Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia Tablet Z2 Review (SGP521)

Sony Xperia Tablet Z2 Review (SGP521)

απο Kostas Gliatiotis

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Tablet Z της Sony ήρθε η ώρα η εταιρεία να παρουσιάσει και να διαθέσει σύντομα στην αγορά τον αντικαταστατή του με την αναμενόμενη αλλά όχι ιδιαίτερα «εμπνευσμένη» ονομασία Xperia Tablet Z2. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί το νέο αυτό Tablet της Sony πριν την επίσημη κυκλοφορία του και θα ανακαλύψουμε κατά ποσό βελτιωμένο είναι σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πώς λοιπόν βελτιώνεις ένα ήδη εντυπωσιακό Tablet του οποίου το μόνο (σημαντικό) μειονέκτημα ήταν και είναι μέχρι σήμερα η ιδιαίτερα υψηλή τιμή πώλησης του; Η απλούστερη απάντηση συνήθως είναι η πιο σωστή και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή είναι πως απλά το κάνεις ακόμα καλύτερο!

tablet-z2-in2mobile-full-front

Ο «σοβαρός», χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού σχεδιασμός του Tablet Z έχει μεταφερθεί σχεδόν αυτούσιος και στο Tablet Z2, με μοναδική οπτική διάφορα τις «στρογγυλεμένες» γωνίες του. Η αλήθεια είναι ότι οπτικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος το tablet Z2 από τον προκάτοχό του, στοιχείο όχι απαραίτητα αρνητικό αφού και τα δύο Τablet είναι πολυτελή και εντυπωσιακά ακριβώς όσο χρειάζεται να είναι.

tablet-z2-in2mobile-edge

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του προηγούμενου μοντέλου ήταν το εντυπωσιακά μικρό του βάρος για Tablet με οθόνη των 10 ιντσών. Το βάρος αυτό έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο στο Tablet Z2, μάλιστα είναι τόσο χαμηλό, που όταν το κρατά κάνεις για πρώτη φορά στα χέρια του, του δημιουργείται η εντύπωση πως πρόκειται για κάτι «ψεύτικο» και όχι για ένα πλήρως λειτουργικό Tablet. Μπορεί πολλές φορές αυτή η αίσθηση να θεωρείται αρνητικό στοιχείο για ένα κινητό τηλέφωνο, στην περίπτωση ενός Tablet όμως αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Το Tablet Z2 χάρη σε αυτό το μικρό του βάρος είναι εύκολο να κρατηθεί με το ένα μόνο χέρι χωρίς πρόβλημα για αρκετή ώρα. Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο και ασυνήθιστο για ένα Tablet με οθόνη 10 ιντσών, στην πράξη όμως αυξάνει σημαντικά την ευκολία χρήσης του ακόμα και εν κινήσει.

Οι εξωτερικές διαστάσεις δεν άλλαξαν «σχεδόν» καθόλου σε σχέση με το παρελθόν, με εξαίρεση μια μικρή μείωση στο πάχος του Tablet Z2, η οποία όμως για να γίνει αντιληπτή πρέπει να συγκριθεί άμεσα με τον προκάτοχό του. Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη παραμένει ακριβώς όσο μεγάλο πρέπει να είναι, ώστε να κρατάει κάποιος το Tablet και να στηρίζει τους αντίχειρές του σε αυτό.

tablet-z2-in2mobile-screen-bezzel

Σίγουρα ένα Tablet με οθόνη αυτού του μεγέθους δεν προσφέρεται για συχνή μετακίνηση ή χρήση σε εξωτερικούς χώρους, στην περίπτωση του Tablet Z2 όμως το μικρό του πάχος αλλά κυρίως το χαμηλό του βάρος κάνουν αυτό το σενάριο χρήσης αρκετά πιο εύκολο από κάθε άλλη ανταγωνιστική πρόταση. Συνολικά, με δεδομένη και τη διατήρηση της… αδιαβροχοποίησης του προηγούμενου μοντέλου, το Tablet Z2 είναι μια χωρίς υπερβολή εντυπωσιακή κατασκευή που δίνει τον «αέρα» και την αίσθηση πολυτέλειας που αρμόζει σε ένα Tablet αυτής της κατηγορίας.

Οθόνη

Στα χαρτιά η οθόνη του Tablet Z2 δείχνει να είναι ίδια με του προκάτοχού του, ευτυχώς όμως η εντύπωση αυτή μένει απλά στα… χαρτιά. Στην πράξη, παρά το ότι η ανάλυση παραμένει στα 1920×1200 pixels, κάθε άλλος τομέας έχει δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις. Η χρωματική της απεικόνιση είναι εντυπωσιακή πλησιάζοντας το τέλειο και δύναται να τη φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις SUPER AMOLED οθόνες της Samsung (που σημειωτέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους έως τώρα μόνο σε ένα Tablet). Αυτό από μόνο του δείχνει το ποσό σημαντικά βελτιωμένη είναι η οθόνη του Tablet Z2, όμως τα θετικά της στοιχεία δεν τελειώνουν εκεί. Σε αντίθεση και πάλι με την οθόνη του προκατόχου του, αυτή του Tablet Z2 προσφέρει και εντυπωσιακά μεγάλες γωνίες θέασης. Ακόμα και υπό γωνία που είναι αδύνατη η χρήση του Tablet, η οθόνη του παραμένει ευανάγνωστη με τη χρωματική αλλοίωση να είναι ελάχιστη.

tablet-z2-in2mobile-screen

Ο φωτισμός της οθόνης είναι απόλυτα ικανοποιητικός με τη μέγιστη ρύθμιση να είναι απαραίτητη μόνο σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση η χρήση της αυτόματης ρύθμισης λειτουργεί άψογα προσφέροντας την «τέλεια» εμπειρία θέασης σε κάθε περίπτωση. Μάλιστα ακολουθώντας την πολύ καλή χρωματική απόδοση της οθόνης γενικότερα, ο έντονος φωτισμός δε δημιουργεί τα φαινόμενα «ξεθωριάσματος» των χρωμάτων όπως στον προκάτοχο του Tablet Z2 αλλά και των περισσότερων συσκευών της Sony εκείνης της εποχής.

Συνολικά η οθόνη του Tablet Z2 κάνει την χρήση του πραγματική… απόλαυση αφού η προβολή αρχείων πολυμέσων πραγματικά τονίζει τα εντυπωσιακά της χρώματα και την σωστή της φωτεινότητα. Η ανάγνωση κειμένου τώρα και η πλοήγηση σε σελίδες γίνεται χωρίς η οθόνη να “κουράζει” τον χρήστη κυρίως χάρη στην άριστη συμπεριφορά της υπό γωνία.

Λειτουργικό σύστημα

Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Xperia Z2, το Tablet Z2 έρχεται στην αγορά με την 4.4.2 έκδοση του Android «συνοδευόμενη» από τις τροποποιήσεις στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητά του από τη Sony. Όλες οι προεγκατεστημένες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται απόλυτα την αυξημένη διαγώνιο της οθόνης. Το σοβαρό σε σχεδίαση αλλά με χρήση έντονων και ευχάριστων χρωμάτων γραφικό περιβάλλον της εταιρείας κάνει τη χρήση του Tablet Z2 μια πραγματική απόλαυση. Ο συνδυασμός του μάλιστα με τη βελτιωμένη σε χρωματική απόδοση οθόνη δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σύνολο που δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε κάποιο άλλο Tablet της αγοράς.

tablet-z2-in2mobile-menu-1 tablet-z2-in2mobile-task-manager

Τα περισσότερα Tablet περνούν τη ζωή τους εκτελώντας κατά κύριο λόγο βασικές εργασίες, όπως η πλοήγηση στο Internet και η προβολή βίντεο είτε από την ίδια τη συσκευή είτε μέσω Online υπηρεσιών όπως το YouTube. Σε αυτούς ακριβώς τους τομείς φαίνεται ότι έχει δώσει και η Sony το μεγαλύτερο βάρος του σχεδιασμού του Tablet Z2 με το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Η πλοήγηση μέσω του Chrome σε οποιαδήποτε σελίδα όσο απαιτητική και αν είναι αυτή, πραγματοποιείται με χαρακτηριστική άνεση και για μια ακόμα φορά συνδυάζεται απόλυτα με την εντυπωσιακή οθόνη του Tablet Z2. Το χαμηλό του βάρος βοηθά ιδιαίτερα στην πολύωρη χρήση του χωρίς να «κουράζει» τον χρήστη, αφού όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι ένα από τα λίγα Tablet της αγοράς που μπορεί να κρατήσει κάποιος ακόμα και με το ένα χέρι.

tablet-z2-in2mobile-chrome_1 tablet-z2-in2mobile-chrome_2

Η παρακολούθηση βίντεο είναι κι αυτή με τη σειρά της ιδανική, συνδυάζοντας το άριστο hardware του Tablet Z2 για άλλη μια φορά με το χαμηλό του βάρος. Η εφαρμογή «Ταινίες» μπορεί να αναπαράγει αρχεία κάθε μορφής με τη μέγιστη ανάλυσή τους να αγγίζει το 2160p. Το grace note αναλαμβάνει να βρει και να εμφανίσει στην οθόνη του Tablet Z2 πληροφορίες από το ίντερνετ για τις ταινίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτό.

tablet-z2-in2mobile-video-5 tablet-z2-in2mobile-video-6

Η Online παρακολούθηση ταινιών και βίντεο κάθε είδους αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που όμως δεν έχει να κάνει με το ίδιο το Tablet. Αυτό δεν είναι άλλο από την επιμονή της  Google να αναγνωρίζει τα Tablet και να τα θεωρεί φορητές συσκευές, παρουσιάζοντας τους έτσι μέσω του YouTube διαφορετικό περιεχόμενο από ό,τι σε έναν υπολογιστή. Με δεδομένη την ισχύ αλλά και την ανάλυση της οθόνης του Tablet Z2 αυτό μπορεί εύκολα να αποτελέσει πρόβλημα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα χαρακτηριζόμενα ως «υψηλής ανάλυσης» βίντεο δεν παρουσιάζονται σωστά στην οθόνη του.

Η αναπαραγωγή μουσικής τώρα μπορεί να μην είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις που έχει κάποιος απο ένα Tablet και ειδικά απο ένα με οθόνη των 10 ιντσών. Το Tablet Z2 όμως είναι κατασκευασμένο απο την Sony και δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει υψηλή ηχητική ποιότητα σε συνδυασμό με μια εφαρμογή που εκμεταλεύεται άριστα την οθόνη του Tablet Z2 με τον όμορφο σχεδιασμό της αλλά και εντυπωσιακά γραφικά.

tablet-z2-in2mobile-walkman-3 tablet-z2-in2mobile-walkman-4 tablet-z2-in2mobile-walkman-5 tablet-z2-in2mobile-walkman-6

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η ύπαρξη ραδιοφώνου στο Tablet Z2, κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά πλέον σε κορυφαίες συσκευές άλλων κατασκευαστών πόσο μάλλον σε Tablet αυτού του μεγέθους.

tablet-z2-in2mobile-radio

Προχωρώντας σε πιο «φυσιολογικές» εφαρμογές, θα πρέπει να αναφέρουμε καταρχήν ότι το Tablet Z2 καταφέρνει σε αυτές να μη θυμίζει απλά ένα κινητό τηλέφωνο με μεγάλη οθόνη και μάλιστα το καταφέρνει καλύτερα από τον ανταγωνισμό. Όλες οι εφαρμογές που συναντά κάνεις στα κινητά τηλεφωνά της εταιρείας εκμεταλλεύονται τη μεγαλύτερη διαγώνιο της οθόνης είτε παρουσιάζοντας περισσότερες πληροφορίες σε αυτή είτε χωρίζοντας τη στη μέση, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο σε κατηγορίες. Για παράδειγμα η οθόνη ειδοποιήσεων εμφανίζεται με το “τράβηγμα” της οθόνης προς τα κάτω στο αριστερό μέρος της ενώ με την ίδια κίνηση στο δεξί άκρο εμφανίζεται η λίστα συντομεύσεων για τις συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.

tablet-z2-in2mobile-notification tablet-z2-in2mobile-quick-settings

Οι αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον στην 4.4.2 kitkat από τη Sony στην περίπτωση του Tablet Z2 είναι ακόμα πιο περιορισμένες από αυτές του Xperia Z2, με μόνη σημαντική και εύκολα αντιληπτή την εμφάνιση του ποσοστού φόρτισης της μπαταρίας μέσα στο εικονίδιό της στην οθόνη αναμονής. Ταυτόχρονα η αλλαγή στο εφέ ξεκλειδώματος της οθόνης έχει μεταφερθεί και αυτή με τη σειρά της και η προβολή του σε οθόνη των 10 ιντσών είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Κάμερα

Το αρχικό Tablet Z ήταν το πρώτο Tablet με οθόνη 10 ιντσών της αγοράς, στο όποιο είχε γίνει «σοβαρή» προσπάθεια από τη Sony να προσφέρει αποδεκτή απόδοση στον τομέα της φωτογραφίας με τη χρήση μιας κάμερας των 8 MPixels. Το Tablet Z2 ακολουθεί αυτή την παράδοση με τον καλύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας και αυτό μια κάμερα ανάλυσης 8.1 MPixels, η απόδοση της οποίας είναι κορυφαία για τα δεδομένα ενός Tablet.

tablet-z2-in2mobile-camera

Η εφαρμογή της κάμερας δυστυχώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ίδια εφαρμογή που χρησιμοποιούν τα κινητά της εταιρείας, με τα εικονίδια να παρουσιάζονται απλά με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους λόγω της μεγαλύτερης οθόνης. Με χρήση κάμερας των 8.1 MPixels δεν είναι υπαρκτό το «παράλογο» φαινόμενο του Xperia Z2, στο όποιο η αυτόματη ρύθμισή της δε χρησιμοποιεί το σύνολο του αισθητήρα της κάμεράς του. Στο Tablet Z2 η αυτόματη ρύθμιση αλλά και η χειροκίνητη χρησιμοποιούν το σύνολο της κάμερας για τη λήψη φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες αυτές περιέχουν αρκετή λεπτομέρεια για τα δεδομένα ενός Tablet, με τα επίπεδα θορύβου να παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλά ακόμα και σε συνθήκες ήπιου φωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση μόνο υπάρχει μια αισθητή χρωματική αλλοίωση, με τις φωτογραφίες να βγαίνουν πιο… «κίτρινες» από το φυσιολογικό.

Η εγγραφή βίντεο, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τη Sony το Tablet Z2 βασίζεται στο ίδιο hardware με το Xperia Z2, περιορίζεται σε αρχεία ανάλυσης «μόλις» 1080p αντί για 2160p όπως στην περίπτωση του νέου κινητού της εταιρείας. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί μειονέκτημα απαραίτητα, αφού είναι μάλλον δύσκολο να επιλέξει κάποιος ένα Tablet με οθόνη 10 ιντσών με την εγγραφή βίντεο σαν βασικό κριτήριο στην επιλογή του. Εκμεταλλευόμενο το ισχυρό του Hardware, το Tablet Z2 μπορεί να καταγράψει αρχεία με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, με την ανταπόκριση στη γρήγορη κίνηση και στις αλλαγές φωτισμού να είναι ακαριαία. Μόνο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εμφανίζεται το ίδιο μειονέκτημα της «κίτρινης» απόχρωσης όπως ακριβώς και στη λήψη φωτογραφιών.

Η μπροστινή κάμερα είναι συνήθως πιο «χρήσιμη» σε ένα Tablet, αφού αυτό συχνά χρησιμοποιείται με εφαρμογές που επιτρέπουν την επικοινωνία με την ταυτόχρονη προβολή εικόνας. Εδώ συναντάμε μια κάμερα ανάλυσης 2.2 Pixels η οποία παρόλα αυτά, προσφέρει απόλυτα ικανοποιητική ποιότητα εικόνας αλλά και βίντεο. Στην περίπτωση της μπροστινής κάμερας είναι μάλλον πιο σημαντικό στοιχείο το επίπεδο θορύβου και η λεπτομέρειά της, από ό,τι είναι η ανάλυσή της. Η συγκεκριμένη του Z2 είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένα Tablet για να καλύψει ο χρήστης του τις… επικοινωνιακές του ανάγκες.

Επεξεργαστής, Μνήμη

Σύμφωνα με τη Sony, το Tablet Z2 όπως και το Xperia Z2 χρησιμοποιούν τον Snapdragon 801 επεξεργαστή της Qualcomm και συγκεκριμένα την έκδοση MSM8974ΑΒ. Η ίδια η Qualcomm πάντως αναφέρει τη συγκεκριμένη έκδοση σαν απλά Snapdragon 800 και ονομάζει Snapdragon 801 μόνο την έκδοση MSM8974AC. Η σημαντική διαφορά μεταξύ τους είναι η αύξηση στο χρονισμό και του επεξεργαστή αλλά και της κάρτας γραφικών, με τον MSM8974AB που έχει το Tablet Z2 να διαθέτει αυξημένο χρονισμό μόνο στην κάρτα γραφικών του. Αφήνοντας τις λεπτομέρειες αυτές στην άκρη, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαθέτει τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Krait 400 χρονισμένους στα 2.3GHz (στην έκδοση MSM8974AC ο χρονισμός τους είναι 2.5GHz). Αυτοί συνδυάζονται με μια Adreno 330 κάρτα γραφικών της οποίας ο χρονισμός είναι αυξημένος στα 550MHz από τα 450 MHz του «απλού» Snapdragon 800. Όπως ακριβώς και στο Xperia Z2, έτσι και εδώ ο συγκεκριμένος επεξεργαστής συνδυάζεται με 3GB μνήμης RAM και προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακή απόδοση στο Tablet της Sony. Η εκκίνηση των εφαρμογών γίνεται χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές από αυτές. Η πλοήγηση επίσης σε ιστοσελίδες μέσω του Chrome γίνεται με χαρακτηριστική άνεση ακόμα και όταν σε αυτόν είναι ανοιχτές πολλές καρτέλες. Η εναλλαγή μεταξύ αυτών δείχνει την πραγματική χρησιμότητα της αυξημένης μνήμης RAM, με το Tablet Z2 να μη χρειάζεται να τις «ξαναφορτώσει» όταν ο χρήστης μεταβαίνει από τη μια στην άλλη. Με δεδομένο ότι η ανάλυση της οθόνης παραμένει στα 1920×1200 pixels, η απόδοση του Tablet είναι κορυφαία ακόμα και σε ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια.

tablet-z2-in2mobile-antutu tablet-z2-in2mobile-cpu-z

Ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστική χωρητικότητα 16GB, από τα όποια περίπου 12GB είναι διαθέσιμα κατά την πρώτη εκκίνηση του Tablet. Ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί φυσικά με τη χρήση καρτών μνήμης MicroSD. Μάλιστα το Tablet Z2 μπορεί να αναγνωρίσει και κάρτες των 128GB που έχουν αρχίσει να διατίθενται στην αγορά. Με δεδομένη την εντυπωσιακή απόδοση της οθόνης του, προσφέρεται για τη θέαση ταινιών υψηλής ανάλυσης κάνοντας την αγορά κάρτας μνήμης μάλλον αναγκαία. Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο ανταγωνισμός του Tablet Z2 προσφέρει σαν επιλογή και εκδόσεις με μεγαλύτερο ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, κάτι που η Sony δυστυχώς δεν ακολουθεί, με την έκδοση των 16GB να είναι και η μοναδική διαθέσιμη. Το USB host με την σειρά του δίνει στο Tablet Z2 την δυνατότητα να αναγνωρίζει εξωτερικές συσκευές και να τις χρησιμοποιεί, είτε αυτές είναι επιπλέον αποθηκευτικός χώρος είτε περιφερειακά όπως κάποιο ποντίκι ή πληκτρολόγιο. Μοναδικό μας παράπονο εδώ είναι η τοποθέτηση της MicroUSB θύρας στο πάνω μέρος της συσκευής, κάτι που δυσκολεύει την σύνδεση συσκευών για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ κρατά ο χρήσης το Tablet Z2 στα χέρια του.

tablet-z2-in2mobile-covers

 

Μπαταρία

Διατηρώντας την μπαταρία χωρητικότητας 6.000mAh του προκάτοχου του, το Tablet Z2 θα περίμενε κανείς πως προσφέρει μειωμένους χρόνους αναμονής, με δεδομένες τις συνολικές του βελτιώσεις. Αντιθέτως όμως, το νεότερο Hardware κάνει και αρκετά καλύτερη διαχείριση ενεργείας με αποτέλεσμα οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας να έχουν αυξηθεί και μάλιστα αισθητά.

Η έκδοση του Tablet Z2 που είχαμε στα χεριά μας για τη συγκεκριμένη παρουσίαση, υποστηρίζει τη σύνδεση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας  4G ή LTE για την ταχύτατη μετάδοση δεδομένων. Σε περίπτωση που υπάρχει μέσα σε αυτό μια κάρτα SIM και γίνεται χρήση της για την πρόσβαση του Tablet στο ίντερνετ, με ιδιαίτερα απαιτητική χρήση το Tablet Z2 καταφέρνει να παραμείνει ενεργό για έως και δύο ημέρες. Με δεδομένη την υψηλή κατανάλωση ενέργειας κατά τη χρήση του 4G, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ικανοποιητικό για τη συγκεκριμένη μπαταρία. Όταν ο ιδιοκτήτης του δεν έχει τοποθετημένη σε αυτό κάποια κάρτα SIM και το χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με κάποιο wi-fi δίκτυο, οι συγκεκριμένοι χρόνοι αναμονής αυξάνονται σημαντικά φτάνοντας τις έξι ημέρες λειτουργίας έντονης χρήσης.

Με τα Tablet οθόνης 10 ιντσών να προσφέρονται για τη θέαση ταινιών, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση το Tablet Z2 προσφέρει απόλυτα αποδεκτούς χρόνους αναπαραγωγής. Η παρακολούθηση μιας ολόκληρης ταινίας ανάλυσης 1080p αφαιρεί περίπου 25% της φόρτισης της μπαταριά του αφήνοντας αρκετή ακόμα διαθέσιμη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει κάνεις τη χρήση του Tablet χωρίς κανένα πρόβλημα. Η προβολή ταινιών χαμηλότερης ανάλυσης καταναλώνει ακόμα λιγότερη μπαταρία, με αποτέλεσμα το Tablet να προσφέρεται για μακρινές διαδρομές και θέαση πολλών ταινιών συνεχόμενα.

Συμπέρασμα

Η Sony κατάφερε να ανανεώσει ένα ήδη εντυπωσιακό Tablet με απολυτή επιτυχία. To Tablet Z2 είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι. Μια βελτιωμένη έκδοση του προκατόχου του, βασιζόμενη σε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία τη σημερινή εποχή. Ο συνδυασμός της εντυπωσιακής οθόνης και του ισχυρότατου hardware προσφέρουν ένα σύνολο που μπορεί να καλύψει κάθε πιθανή ανάγκη του ιδιοκτήτη, ακόμα και υπό συνθήκες ταυτόχρονης χρήσης πολλών απαιτητικών εφαρμογών.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του είναι ό,τι θα περίμενε κάνεις από ένα Tablet αυτής της κορυφαίας κατηγορίας χαρακτηριστικών αλλά και τιμής. Κάνει μάλιστα τον χρήστη να νοιώθει «καλά» για το ποσό που επένδυσε για την αγορά του, κάθε φορά που το χειρίζεται. Αξίζει να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά το χαμηλό του βάρους και το πως αυτό βοηθά στην άνετη χρήση του Tablet Z2 και με το ένα χέρι χωρίς να κουράζει.  Συνολικά το Tablet Z2 είναι ακριβώς αυτό που ήθελε η Sony να είναι, ένα εντυπωσιακών επιδόσεων και κορυφαίας κατασκευής Tablet με έμφαση στα Multimedia χαρακτηριστικά του.

Σε μια ευχάριστη αλλαγή η Sony δείχνει να έχει αντιληφθεί πως η επιτυχία του αρχικού Tablet Z συνάντησε σαν εμπόδιο την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή πώλησης του, και φαίνεται πως στην περίπτωση του Tablet Z2 ακολουθεί μια έστω και λίγο χαμηλότερη τιμολογιακή πολιτική. Η έκδοση των 16GB με υποστήριξη δικτύων LTE θα τιμολογείται στα 649 ευρώ με το Tablet να είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά καταστήματα λίγο μετά το Πάσχα.

Επίσημη σελίδα του Tablet Z2

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights