Αρχικη APPS / GAMES Virus Shield: Η εφαρμογή ασφάλειας για Android που ήταν… απάτη!

Virus Shield: Η εφαρμογή ασφάλειας για Android που ήταν… απάτη!

απο alpha

Μία από τις πολλές εφαρμογές ασφάλειας που υπάρχουν στο Play Store, το Virus Shield, αποδείχθηκε ότι ήταν απάτη.

Ο τρόπος που χειρίζεται η Google το Play Store, έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι δεν είναι ο καλύτερος. Πολλές φορές έχουν εμφανιστεί κακόβουλες εφαρμογές, οι οποίες αφαιρούνται όταν γίνουν σχετικές αναφορές από τους χρήστες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που συνέβη ήταν κάπως διαφορετικό. Πριν μερικές εβδομάδες εμφανίστηκε στο Play Store το Virus Shield, μια εφαρμογή που υποσχόταν πως με ένα απλό κλικ θα ασφάλιζε το smartphone σας από κινδύνους.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και παρά το κόστος των $3.99 φαινόταν να έχει εγκατασταθεί σε πάνω από 10.000 smartphones, ενώ είχε και υψηλή βαθμολογία, με 4.7. Όπως όλες οι εφαρμογές του είδους, υποσχόταν ότι ανιχνεύει αρχεία και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο, αποτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού και πως προστατεύει τα προσωπικά σας αρχεία.

virus_shield_01 virus shield 02

Όταν άνοιγε, εμφανιζόταν ένα μεγάλο x στην οθόνη της συσκευής, που έδειχνε ότι δεν υπήρχε καμία προστασία. Με ένα κλικ το x έφευγε και εμφανιζόταν το εικονίδιο που έδειχνε πως πλέον η συσκευή είναι προστατευμένη. Ωστόσο, το Virus Shield δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Η ανάλυση του κώδικα της εφαρμογής έδειξε ότι δεν περιείχε τίποτα από ό,τι χρειάζεται για την εύρεση και απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού. Στην πραγματικότητα το μόνο που έκανε ήταν να… αλλάζει το εικονίδιο!

Υπήρχαν και άλλα στοιχεία που έδειχναν πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπήρχε website κατασκευαστή, παρά μόνο ένα email το οποίο είχε σχετιστεί με κατηγορίες απάτης σε ένα άλλο site. H εφαρμογή έχει αφαιρεθεί πλέον από το Play Store, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσοι πραγματικά αγόρασαν το Virus Shield και αν θα αποζημιωθούν. Είναι πιθανόν ότι μεγάλο τμήμα των θετικών reviews για την εφαρμογή να ήταν ψεύτικα, όπως ίσως και οι αγορές που εμφανίζονταν.

Η πολιτική του να μπορούν εύκολα να ανέβουν εφαρμογές στο Play Store σίγουρα βοηθάει την εξάπλωση του Android και την ανάπτυξη software, όμως τέτοιου είδους “συμπτώματα” είναι ένδειξη πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Προσοχή, επομένως, στο τι εφαρμογές εγκαθιστάτε στο smartphone ή το tablet σας!

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights