Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google+: Το κοινωνικό δίκτυο που δεν… τα κατάφερε

Google+: Το κοινωνικό δίκτυο που δεν… τα κατάφερε

απο alpha

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες δείχνουν ότι το μέλλον του Google+ δεν διαγράφεται καθόλου καλό. Η φημολογία ξεκίνησε μετά την αποχώρηση του Vic Gundotra που ήταν υπεύθυνος για το κοινωνικό δίκτυο, αν και επίσημα η Google αρνήθηκε ότι έχει αλλάξει η στρατηγική της στο θέμα.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, όμως, η Google έχει αναδιοργανώσει τις ομάδες που αποτελούσαν τον κύριο πυρήνα ανάπτυξης του Google+ και θα τις μεταφέρει σε άλλα τμήματα. Η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για το Hangouts, για παράδειγμα, αναμένεται να μεταφερθεί στο τμήμα για το Android και γενικά φαίνεται ότι οι πόροι που χρησιμοποιούνταν για το Google+ θα μεταφερθούν στο τμήμα του mobile.

Πιο σημαντική αλλαγή για τον απλό χρήστη αναμένεται να είναι ότι δεν θα χρειάζεται υποχρεωτικά η σύνδεση του Google+ με τα άλλα προϊόντα της Google. Μια τέτοια περίπτωση ήταν η αλλαγή στα σχόλια στο YouTube που προκάλεσε μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο.

Η Google στην προσπάθεια της να διαδώσει το κοινωνικό δίκτυο, ουσιαστικά θέλησε να επιβάλλει στους χρήστες των υπόλοιπων υπηρεσιών της να συνδεθούν σε αυτό, κάτι που, όπως είναι λογικό, δυσαρέστησε πολλούς. Με αυτή την τακτική φαίνεται ότι είχαν διαφωνήσει και στελέχη της εταιρίας που τη θεωρούσαν λανθασμένη.

Είναι πιθανό ότι το Google+ δεν θα αποσυρθεί εντελώς, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν πλατφόρμα για άλλες υπηρεσίες. Πέρα από τους κακούς χειρισμούς πάντως, στο Google+ εμφανίστηκαν διάφορες τεχνολογίες, όπως τα εργαλεία για το χειρισμό φωτογραφιών. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα επηρεαστεί η ανάπτυξη του Android από αυτή τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights