Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Paypal: Ασφαλής ο Fingerprint Sensor στο Galaxy S5

Paypal: Ασφαλής ο Fingerprint Sensor στο Galaxy S5

απο Kostas Gliatiotis

Πριν απο δύο ήμερες περίπου έκαναν την εμφάνιση τους πληροφορίες στο Internet που ήθελαν το Galaxy S5 της Samsung τα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με το iPhone 5s στην ασφάλεια που προσφέρει η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη για την πραγματοποίηση αγορών και την προστασία των δεδομένων της συσκευής. Σύμφωνα με αυτές, με την χρήση μερικών απλών υλικών, η SRLabs κατάφερε να αντιγράψει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και να ξεγελάσει το Galaxy S5 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το είχε κάνει πριν σχεδόν ένα χρόνο και στο iPhone 5s της Apple. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ολόκληρη η διαδικασία αν και προσωπικά θεωρούμε πως αυτή ξεφεύγει από τα δεδομένα του απλού χρήστη.

Η σημαντική διαφορά του Galaxy S5 σε σύγκριση με το iPhone 5S είναι πως κατά την παρουσίαση του η Samsung είχε κάνει γνωστό πως σε συνεργασία με το δημοφιλές PayPal, θα είναι δυνατή η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος για επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη και την πραγματοποίηση αγορών. Γράψαμε και ένα σχετικό άρθρο μιας και από εχθές παρέχεται ήδη η σχετική υπηρεσία.

Σήμερα λοιπόν το ίδιο το Paypal ήρθε να καθησυχάσει τους χρήστες του Galaxy S5 με δηλώσεις του, τα κυριότερα στοιχεία των οποίων είναι τα εξής.

Αρχικά το PayPal αναγνωρίζει και “σέβεται” τα αποτελέσματα της SRLabs, παρόλα αυτά συνεχίζει να θεωρεί την χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος σαν πιο ασφαλή αλλά και εύκολη μέθοδο εξακρίβωσης των στοιχείων του συνδρομητή του. Τονίζει μάλιστα, πως το ίδιο το PayPal δεν έχει πρόσβαση και δεν μπορεί να αποθηκεύσει τα στοιχεία του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, καθώς η ίδια η συσκευή αναγνωρίζει το αποτύπωμα και με βάση αυτό “ξεκλειδώνει” ένα κρυπτογραφημένο κλειδί ασφαλείας το οποίο στην συνέχεια αποστέλλεται στο PayPal. Ξεκαθάρισε επίσης πως υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί η χρήση του συγκεκριμένου κλειδιού από τον χρήστη οποιαδήποτε στιγμή αυτός το επιθυμεί, αν θεωρεί πως μπορεί να έχει πέσει στα χέρια τρίτων.

Στην συνέχεια υπενθύμισε πως το ίδιο το PayPal χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια πολύπλοκα και εξελιγμένα εργαλεία αποφυγής κάθε είδους “απάτης” στις αγορές των χρηστών. Τόνισε μάλιστα πως κάθε αγορά μέσω του Galaxy S5 καλύπτεται κανονικά από την “ασφάλεια και προστασία αγορών” του PayPal μέσω της οποίας μπορεί πολύ εύκολα ο χρήστης να αποδείξει πως δεν έκανε ο ίδιος μια αγορά και να αποζημιωθεί.

Δεν γνωρίζουμε αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις από το PayPal έγιναν μετά από παρότρυνση της Samsung ή αν το ίδιο θέλει να ξεκαθαρίσει την θέση του ώστε να μην δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για την ασφάλεια που προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τουλάχιστον ένα βαθμό οι συγκεκριμένες εξηγήσεις μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των χρηστών του Galaxy S5. Εμείς με την σειρά μας θα αναφέρουμε πως η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος είναι έτσι και αλλιώς προαιρετική και προσφέρεται σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας στο Galaxy S5 της Samsung και όχι μόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights