Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Τέλος η πρόσβαση και στο YouTube στην Τουρκία

Τέλος η πρόσβαση και στο YouTube στην Τουρκία

απο alpha

Λίγες μέρες μετά τη διακοπή της πρόσβασης στο Twitter, οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν πλέον να δουν ούτε το YouTube. Η διακοπή φαίνεται να σχετίζεται με έναν διάλογο μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, που έχει διαρρεύσει εδώ και μερικές μέρες στα κοινωνικά δίκτυα και είχε ανέβει και στο YouTube.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, είχε αφήσει ενοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς, όπως υποστηρίζει, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες. Σε προεκλογική συγκέντρωσή του ανέφερε για το θέμα ότι “έφτασαν στο σημείο να διαρρεύσουν ένα συμβούλιο εθνικής ασφάλειας”, ενώ αναρωτήθηκε ποιον εξυπηρετεί η καταγραφή μιας τόσο σημαντικής συνάντησης.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι μπλοκάρει ιστότοπους για να περιορίσει τη διάδοση τηλεφωνικών συνομιλιών που αποκαλύπτουν μεγάλη διαφθορά. Ειδικά ενόψει των εκλογών που πλησιάζουν, τέτοιου είδους αποκαλύψεις μπορεί να έχουν ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις για το κυβερνόν κόμμα.

Ωστόσο, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης που παρακάμπτουν το πρόβλημα. Στην περίπτωση του twitter για παράδειγμα, οι χρήστες είχαν καταφύγει στην πρόσβαση μέσω sms, εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) και άλλων μεθόδων που αποκρύπτουν την τοποθεσία του χρήστη.

 

 

H Google, που είναι ιδιοκτήτης του YouΤube, επιβεβαίωσε ότι πολλοί χρήστες στη χώρα δεν έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα από την πλευρά τους και ότι εξετάζουν το θέμα. Η Twitter είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη της χώρας και την προηγούμενη Τετάρτη ένα δικαστήριο στην πρωτεύουσα της Τουρκίας,  την Άγκυρα, έκρινε παράνομη τη διακοπή πρόσβασης στο Twitter. Ωστόσο, μπορεί να περάσουν πολλές βδομάδες μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights