Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Project Ara: Το… συναρμολογούμενο smartphone!

Project Ara: Το… συναρμολογούμενο smartphone!

απο alpha

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να αλλάξετε την κάμερα ή τον επεξεργαστή του smartphone σας με έναν άλλο; Αυτό τον φιλόδοξο στόχο έχει το Project Ara, που αναπτύσσει η Google.

Η ιδέα ενός smartphone του οποίου τα τμήματα μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν από άλλα παρουσιάστηκε πριν μερικά χρόνια από την Phonebloks. Το Project Ara ανακοινώθηκε από τη Motorola σε συνεργασία με τη Phonebloks πριν μερικούς μήνες και παρέμεινε στη Google στη συνέχεια.

Τα smartphones που θα ακολουθούν την αρχιτεκτονική του Project Ara θα βασίζονται σε ένα στοιχείο που λειτουργεί σαν σκελετός, πάνω στο οποίο θα μπορούν να προστεθούν διάφορα αρθρώματα, ανάλογα με τη λειτουργικότητα που θέλουμε. Πριν μερικές μέρες δημοσιεύθηκε το Module Developers Kit, το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αρχικά θα υπάρχουν δύο μοντέλα, ένα μικρού μεγέθους και ένα μεσαίου μεγέθους, ενώ αργότερα θα προστεθεί και ένα μεγαλύτερο.

project_ara_03 project_ara_02

Για τα πιο συνηθισμένα αρθρώματα, όπως επεξεργαστές και κάμερες, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες τους οποίους θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κατασκευαστές, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια. Αναμένεται όμως να εμφανιστούν αρθρώματα για μπαταρίες, ηχεία, φορτιστές, Wi-Fi και διάφορα άλλα που μπορεί να μην είναι τόσο συνηθισμένα, όπως αισθητήρες για μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα ή για θερμική απεικόνιση.

Κάθε ένα από αυτά τα αρθρώματα θα έχει συγκεκριμένες διαστάσεις, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα να έχει διάφορα χρώματα και σχήματα στο εξωτερικό του κέλυφος. Για τη σύνδεση των αρθρωμάτων με τον σκελετό θα υπάρχουν μαγνήτες που θα τα συγκρατούν στη θέση τους και θα μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα όταν θα το επιθυμεί ο κάτοχος της συσκευής.

Τα smartphones που θα βασίζονται στο Project Ara θα τρέχουν φυσικά Android με τις διαθέσιμες εφαρμογές να μην διαφέρουν πολύ, όπως αναφέρεται στις οδηγίες προς τους κατασκευαστές. Για τη δημιουργία των συσκευών θα υπάρχει ηλεκτρονικό κατάστημα με εργαλείο που θα βοηθάει τον αγοραστή να συνθέσει τη συσκευή όπως εκείνος θέλει. Το αρχικό κόστος των συσκευών που θα βασίζονται στο Project Ara αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χαμηλό και η Google έχει σαν στόχο να είναι διαθέσιμες το 2015.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights