλοφορία του Galaxy S5 να πλησιάζει, θα διαπιστώσουμε δια ζώσης κατά πόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία βελτιώνει την απόδοση της κάμεράς του.

Εμείς στο in2mobile.gr θα έχουμε το Galaxy S5 στην κατοχή μας μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο και είναι σίγουρο ότι θα αφιερώσουμε στην καινούρια αυτή τεχνολογία που ενσωματώνει, την προσοχή που χρειάζεται κατά την παρουσίασή του στη σελίδα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights