Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Nokia: Ολοκλήρωση της εξαγοράς απο τη Microsoft

Nokia: Ολοκλήρωση της εξαγοράς απο τη Microsoft

απο Kostas Gliatiotis

Χρειάστηκε να περάσουν 7 ολόκληροι μήνες από την ανακοίνωση της εξαγοράς του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia από την Microsoft μέχρι τελικά να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διεργασίες. Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Αμερικάνικο υπουργείο δικαιοσύνης, την έγκριση τους έδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα και οι Κινεζικές αρχές ολοκληρώνοντας το κομμάτι των απαραίτητων ελέγχων από τις οποίες έπρεπε να περάσει η συμφωνία. Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα πως θα έχουν διευθετηθεί οι τελευταίες λεπτομέρειες και πως η εξαγορά θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Απριλίου.

Η τελική συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία καθώς η Microsoft θα αποκτήσει και τις περισσότερες On-line υπηρεσίες της Nokia, όπως την διαχείριση του domain nokia.com αλλά και των υπολοίπων λογαριασμών της σε κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες. Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα, οι χρήστες Nokia συσκευών που είχαν δημιουργήσει λογαριασμό Nokia account για την πρόσβαση σε υπηρεσίες έλαβαν ένα e-mail που τους ενημέρωνε πως η διαχείριση των στοιχείων τους πλέον θα γίνεται από την Microsoft Oy, μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε στην Φινλανδία για τον σκοπό αυτό.

Με την αρχική συμφωνία οι υπάλληλοι του “Κέντρου Τεχνολογίας” της Nokia θα παρέμεναν σε αυτή, ενώ πλέον θα ακολουθήσουν τους υπόλοιπους εργαζομένους στην Microsoft. Ταυτόχρονα η Αμερικάνικη εταιρεία κατάφερε να πάρει υπό τον έλεγχο της και το εργοστάσιο κατασκευής της Nokia στην Νότιο Κορέα που επίσης δεν ήταν μέρος της αρχικής συμφωνίας.

Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα η Nokia να σταματήσει να “υπάρχει” σαν ξεχωριστή εταιρεία και να ενσωματωθεί και επίσημα στο αχανές σύνολο εταιρειών και υπηρεσιών που ελέγχει η Microsoft. Πολλά έχουν ακουστεί για το εάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εμπορική ονομασία Nokia στις συσκευές που θα κατασκευάζει στο μέλλον. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η Αμερικάνικη εταιρεία, αλλά και πως τελικά θα αντιμετωπίσει την επιλογή της Nokia να κατασκευάσει και να κυκλοφορήσει στην αγορά συσκευές βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights