Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Microsoft: ανακοίνωσε το Windows 8.1 Update

Microsoft: ανακοίνωσε το Windows 8.1 Update

απο alpha

Στα πλαίσια του συνεδρίου BUILD που διεξάγεται αυτές τις μέρες, η Microsoft ανακοίνωσε το Windows 8.1 Update που περιλαμβάνει βελτιώσεις με στόχο την ευκολότερη χρήση του λειτουργικού με ποντίκι και πληκτρολόγιο. Όπως και η ενημέρωση σε Windows 8.1, έτσι και σε αυτό το Update η Microsoft συνέχισε τις τροποποιήσεις στο interface του λειτουργικού το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί καλύτερα σε οθόνες αφής.

Οι αλλαγές που είχαν τα Windows 8 σε σχέση με τον προκάτοχο τους, τα Windows 7, ήταν τόσο δραστικές που είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μεγάλο κομμάτι του αγοραστικού κοινού. Αυτό φάνηκε και στις πωλήσεις του λειτουργικού, που ήταν χαμηλότερες από αυτά που προσδοκούσε η Microsoft.

Θέλοντας να αλλάξει την εικόνα αυτή η Microsoft ενσωμάτωσε διάφορες αλλαγές σε αυτή την ενημέρωση. Για παράδειγμα, τώρα η κλασική taskbar μπορεί να εμφανίζεται ταυτόχρονα με το περιβάλλον Metro με τα πλακίδια. Οι εφαρμογές Metro μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και να γίνουν pin στην taskbar, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να τις κλείνει και να μεταπηδά από τη μία στην άλλη με μεγαλύτερη ευκολία. Προστέθηκε επίσης ένα μενού στο δεξί κλικ στο περιβάλλον Metro με χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες.
windows_8.1_start_screen
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που είχε ζητηθεί πολλές φορές είναι η δυνατότητα εκκίνησης κατευθείαν στο desktop χωρίς να εμφανιστεί η οθόνη Start του περιβάλλοντος Metro. Πλέον αυτό θα γίνεται αυτόματα στα μηχανήματα που δεν διαθέτουν οθόνες αφής.

Στόχος της Microsoft με αυτή την ενημέρωση, όμως, ήταν και τα μηχανήματα χαμηλού κόστους. Έτσι οι απαιτήσεις του λειτουργικού μειώθηκαν ώστε να μπορεί να τρέχει σε μηχανήματα με μόνο 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου.
windows_8.1_start_menu
Αλλαγές έρχονται και στην οθόνη Start, ή μάλλον θα δούμε την επιστροφή του μενού Start. Η Microsoft παρουσίασε ένα νέο μενού που συγκεντρώνει στοιχεία από το παλιότερο μενού, που υπήρχε μέχρι τα Windows 7 και των πλακιδίων που γνωρίσαμε με τα Windows 8. Το νέο μενού θα εμφανιστεί σε μία μελλοντική ενημέρωση του λειτουργικού.

Το Windows 8.1 Update αναμένεται να γίνει διαθέσιμο την επόμενη βδομάδα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights