Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Samsung NX mini : Η λεπτότερη Camera της αγοράς

Samsung NX mini : Η λεπτότερη Camera της αγοράς

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics παρουσίασε την  NX mini, τη λεπτότερη και ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή της αγοράς σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Με βάρος 158 γρ. (το σώμα της μηχανής) και ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό της (22,5mm), μπορεί κανείς εύκολα να έχει μαζί του τη NXmini, χωρίς όμως το μέγεθός της να περιορίζει την ποιότητά των φωτογραφιών. Η νέα φωτογραφική μηχανή της εταιρείας διαθέτει μεταλλική κατασκευή με δερμάτινο τελείωμα, και διατίθεται σε πέντε διαφορετικές χρωματικές επιλογές (άσπρο, ροζ, βεραμάν, καφέ και μαύρο).

nx_mini_in2mobile_color_choices

 

Η NXminiδιαθέτει οθόνη αφής 3 ιντσών που μπορεί να αναστραφεί 180 μοίρες. Με τον ιδιαίτερο λεπτό 9mm ευρυγώνιο φακό της, η NXmini μπορεί να απαθανατίσει ομαδικές φωτογραφίες σε απόσταση «χεριού», ώστε οι χρήστες να μπορούν να είναι πάντα μαζί με τους φίλους τους στις φωτογραφίες.

nx_mini_in2mobile_rotating_screen

 

Ο αισθητήρας των 20,5 MPixels τεχνολογίας οπίσθιου φωτισμού, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για μοναδικές λήψεις με απόλυτη ευκρίνεια, ενώ χάρη στην αυξημένη ανάλυση του αισθητήρα της οι φωτογραφίες της NX mini διαθέτουν εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Με τη λειτουργία Winkshot δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να τραβήξει φωτογραφία, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει το κουμπί. Μόνο με ένα νεύμα, η φωτογραφική μηχανή τραβάει τη φωτογραφία αυτόματα. Η λειτουργία 6fps Continuous Shot προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα για λήψη συνεχόμενων φωτογραφιών. Η ταχύτητα κλείστρου 1/16000 του δευτερολέπτου βοηθά την NX mini να καταγράψει κινούμενες σκηνές με αυξημένη λεπτομέρεια.

Όπως όλες οι SMART κάμερες της Samsung που κυκλοφόρησαν το 2014, η NX mini διαθέτει Wi-Fi και NFC μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους με αγαπημένα πρόσωπα. Η λειτουργία ‘Tag&Go’, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνδέσει την NX mini με συσκευές που διαθέτουν NFC, όπως smartphones και tablets, απλά ακουμπώντας τη μία συσκευή στην άλλη. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν:

  • Να επιλέξουν και να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους στη συνδεδεμένη συσκευή μέσω του MobileLink,
  • Να στείλουν φωτογραφίες μέχρι και σε τέσσερις συσκευές μέσω του GroupShare
  • Να διαχειριστούν την NX mini μέσω του smartphone τους, αξιοποιώντας το RemoteViewFinderPro
  • Η λειτουργία Babymonitor, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθούν το μωρό τους, καθώς όταν η συσκευή ανιχνεύσει ήχο, το συνδεδεμένο smartphone ενεργοποιείται μέσω μίας εφαρμογής και τους ειδοποιεί.

 

H NX mini μπορεί να «ανεβάσει» φωτογραφίες απευθείας σε cloud υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το  Dropbox ή  και το Flickr, κάνοντας χρήση του ενσωματώμενου wi-fi.

Η Samsung παρουσίασε ταυτόχρονα τρεις φακους (NX-M) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την NX mini, προσφέροντας αρκετές επιλογές ώστε να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών.

  • Ο φακός NX-M 9mm F3.5 ED διαθέτει έναν ιδιαίτερα λεπτό σχεδιασμό και η ευρεία γωνία του τον καθιστά την ιδανική επιλογή για φωτογράφιση τοπίων.
  • Ο NX-M 9-27mm F3.5-5.6 EDOIS είναι ένας φακός micro-compact zoom, αρκετά μικρός για να χωράει άνετα σε τσέπες ή τσάντες. Ο φακός αυτός προσφέρει τη δυνατότητα για λήψη ευρυγώνιων φωτογραφιών μέχρι και λήψεις τηλεφακού, με οπτική σταθεροποίηση εικόνας.
  • Με τον φακό NX-M 17mm F1.8 OIS, οι φωτογράφοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα που προσφέρει απόλυτη λεπτομέρεια στην απεικόνιση του κυρίως θέματος της φωτογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα να είναι θολά τα υπόλοιπα αντικείμενα.

 

Σύμφωνα με την Samsung, οι χρήστες της NX mini θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν 15 φακούς της NX με την προσθήκη του ειδικού αντάπτορα. Η NX mini θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τις αρχές Απριλίου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights