Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HTC One M8: Διαγράφηκε απο το 3D Mark

HTC One M8: Διαγράφηκε απο το 3D Mark

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από μερικές ημέρες η HTC παραδέχθηκε δημόσια πως το νέο HTC One M8 “αναγνωρίζει” πότε ο χρήστης του τρέχει σε αυτό κάποιο benchmark και προσαρμόζει ανάλογα την απόδοσή του. Η… εξήγηση της εταιρείας είναι πως αυτό συμβαίνει ώστε ο χρήστης να μπορεί να “δοκιμάσει” τις μέγιστες θεωρητικές δυνατότητες της συσκευής. Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως το HTC One M8 αναγνωρίζει και συγκεκριμένα παιχνίδια αυξάνοντας και σε αυτή την περίπτωση την απόδοσή του στο μέγιστο δυνατό.

Φαίνεται όμως πως οι εξηγήσεις αυτές δεν έπεισαν την FutureMark, τον δημιουργό του δημοφιλούς Benchmark 3D Mark που προσφέρει σύγκριση των δυνατοτήτων κάθε συσκευής ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Όπως ακριβώς είχε συμβεί στο παρελθόν με το Galaxy S4 και το Note 3 της Samsung, η εταιρεία διέγραψε το HTC One M8 από την λίστα των αποτελεσμάτων θεωρώντας πως η συγκεκριμένη τακτική της HTC δεν είναι “δίκαιη”.

htc_one_M8_3d_mark_delisted_in2mobile_body

Δήλωσε μάλιστα πως ελπίζει η HTC να διορθώσει το συγκεκριμένο… θέμα και πως εάν γίνει αυτό, τα πραγματικά αποτελέσματα του HTC One M8 θα προστεθούν και πάλι στην λίστα του 3D Mark. Μετά την αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα εκ μέρους της Samsung η FutureMark επανέφερε το Galaxy S4 και το Note 3 στην λίστα των αποτελεσμάτων.

Σημείωση συντάκτη:

Το συγκεκριμένο “κόλπο” μπορεί θεωρητικά να επιτευχθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους σε μια συσκευή ή με συνδυασμό και των δύο.

Ο πρώτος είναι όταν αυτή αναγνωρίζει ένα Benchmark να λειτουργεί τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών της σε συχνότητα που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι εφικτή. Αυτό φυσικά θεωρείται και είναι “άδικο” αφού με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης βλέπει σε αριθμούς απόδοση που η συσκευή του δεν πρόκειται να του προσφέρει στην καθημερινή του χρήση.

Ο δεύτερος τώρα είναι να επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί στη μέγιστη δυνατή συχνότητα ακόμα και όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή της είναι αυξημένη ή και να μη μειώνει την ταχύτητα όσο και αν “πιέζει” τη συσκευή κάποιο Benchmark. Αυτό θεωρητικά τουλάχιστον δεν μπορεί να θεωρηθεί άδικο, αφού η συσκευή προσφέρει απόδοση που είναι εφικτή και σε καθημερινή χρήση απλά φροντίζει να “δείξει” την ισχύ της ακόμα κι αν ο χρήστης επιλέξει να τρέξει κάποιο benchmark αμέσως μετά από σκληρή χρήση άλλου είδους.

Ο συνδυασμός και των δύο επιλογών όμως μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις όπως είχε γίνει με το Galaxy S4 της Samsung στο παρελθόν και τώρα με το HTC One M8.

 

Επίσημη σελίδα του HTC One M8

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights