Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 24 ώρες εναέριας κυκλοφορίας σε ένα εντυπωσιακό βίντεο!
εναέρια κυκλοφορία

24 ώρες εναέριας κυκλοφορίας σε ένα εντυπωσιακό βίντεο!

απο alpha

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Ευρώπη είναι από τους πιο πολυσύχναστους και περίπλοκους σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα γίνονται χιλιάδες πτήσεις που μεταφέρουν εκατομμύρια επιβάτες στον προορισμό τους. Η NATS είναι πάροχος υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε διάφορα αεροδρόμια σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Ο συνεχής έλεγχος της πορείας και η σωστή καθοδήγηση τόσο μεγάλου αριθμού αεροσκαφών είναι ένα δύσκολο έργο που για τους περισσότερους από εμάς περνάει απαρατήρητο.

Για να μας δώσουν μια ιδέα για το τι συμβαίνει κάθε μέρα στον “αέρα” δημιούργησαν ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών που δείχνει όλες τις πτήσεις πάνω από διάφορα μέρη της Ευρώπης στη διάρκεια 24 ωρών. Για την παραγωγή του βίντεο συνδυάστηκαν δεδομένα από τα ραντάρ του Ηνωμένου Βασιλείου και πληροφορίες από τα σχέδια πτήσεων στην Ευρώπη. Φαίνονται πολλές λεπτομέρειες, όπως οι αεροδιάδρομοι που ενώνουν την Ευρώπη με τη Βόρεια Αμερική και η μεγάλη συχνότητα πτήσεων σε αεροδρόμια όπως το Heathrow.

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:

– Σε μια συνηθισμένη μέρα του Ιουλίου γίνονται περίπου 30.000 πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

– Περίπου το 25% περνάει πάνω από τον χώρο που ελέγχει το Ηνωμένο Βασίλειο

– Η συνολική απόσταση που διανύουν τα αεροσκάφη είναι 25 εκατομμύρια ναυτικά μίλια

– Ή περίπου 1000 φορές ο γύρος της γης

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights