Αρχικη APPS / GAMES IFTTT: Αυτοματισμός για το smartphone σας

IFTTT: Αυτοματισμός για το smartphone σας

απο alpha

Το ΙFTTT λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, προσφέροντας αυτοματισμούς μεταξύ των διάφορων υπηρεσιών που βρίσκουμε στο Internet. Τώρα όμως είναι διαθέσιμο και για τα smartphones με Android και iOS. Πως θα σας φαινόταν αν, για παράδειγμα, ένας φίλος ανέβαζε μια φωτογραφία σας στο Facebook, να αποθηκεύεται αυτόματα στον υπολογιστή σας μέσω dropbox ή άλλης παρόμοιας υπηρεσίας; Ή να εμφανίζεται μια ειδοποίηση στο κινητό σας όταν το αγαπημένο σας site έχει ένα νέο άρθρο;

H λογική είναι απλή: το IFTTT έχει διάφορα κανάλια (channels) τα οποία έχουν συνθήκες (triggers) και ενέργειες (actions). Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε “συνταγές” (recipes). Να ορίσουμε δηλαδή ότι αν ικανοποιείται μια συνθήκη θα εκτελείται μια ενέργεια. Τα διαθέσιμα κανάλια επιτρέπουν τη δημιουργία συνταγών κάθε είδους, αφού υπάρχουν όλες οι δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Gmail, το Facebook, το Twitter, το Dropbox και πολλά άλλα. Το πιθανότερο όμως είναι να βρείτε κάποια συνταγή που να σας αρέσει από τις χιλιάδες που είναι ήδη έτοιμες.

Πρόσφατα το IFTTΤ παρουσίασε τις εφαρμογές για Android και iOS που δίνουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες αυτοματισμού καθώς προστέθηκαν εξειδικευμένα κανάλια για αυτά τα δύο λειτουργικά. Για παράδειγμα, στο Android μπορείτε να ορίσετε ενέργειες ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Ενώ για το iOS μπορείτε να ορίσετε ενέργειες που να αποθηκεύουν τις επαφές σας σε μια υπηρεσία όπως το Dropbox ή το Google Drive.

Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι απεριόριστοι και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να κατεβάσετε το IFTTT για Android από το Play Store και για iOS από το iTunes. Και για να πάρετε μια ιδέα, δημιουργήσαμε μια συνταγή για Android και μία για iOS για να λαμβάνετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβαίνει ένα νέο άρθρο στο in2mobile!

IFTTT Recipe: Ειδοποίηση στο Android για νέο άρθρο στο in2mobile.gr connects feed to android-notifications

IFTTT Recipe: Ειδοποίηση στο iOS για νέο άρθρο στο in2mobile.gr connects feed to ios-notifications

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights