Αρχικη ΦΗΜΕΣ Samsung KQ: Ακόμα μια πιθανή έκδοση του Premium Galaxy S5

Samsung KQ: Ακόμα μια πιθανή έκδοση του Premium Galaxy S5

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στην δημοσιότητα το Sammobile η Samsung έχει στο στάδιο του σχεδιασμού ακόμα δύο τουλάχιστον εκδόσεις μιας συσκευής που με βάση όλες τις ενδείξεις αποτελεί μια “premium” έκδοση του Galaxy S5.

Μετά λοιπόν το Sm-G906s οι πληροφορίες του Sammobile δείχνουν πως η Samsung δοκιμάζει μια συσκευή με την κωδική ονομασία  Samsung KQ. Πριν συνεχίσουμε με τα χαρακτηριστικά της θα πρέπει να εξηγήσουμε πρώτα γιατί έχει ενδιαφέρον η πρωτότυπη αυτή συσκευή. Η κωδική ονομασία του Galaxy S5 όταν βρισκόταν ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού ήταν απλά… K. Αυτό δείχνει πως το Samsung KQ με την σειρά του αποτελεί μια συσκευή της ίδιας “οικογένειας” με το Galaxy S5.

samsung-kq-in2mobile-body

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τώρα, εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αρχικά όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, η συσκευή διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι πως η συσκευή χρησιμοποιεί επεξεργαστή κατασκευασμένο από την ίδια την Samsung και συγκεκριμένα τον Exynos 5430. Όπως και ο Exynos 5422 που χρησιμοποιείται ήδη σε τουλάχιστον μια έκδοση του Galaxy S5, διαθέτει οχτώ συνολικά πυρήνες επεξεργασίας με τους τέσσερις από αυτούς να είναι αρχιτεκτονικής ARM Cortex A-15 χρονισμένοι στα 2,1 GHz και τους τέσσερις “μικρούς” να είναι αρχιτεκτονικής ARM Cortex A-7 χρονισμένους στ0 1,5 GHz. Η κάρτα γραφικών παραμένει η Mali T6xx με τον χρονισμό της να έχει αυξηθεί στα 600 MHz απο τα 533MHz. Διαθέτει επίσης και ξεχωριστό hardware για την διαχείριση αρχείων βίντεο και υποστηρίζει το πρότυπο H265 HEVC όπως και κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση αρχείων ανάλυσης 4k.

Ο exynos 5430 θα βρίσκεται στο εσωτερικό της LTE ή αλλιώς 4G έκδοση της συσκευής. Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιείται ολοκληρωμένο της Intel για την σύνδεση σε LTE δίκτυα και συγκεκριμένα το XMM 7260 με ταχύτητες μεταφοράς που αγγίζουν τα 300 Mbps αρκεί φυσικά η ταχύτητα αυτή να παρέχεται και από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η συσκευή αναφέρεται σαν KQ LTE EUR κάτι που κάνει ξεκάθαρο πως προορίζεται για την αγορά της Ευρώπης.

Η Κορεάτικη έκδοση διαθέτει και αυτή τον ίδιο Exynos 5430 επεξεργαστή αλλά για την σύνδεση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο σχεδιασμένο από την ίδια την Samsung με την κωδική ονομασία Shannon300 ενώ όπως συνηθίζει η εταιρεία θα διαθέτει και δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης.

Η έλλειψη αναφοράς σε συσκευή για την Αμερικάνικη αγορά μπορεί να ερμηνευθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας είναι πως το SM-G906s μπορεί να προορίζεται για αυτή την αγορά. Η δεύτερη είναι πως η Samsung μπορεί για μια ακόμα φορά να δοκιμάζει πολλές διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας συσκευής χωρίς ακόμα να έχει αποφασίσει ποια ή ποιες από αυτές θα καταλήξουν τελικά στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights