Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Συσκευές με dual boot θα “τρέχουν” Windows Phone και Android
huawei_dual_boot_featured

Huawei: Συσκευές με dual boot θα “τρέχουν” Windows Phone και Android

απο Kostas Gliatiotis

Ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της κινέζικης Huawei, Shao Yang, αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες με δηλώσεις του τα σχέδια της εταιρείας του για το 2014, με αυτά να περιλαμβάνουν συσκευές Windows Phone που θα έχουν όμως και το Android της Google εγκατεστημένο. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων θα γίνεται προφανώς κατά την εκκίνηση της συσκευής.

Σύμφωνα με τον Shao Yang, η εταιρεία θεωρεί πως οι Windows Phone συσκευές δεν είναι συνήθως αρκετά “ελκυστικές” για τον υποψήφιο αγοραστή και πιστεύει πως η δυνατότητα επιλογής του Android σαν “δεύτερου” λειτουργικού συστήματος, θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για την αγορά τους.

Ενδιαφέρον επίσης έχει η άποψή του για το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων της Microsoft γενικότερα, αλλά και το πόσο σημαντικό το θεωρεί η εταιρεία του. Ο Shao Yang πιστεύει πως αυτή τη στιγμή το Android έχει μεγαλύτερη σημασία για την Huawei, ενώ τα Windows Phone έχουν “πολύ” χαμηλότερη προτεραιότητα, σύμφωνα με τον ίδιο. Τόνισε όμως ότι η εταιρεία επιμένει στη χρήση πολλών λειτουργικών συστημάτων και στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητα του Android, ώστε να πουλήσει Windows Phone συσκευές. Τέλος έκανε γνωστό, ότι η Huawei παραμένει ανοιχτή στην υιοθέτηση και άλλων λειτουργικών συστημάτων αναφέροντας το Tizen σαν παράδειγμα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητηθεί σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.

Οι πρώτες dual boot συσκευές της huawei θα κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο μισό του 2014. Η συγκεκριμένη χώρα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Huawei, αφού μόλις πριν μερικούς μήνες η εταιρεία είχε αποχωρήσει από αυτή. Τότε η Huawei είχε δηλώσει, ότι δε θέλει να χρησιμοποιηθεί πολιτικά στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει η αμερικάνικη κυβέρνηση, για το αν οι κινέζικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα της “κατασκοπεύουν” τους Αμερικανούς πολίτες εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης.

Σημείωση Συντάκτη:

Οι αμερικάνικες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα έντονο ανταγωνισμό στην εγχώρια αγορά από εταιρείες όπως η Nokia και η Ericsson. Στην αδυναμία τους να “επιτεθούν” σε αυτές, θεώρησαν ότι μπορούν να κατευθύνουν τον αμερικάνικο τύπο εναντίον κινεζικών εταιρειών απέναντι στις οποίες ο συγκεκριμένος ισχυρισμός θα εμφανιζόταν ως πιθανότερος. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η πρώτη αγορά στην οποία η αμερικάνικη κυβέρνηση λειτουργεί προς όφελος αμερικάνικων εταιρειών, όταν αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό τους και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία.

Η ειρωνεία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως λίγο καιρό μετά έγινε γνωστό ότι η κατασκοπεία, για την οποία κατηγορούσε η αμερικάνικη κυβέρνηση τις κινέζικες εταιρείες, ήταν κάτι που η ίδια έκανε με εκτεταμένο και αδιάκριτο τρόπο απέναντι στους πολίτες της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights