Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ευρωπαϊκή Ένωση: Υποχρεωτική η χρήση του Micro-USB για τους φορτιστές
micro-usb charger

Ευρωπαϊκή Ένωση: Υποχρεωτική η χρήση του Micro-USB για τους φορτιστές

απο alpha

Πριν από μερικές μέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα σχέδιο νόμου που υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και tablets να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο βύσματος (Micro-USB) για τους φορτιστές τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προωθήσει πριν μερικά χρόνια την εθελοντική χρήση ενός μόνο τύπου βύσματος και η σχετική διαδικασία ξεκίνησε το 2009. Τώρα όμως, είμαστε πιο κοντά στο να γίνει αυτό υποχρεωτικό.

Οι χώρες μέλη θα πρέπει να εγκρίνουν αντίστοιχους, τοπικούς νόμους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ οι κατασκευαστές θα πρέπει να συμμορφωθούν μέχρι και έναν χρόνο αργότερα. Βέβαια, εδώ και αρκετό καιρό οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν το Micro-USB για τους φορτιστές των συσκευών τους, αλλά σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα υποχρεώσει και τους υπόλοιπους να καταργήσουν τα εξειδικευμένα βύσματα που βρίσκουμε ακόμα σε πολλά tablets, για παράδειγμα.

Οι εισηγητές του σχεδίου νόμου ανέφεραν ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η οικονομία, αφού ο ίδιος φορτιστής θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από μία συσκευές, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί κατά πολύ και ο όγκος των ηλεκτρονικών απορριμάτων. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν κατασκευαστές όπως η Apple, που αν και παρέχει μετατροπέα σε USB με τις συσκευές της,  επιμένει να χρησιμοποιεί πάντοτε διαφορετικούς τύπους βυσμάτων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights