Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung Innovation Museum στην Κορέα

Samsung Innovation Museum στην Κορέα

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics εγκαινίασε το Μουσείο Καινοτομίας ‘Samsung Innovation Museum’ (S/I/M). Στο Μουσείο Καινοτομίας, που βρίσκεται στην πόλη Suwon της Κορέας, οι επισκέπτες μπορούν να δουν την ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών, από τις πρώτες ηλεκτρονικές ανακαλύψεις, καθώς και να πάρουν μία γεύση από το μέλλον και τις καινοτομίες που θα ακολουθήσουν. Το πενταόροφο Μουσείο, έκτασης 10.950 τ.μ., χωρίζεται σε τρεις εκθεσιακούς χώρους που παρουσιάζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών.  Στις Αίθουσες 1 και 2, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για περισσότερα από 150 ιστορικά αντικείμενα, ενώ στην Αίθουσα 3 παρουσιάζεται το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας.

samsung-museum-in2mobile-Transition-Hallway

 Στην πρώτη αίθουσα του Samsung Innovation Museum παρουσιάζεται η ιστορία των ανακαλύψεων μεταξύ του 18ου και 20ου αιώνα. Η αίθουσα χωρίζεται σε πέντε τμήματα: Ανακάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας, του φωτισμού, των τηλεπικοινωνιών, των οικιακών συσκευών και του ραδιοφώνου. Σε αυτήν την αίθουσα παρουσιάζονται και οι εφευρέσεις των Michael Faraday, Thomas Edisonκαι Graham Bell, καθώς και τα παρακάτω πρωτότυπα μοντέλα:

  • Η φιάλη του Leyden του Pietervan Musschenbroek, 1745
  • Ο ασύρματος τηλέγραφος “Maggie” του Guglielmo Marconi, 1896
  • Ο αρχικός λαμπτήρας πυρακτώσεως του Thomas Edison, περίπου το 1900
  • Το ηλεκτρικό πλυντήριο Maytag νούμερο 45, 1911
  • Το ψυγείο της GE Monitor Top, 1929

Στην αίθουσα παρουσιάζεται, επίσης, εκτενώς η ιστορία εταιρειών που υπήρξαν πρωτοπόρες στη βιομηχανία, όπως της Siemens (1847), της AT&T (1885), της Philips (1891), της GE (1892) και της NEC (1899).

 

Στη δεύτερη αίθουσα που αποτελείται από τρεις ζώνες παρουσιάζονται οι  βασικοί πυλώνες που στηρίζουν τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών: Ημιαγωγοί, Οθόνες και Συσκευές Κινητών Τηλεφώνων. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τα γεγονότα ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας, όπως η εφεύρεση του τρανζίστορ, η ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, η ιστορία των ημιαγωγών και η εξέλιξη της τεχνολογίας στις οθόνες. Στο τμήμα Κινητής παρουσιάζονται το πρώτο κινητό τηλέφωνο και το πρώτο smartphone παγκοσμίως. Μαζί με τα προϊόντα της Samsung στην Αίθουσα 2, παρουσιάζονται και προϊόντα άλλων πρωτοποριακών εταιρειών, όπως των Intel, Sony, Sharp, Nokia και Motorola.

 samsung-museum-in2mobile-mobiles

Στην τελευταία αίθουσα παρουσιάζεται το όραμα της Samsung Electronicsγια το μέλλον, αλλά και οι τελευταίας τεχνολογίας προτάσεις της εταιρείας. Η αίθουσα χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Το Θέατρο, στο οποίο οι επισκέπτες μέσω μιας 180 μοιρών UHD πανοραμικής οθόνης μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τη δέσμευση της Samsungστην καινοτομία και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος,
  • Πρωτοποριακά επαγγελματικά προϊόντα και τελευταία προϊόντα παγκοσμίου κύρους, όπως οι κυρτές τηλεοράσεις,
  • Το χώρο που παρουσιάζει την κοινωνική δράση της εταιρείας

 Επιπλέον στον πρώτο όροφο του Μουσείου Καινοτομίας της Samsungβρίσκεται η Αίθουσα Ιστορίας της εταιρείας. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία της εταιρείας, από την ίδρυση της έως και σήμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights