Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου

Samsung: Οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου

απο Kostas Gliatiotis

Η Κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τετράμηνο του 2014, τα οποία όπως είχε η ίδια ανακοινώσει νωρίτερα είναι συνολικά ελαφρώς μειωμένα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο. Η Samsung αποδίδει την μείωση αυτή στην “αδύναμη” αγορά των τηλεοράσεων και στην “ωριμότητα” της αγοράς των ακριβών κινητών τηλεφώνων.

Αναλυτικά ο συνολικός τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 51.8 δισεκατομμύρια δολάρια με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 8.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τζίρος σημείωσε μια μείωση του 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο.

Το τμήμα κινητών τηλεφώνων αποτέλεσε για μια ακόμα φορά το πλέον κερδοφόρο του ομίλου με τα 6.2 δισεκατομμύρια δολάρια των συνολικών κερδών να προέρχονται από αυτό. Το ποσό αυτό είναι μειωμένο κατά 1.2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο, αλλά αύξηση 18% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, το τελευταίο τετράμηνο του 2013.

Στα αποτελέσματα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις του νέου Galaxy S5 της εταιρείας, οι οποίες ξεκίνησαν στο μέσο του Απριλίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Samsung όπως είναι μάλλον λογικό αναμένει οι συνολικές πωλήσεις της συσκευής να ξεπεράσουν αυτές του προκατόχου του, δηλαδή του Galaxy S4. Ταυτόχρονα η εταιρεία είναι χορηγός του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία και αναμένει η προβολή της μέσω αυτού να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του συνόλου των προϊόντων της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights