Αρχικη APPS / GAMES Facebook: Σας ειδοποιεί όταν οι φίλοι σας είναι κοντά

Facebook: Σας ειδοποιεί όταν οι φίλοι σας είναι κοντά

απο alpha

Το Facebook ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής για smartphones που επιτρέπει να δούμε ποιοι φίλοι μας είναι κοντά, αλλά και να μοιραστούμε την τοποθεσία μας. Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιεί τεχνολογία γεωγραφικού εντοπισμού που υπάρχει ήδη στα smartphones ώστε να προσδιορίσει πότε είσαστε κοντά στους Facebook φίλους σας. Όταν ενεργοποιηθεί, θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις κατά διαστήματα, όπου θα εμφανίζονται ποιοι από τους φίλους σας είναι κοντά.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η δυνατότητα των “check-ins”, δηλαδή να προσθέσουμε την τοποθεσία μας σε μια δημοσίευση στο κοινωνικό δίκτυο, κάτι που είναι διαφορετικό, όμως, από τη νέα λειτουργία, που επιτρέπει την ενημέρωση των κοντινών φίλων, χωρίς δημοσίευση. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε, καθώς θα είναι, ευτυχώς, απενεργοποιημένη. Για όσους επιλέξουν να μην την ενεργοποιήσουν, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, απλά ούτε θα στέλνουν, ούτε θα λαμβάνουν τέτοιου είδους ειδοποιήσεις.

Μπορείτε να δημιουργήσετε συγκεκριμένες ομάδες φίλων με τους οποίους θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Το Facebook θα σας ειδοποιεί όταν βρίσκονται κοντά σας και θα μπορείτε τότε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω μηνυμάτων. Η εφαρμογή δεν θα δείχνει την ακριβή τοποθεσία των φίλων σας, αλλά μια γενική εικόνα, για παράδειγμα θα σας ενημερώνει ότι βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Θα μπορείτε, ωστόσο, να δείξετε την ακριβή τοποθεσία σας σε έναν φίλο για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα ή συνεχώς. Σε αυτή την περίπτωση, εκείνος θα μπορεί να δει που βρίσκεστε σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα αυτή λειτουργία αναμένεται να εμφανιστεί στην εφαρμογή του Facebook για Android και iOS τις επόμενες εβδομάδες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights