HTC One M8 review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Πριν από περίπου ένα χρόνο η HTC παρουσιάζοντας το αρχικό HTC One στήριζε την επιτυχία του σε μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό του, τα υλικά κατασκευής του αλλά και την πρωτότυπη κάμερα του. Η θετική αρχική εντύπωση που είχε προκαλέσει η συσκευή δυστυχώς δεν εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία με το HTC One να αποτυγχάνει να επιτύχει τους στόχους της εταιρείας. Ένα χρόνο μετά η εταιρεία δείχνει να παραμένει το ίδιο σίγουρη πως έχει βρει την σωστή «συνταγή» και παρουσίασε το ανανεωμένο HTC One M8. Σε μια μάλλον ασυνήθιστη για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας επιμονή στην ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία αλλά και «άποψη» για κάποια χαρακτηριστικά της συσκευής και κυρίως της κάμερας, η εταιρεία δοκιμάζει για μια ακόμα φορά να πείσει την αγορά πως το HTC One M8 διαθέτει ότι χρειάζεται για να πετύχει. Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί την νέα συσκευή και θα «αναλύσουμε» τις επιλογές της εταιρείας καθώς και το εάν το HTC One M8 διαφέρει αρκετά ώστε να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ο πρόγονος του, να σημειώσει δηλαδή ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία είναι απολύτως ξεκάθαρη στο πως θεωρεί ότι πρέπει να είναι σχεδιασμένη αλλά και κατασκευασμένη μια κορυφαία συσκευή όπως το HTC One M8.

Το αλουμίνιο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα σε αίσθηση, ποιότητα και πολυτέλεια υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός κινητού τηλεφώνου. Έτσι λοιπόν το HTC One M8 είναι κατασκευασμένο από ένα συμπαγές κομμάτι αλουμινίου που περιβάλει ολόκληρη τη συσκευή εκτός από την οθόνη.

htc-one-m8-in2mobile-full-aluminium-back

Όποια και αν είναι η άποψη κάποιου για τις υπόλοιπες επιλογές της εταιρείας στο παρελθόν, είναι αδύνατον να μην της αναγνωρίσει πως ξέρει πάρα πολύ καλά να σχεδιάζει και να κατασκευάζει άριστα συναρμολογημένες πολυτελείς συσκευές. Το HTC One M8 «φωνάζει» από μακριά πως είναι ακριβώς αυτό και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην HTC. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το HTC One M8 θα προσφέρεται σε τρία αρκετά ξεχωριστά μεταξύ τους χρώματα, με το «χρυσό» να αποτελεί το λιγότερο συνηθισμένο από αυτά. Σε κάθε περίπτωση πάντως η συσκευή εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό της, και το αλουμίνιο καταφέρνει να δημιουργήσει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας σε όποιον κρατά την συσκευή στα χέρια του. Η πραγματικότητα είναι πως οι συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας πρέπει να καταφέρνουν να συνδυάζουν την πολυτέλεια που περιμένει κανείς να συναντήσει λόγω της υψηλής τιμής πώλησης τους, με την πρακτικότητα και την ευκολία που πρέπει να έχει ένα κινητό τηλέφωνο στην καθημερινή του χρήση.

Το αλουμίνιο σαν υλικό μπορεί να  πετύχει τον στόχο της πολυτέλειας, δημιουργεί όμως προβλήματα στην καθημερινή χρήση καθώς είναι αρκετά εύκολο να αποκτήσει «σημάδια» χρήσης από την επαφή του με μεταλλικά αντικείμενα ή ακόμα χειρότερα από κάποια πτώση. Το HTC One M8 ακριβώς λόγω της εξ ολοκλήρου κατασκευής του από αλουμίνιο αποτελεί την πιο «ευαίσθητη» συσκευή της κατηγορίας του σε αυτόν τον τομέα και απαιτεί από τον χρήστη του σαφώς περισσότερη προσοχή ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση και την πολυτέλεια του ακόμα και μετά από αρκετούς μήνες χρήσης. Αυτό απαιτεί πολλές φορές επίπεδο προσοχής που κάνει την απρόσκοπτη και χωρίς σκέψη καθημερινή του χρήση δυσκολότερη από ότι θα έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση η συσκευή είναι ένας σαφής συμβιβασμός ανάμεσα στην άνετη χωρίς «άγχος» καθημερινή του χρήση και την προσοχή αυτή που χρειάζεται για να παραμείνει το αλουμινένιο πλαίσιο του σε άριστη κατάσταση.

htc-one-m8-in2mobile-lower-side

Το μέγεθος του HTC One M8 είναι ακριβώς αυτό που του επιτρέπει η διαγώνιος της οθόνης του με το πλαίσιο γύρω από αυτή να είναι ιδιαίτερα μικρό. Αυτό βέβαια αφορά το δεξί και αριστερό μέρος της συσκευής αφού πάνω και κάτω από την οθόνη συναντά κανείς τα εντυπωσιακής απόδοσης στερεοφωνικά ηχεία της, ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα  με τα οποία η HTC προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό καταφέρνει, να την διαχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Το πάχος τώρα του HTC One M8 είναι ίσως λίγο μεγαλύτερο από ότι θα περίμενε κανείς, όμως το πίσω μέρος του είναι σχεδιασμένο με μια μικρή καμπύλη που αυξάνει σημαντικά την ευχάριστη αίσθηση που έχει κανείς όταν το κρατάει στο χέρι. Το βάρος του τέλος, είναι και αυτό με την σειρά του ίσως λίγο μεγαλύτερο από ότι θα έπρεπε, δικαιολογείται όμως πλήρως από την χρήση του αλουμινίου στην κατασκευή του.

htc-one-m8-in2mobile-upper-speakerhtc-one-m8-in2mobile-lower-speaker

htc-one-m8-in2mobile-back-curve-2

Το σχέδιο και η αλουμινένια κατασκευή σίγουρα δεν ήταν δύο από τους λόγους που δεν κατάφερε να πετύχει στην αγορά ο προκάτοχος του HTC One M8 και σε κάθε περίπτωση η διατήρηση τους και σε αυτό αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά αλλά και θετικά χαρακτηριστικά του. Σε μια αγορά που «κατακλύζεται» από συσκευές κατασκευασμένες από πλαστικό κάθε είδους, η HTC καταφέρνει να διαχωρίσει την πρόταση της δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια αίσθηση πολυτέλειας που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της συσκευής.

Οθόνη

Η HTC έχει πλέον μια μακροχρόνια παράδοση χρήσης εκπληκτικών οθονών στις κορυφαίες της συσκευές και το HTC One M8 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση σε αυτό. Με διαγώνιο 5 ιντσών και ανάλυση 1920×1080 pixels στα χαρτιά μπορεί να φαίνεται πως δεν αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, στην πράξη όμως η συγκεκριμένη οθόνη είναι ότι καλύτερο μπορεί να συναντήσει κανείς σε συσκευή που δεν κάνει χρήση της τεχνολογίας AMOLED για την απεικόνιση έντονων και ζωντανών χρωμάτων.

htc-one-m8-in2mobile-screen

Οι γωνίες θέασης της είναι εντυπωσιακές με την χρωματική αλλοίωση να μην κάνει την εμφάνιση της ακόμα και υπό πολύ μεγάλη γωνία θέασης από την οποία δεν είναι και πρακτικά δυνατή η χρήση της συσκευής. Η συμπεριφορά της σε συνθήκες έντονου ηλιακού φωτισμού είναι άριστη επιτρέποντας την ανάγνωσή της χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ο φωτισμός της με την σειρά του είναι ιδιαίτερα δυνατός με την ρύθμιση του στο μέγιστο να προκαλεί εντύπωση χωρίς όμως να αλλοιώνει την χρωματική της απόδοση. Σε συνδυασμό με την χρήση των στερεοφωνικών ηχείων πάνω και κάτω από αυτή, κάνει το HTC One M8 ιδανικό για την προβολή αρχείων βίντεο, ακόμα και ολόκληρων ταινιών με την θέαση τους να είναι πραγματική απόλαυση.

htc-one-m8-in2mobile-screen-2

Λειτουργικό σύστημα

Η HTC συνήθιζε μέχρι πριν μερικά χρόνια να σχεδιάζει ένα γραφικό περιβάλλον που φημίζονταν για την περίσσεια χρήση γραφικών και εντυπωσιακών σχεδίων που όμως δεν προσέφεραν κάτι το ιδιαίτερο σε πρακτική χρησιμότητα. Με την έλευση του αρχικού HTC One, η συγκεκριμένη πολιτική τροποποιήθηκε σημαντικά με την εταιρεία να επιλέγει ένα πιο «ήπιο» σε εμφάνιση γραφικό περιβάλλον. Δυστυχώς όμως ταυτόχρονα το γραφικό αυτό περιβάλλον ήταν πιο πολύπλοκο και δύσκολο στην χρήση του από ότι θα περίμενε κανείς απαιτώντας σημαντικό χρονικό διάστημα για την εξοικείωση με αυτό.

Στην περίπτωση του HTC One M8 ή εταιρεία φαίνεται πως αναγνώρισε το «λάθος» της αυτό και κατέβαλε σημαντική προσπάθεια να απλοποιήσει όσο είναι δυνατόν την δομή του μενού της συσκευής διατηρώντας ταυτόχρονα τον υψηλό αριθμό λειτουργιών και δυνατοτήτων. Βασιζόμενο στην 4.4.2 Kit kat, την τελευταία διαθέσιμη έκδοση του λειτουργικού της Google, το μενού συνεχίζει να διατηρεί το μαύρο χρώμα σαν βασικό του στοιχείο σε μια προσπάθεια της εταιρείας να δείξει την πολύ καλή απόδοση της οθόνης στην εμφάνιση του χωρίς ενοχλητικές αντανακλάσεις. Ο σχεδιασμός των εικονιδίων έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις που απαιτούνται ώστε να διατηρούν τον σοβαρό αλλά ταυτόχρονα πολυτελή χαρακτήρα τους χωρίς όμως να θεωρούνται υπερβολικά.

htc-one-m8-in2mobile-main-menu htc-one-m8-in2mobile-standby htc-one-m8-in2mobile--standby-edit

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε τον ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο που η συσκευή μπορεί να «ξυπνήσει» από την κατάσταση αναμονής. Η ευαισθησία της στην αφή παραμένει ενεργή ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη σε κατάσταση αναμονής επιτρέποντας την ενεργοποίηση της χωρίς την πίεση του ανάλογου πλήκτρου στο πάνω μέρος της συσκευής. Ανάλογα από ποιο άκρο της οθόνης ξεκινά να «σύρει» ο χρήστης το δάχτυλο του πάνω σε αυτή, η συσκευή αντιδρά διαφορετικά και «ξυπνά» εμφανίζοντας διαφορετικό στοιχείο κάθε φορά. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος της οθόνης η συσκευή ξεκλειδώνει και μεταβαίνει στην οθόνη αναμονής ενώ ξεκινώντας από το πάνω μέρος ενεργοποιεί απλά την οθόνη χωρίς  την ξεκλειδώσει, ώστε να δείξει την ώρα και τυχόν άλλα στοιχεία όπως ειδοποιήσεις κλπ. Σε μια μάλλον «αντιγραφή» της ανάλογης λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων της LG, το HTC One M8 μπορεί να ενεργοποιήσει την οθόνη του με διπλό «χτύπημα» αυτής και να την απενεργοποιήσει και πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθώντας την «τάση» της εποχής το HTC One M8 διαθέτει θύρα υπερύθρων ακριβώς δίπλα στο πλήκτρο ενεργοποίησης του στο πάνω μέρος της συσκευής και μπορεί μέσω της ανάλογης εφαρμογής να λειτουργήσει σαν «τηλεχειριστήριο» για σχεδόν κάθε οικιακή συσκευή όπως η τηλεόραση και το Homecinema.

htc-one-m8-in2mobile-main-ir-remote-2 htc-one-m8-in2mobile-main-ir-remote-3 htc-one-m8-in2mobile-main-ir-remote

Η προσπάθεια «απλοποίησης» του μενού είναι εμφανής και στην χρήση μιας και μόνο εφαρμογής με την ονομασία «Γκαλερί» για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο που είναι αποθηκευμένα στην συσκευή. Η εμφάνιση και η λειτουργία της όμως είναι κάθε άλλο παρά απλή αφού περιλαμβάνει αρκετές ξεχωριστές λειτουργίες. Η πιο «εντυπωσιακή» από αυτές είναι η προβολή ενός “Slide Show” με τις εικόνες κάθε φακέλου στο πάνω μέρος της οθόνης αμέσως μόλις ανοίξει ο χρήστης τον φάκελο. Μάλιστα η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να συνοδευτεί και από την αναπαραγωγή μουσικής ενώ αν πιέσει ο χρήστης το συγκεκριμένο σημείο της οθόνης ξεκινά αυτόματα η προβολή όλων των φωτογραφιών του φακέλου συνοδευόμενη και πάλι από μουσική.

htc-one-m8-in2mobile-gallery-1 htc-one-m8-in2mobile-gallery-2 htc-one-m8-in2mobile-gallery-3

Η προβολή αρχείων βίντεο τώρα, γίνεται μέσω ενός αρκετά «απλού» σε εμφάνιση video player, εκμεταλλεύεται όμως την άριστη απόδοση των στερεοφωνικών ηχείων του HTC One M8 με την ένταση αλλά και την ποιότητα του ήχου να κάνουν το σύνολο πραγματικά εντυπωσιακό.

htc-one-m8-in2mobile- htc-one-m8-in2mobile-video-1

Αντιστοίχως η αναπαραγωγή μουσικής μέσω της πολύ όμορφα σχεδιασμένης εφαρμογής προσφέρει για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο ηχητική απόδοση που «προκαλεί» τον χρήστη να ακούσει μουσική χωρίς την χρήση ακουστικών απλά και μόνο για να … απολαύσει την απόδοση των ηχείων. Η ακρόαση με χρήση ακουστικών τώρα μπορεί να μην συνοδεύεται πλέον από την εμπορική ονομασία Beats Audio μετά την διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, το HTC One M8 δεν παύει να προσφέρει ασύγκριτη ποιότητα ήχου η οποία μάλιστα παραμένει αναλλοίωτη ακόμα και με την ένταση ρυθμισμένη στο μέγιστο, μια ρύθμιση που είναι πραγματικά εντυπωσιακή από μόνη της.

htc-one-m8-in2mobile-music-1 htc-one-m8-in2mobile-music-3 htc-one-m8-in2mobile-music-2

Η έμφαση της εταιρείας στις Multimedia δυνατότητες του HTC One M8 δεν είναι τυχαία αφού είναι προφανές ότι μετά την εντυπωσιακή του κατασκευή, είναι ο τομέας με βάση τον οποίο θέλει να διαχωρίσει την συσκευή από τον ανταγωνισμό της. Βασικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι η ύπαρξη ραδιοφώνου, που τα τελευταία χρόνια απουσιάζει μάλλον ανεξήγητα από τις κορυφαίες συσκευές αρκετών κατασκευαστών. 

htc-one-m8-in2mobile-radio

Η συνολική εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα της συσκευής με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και να συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία μιας σοβαρής αλλά ταυτόχρονα και πολυτελούς εικόνας. Σε σύγκριση με το άμεσο παρελθόν της εταιρείας, το HTC One M8 είναι όσο «πολύπλοκο» απαιτούν οι δυνατότητες του χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να κουράζει τον χρήστη στην αναζήτηση και την χρήση τους.

htc-one-m8-in2mobile-messaging htc-one-m8-in2mobile-settings-1 htc-one-m8-in2mobile-settings-2

Κάμερα

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία επιμένει και στο HTC One M8 στην χρήση κάμερας με αισθητήρα ανάλυσης μόνο 4 Mpixels τεχνολογίας  «Ultra Pixel». Η συγκεκριμένη τεχνολογία κάνει χρήση ενός αισθητήρα μειωμένης ανάλυσης αλλά μεγάλου φυσικού μεγέθους και υπόσχεται πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με μειωμένο ψηφιακό θόρυβο ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στην πράξη η κάμερα του HTC One M8 καταφέρνει να πετύχει ακριβώς αυτό, αλλά δυστυχώς… μόνο αυτό. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και με την προϋπόθεση φυσικά ο χρήστης του να κρατά σταθερή την συσκευή, οι φωτογραφίες διαθέτουν εντυπωσιακά επίπεδα φωτισμού με μηδενικό θόρυβο. Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες δεν έχουν υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας κάτι που είναι φυσικό αποτέλεσμα της χρήσης ενός αισθητήρα τόσο χαμηλής ανάλυσης. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει φυσικά και σε όλες τις υπόλοιπες συνθήκες φωτισμού αφού είναι πρακτικά αδύνατο για έναν αισθητήρα ανάλυσης μόλις 4 Mpixels να «δει» και να καταγράψει στην τελική φωτογραφία όσες λεπτομέρειες μπορεί ένας αισθητήρας μεγαλύτερης ανάλυσης.

Η HTC πιστεύει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δεν μεταφέρει τις φωτογραφίες που βγάζει με το κινητό τους σε υπολογιστή και πως στην οθόνη του HTC One M8 οι φωτογραφίες αυτές είναι αρκετά λεπτομερείς για την χωρίς προβλήματα προβολή τους. Σε μια προσπάθεια να κάνει πιο «ελκυστική» την επιλογή της τοποθέτησε ακριβώς πάνω από την «κύρια» κάμερα μια δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος αλλά επίσης ανάλυσης 4 Mpixels η οποία βοηθά στην λήψη φωτογραφιών με αρκετά εντυπωσιακά εφέ όπως την αλλαγή του αντικειμένου στο οποίο εστιάζει η φωτογραφία.  Ουσιαστικά η δεύτερη αυτή κάμερα βοηθά την συσκευή να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό ώστε να μετριάσει το μειονέκτημα της χαμηλής ανάλυσης της κύριας κάμερας του. Συνολικά η συσκευή καταφέρνει τελικά να καταγράφει φωτογραφίες με ελάχιστα ποσοστά θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σωστή χρωματική πιστότητα σε όλες τις περιπτώσεις. Το «πρόβλημα» όμως είναι ότι αυτό δεν είναι κάτι που προσφέρει μόνο το HTC One M8 αφού το σύνολο των συσκευών της κατηγορίας του έχουν το ίδιο καλή και πολλές φορές καλύτερη συνολική απόδοση κάνοντας τελικά την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας να μοιάζει περισσότερο με ένα «έξυπνο» τρόπο να αποφύγει η εταιρεία την συμμετοχή της στον «αγώνα των Mpixels».

Η εγγραφή βίντεο με την σειρά της περιορίζεται όπως είναι φυσικό σε αρχεία ανάλυσης μόλις 1080p με τον ανταγωνισμό του HTC One M8 να προσφέρει ήδη την εγγραφή σε ανάλυση 2160p ή αλλιώς 4k. Ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν οφείλεται στην έλλειψη ισχύος της συσκευής αλλά για μια ακόμα φορά στον χαμηλής ανάλυσης αισθητήρα της κάμερας. Το τελικό αποτέλεσμα διαθέτει παρόλα αυτά απόλυτα ικανοποιητικό επίπεδο λεπτομέρειας και σωστή χρωματική πιστότητα.

Η εφαρμογή της κάμερας παρόλα αυτά προσφέρει μια ξεχωριστή δυνατότητα που δεν συναντά κανείς συχνά σε κινητό τηλέφωνο. Ο χρήστης έχει την επιλογή να αποθηκεύσει διαφορετικά “σετ” ρυθμίσεων που να ταιριάζουν στις ανάγκες του ανάλογα με το θέμα που φωτογραφίζει κάθε φορά. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την ευαισθησία στο φως, την χρήση ή όχι του HDR αλλά και την επιλογή του τρόπου εστίασης.

htc-one-m8-in2mobile-camera-2 htc-one-m8-in2mobile-camera-3 htc-one-m8-in2mobile-camera-4

Σε αντίθεση με όλα αυτά, η μπροστινή κάμερα του HTC One M8 έχει αισθητήρα ανάλυσης 5 mpixels που εκτός από το ότι θεωρητικά αυτή είναι μεγαλύτερη από ότι αυτή της κύριας κάμερας του, είναι και αρκετά μεγαλύτερη από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η επιλογή της κάμερας αυτής έχει γίνει με σκοπό να εξυπηρετήσει την από ότι φαίνεται δημοφιλή λήψη «πορτρέτων»  του ίδιου του χρήστη και μάλιστα η επιλογή της μπροστινής κάμερας από την εφαρμογή έχει την ονομασία “Selfies” ώστε να δείξει ότι έχει τοποθετηθεί για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

htc-one-m8-in2mobile-camera-1

Επεξεργαστής μνήμη

Στο εσωτερικό του HTC One M8 κρύβεται ο SnapDragon 801 της Qualcomm με τους τέσσερις Krait πυρήνες του χρονισμένους στα 2.3 GHz και την Adreno 330 κάρτα γραφικών επίσης χρονισμένη αρκετά υψηλά στα 578 ΜHz. Συνοδευόμενος από 2GB μνήμης RAM χαρίζει στην συσκευή εντυπωσιακή απόδοση και ταχύτητα σε οποιεσδήποτε συνθήκες χρήσης. Η εκκίνηση των εφαρμογών γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση και η εναλλαγή μεταξύ τους είναι άμεση κάνοντας την χρήση του HTC One M8 πραγματικά απολαυστική.

htc-one-m8-in2mobile-3d-mark htc-one-m8-in2mobile-antutu htc-one-m8-in2mobile-cpuz

Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης περιορίζεται σε μόλις 16GB από τα οποία περίπου 12είναι διαθέσιμα στον χρήστη μετά την αρχική ενεργοποίηση της συσκευής. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το HTC One M8 διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD λύνοντας με αυτόν τον τρόπο  το σημαντικό πρόβλημα του περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου σε μια συσκευή με τόσες πολλές και διαφορετικές δυνατότητες.

Μπαταρία

Η μπαταρία της συσκευής δυστυχώς διαθέτει χωρητικότητα μόλις 2.600 mAh και λέμε δυστυχώς γιατί δεν καταφέρνει να χαρίσει τους χρόνους αναμονής και λειτουργίας που θα περίμενε κανείς από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας. Σε καθημερινή εντατική χρήση όλων των δυνατοτήτων του, το HTC one M8 εξαντλεί την φόρτιση της μπαταρίας πριν ολοκληρωθεί το «εργάσιμο» κομμάτι της ημέρας με αποτέλεσμα από ένα χρονικό σημείο και μετά ο χρήστης του να πρέπει να είναι «ευγενικός» μαζί του αν σκοπεύει να βρεθεί κοντά σε φορτιστή αργά το βράδυ. Το πρόβλημα αυτό μειώνει σημαντικά την εμπειρία απρόσκοπτης χρήσης που περιμένει συνήθως κανείς από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας.

htc-one-m8-battery

Η HTC φαίνεται πως προσπάθησε να το λύσει προσθέτοντας στην συσκευή μια επιλογή «απόλυτης εξοικονόμησης ενέργειας» που υπόσχεται να μειώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση αλλά ταυτόχρονα και την απόδοση της συσκευής ώστε να επιμηκύνει όσο είναι δυνατόν τον χρόνο αναμονής της. Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν το επίπεδο φόρτισης έχει πέσει σε κάποιο από τα τρία προκαθορισμένα επίπεδα του 20, 10 και 5% εμποδίζοντας έτσι τον χρήστη της από το να επιλέξει πότε θέλει να μειώσει την κατανάλωση της επειδή εκείνη την στιγμή δεν χρειάζεται τις δυνατότητες της.

htc-one-m8-in2mobile-ultra-power-save-1htc-one-m8-in2mobile-ultra-power-save-2

Συνολικά ακόμα και αν κανείς είναι λιγότερο απαιτητικός μαζί του, το HTC One M8 είναι αδύνατον να ξεπεράσει τις δύο ημέρες αναμονής, χρόνο που σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές στην κατηγορία του επιτυγχάνουν πλέον αρκετά εύκολα.

Συμπέρασμα

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία θέλησε για δεύτερη συνεχή χρονιά να επιμείνει στην χρήση κορυφαίων υλικών κατασκευής και την επιλογή συγκεκριμένων τεχνολογιών ώστε να κάνει το HTC One M8 να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό του. Σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή του είναι απολύτως σίγουρο πως κατάφερε να πετύχει τον στόχο της αφού η συσκευή πραγματικά εντυπωσιάζει με την εμφάνιση της, την αίσθηση που δημιουργεί όταν την κρατά κανείς στα χέρια του αλλά και την ποιότητα κατασκευής.

Σε ότι έχει να κάνει με την «επιμονή» στην χρήση της συγκεκριμένης κάμερας, οι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία ισχυρίζεται πως την χρησιμοποιεί στην πράξη επαληθεύονται χωρίς όμως από μόνοι τους να καταφέρνουν να κάνουν το HTC One M8 ανταγωνιστικό στον συγκεκριμένο τομέα.  Η έμφαση στις υπόλοιπες Multimedia δυνατότητες της συσκευής και κυρίως σε αυτές που έχουν να κάνουν με την ηχητική του απόδοση καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό να μετριάσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα αφού ρεαλιστικά μια συσκευή αυτής της κατηγορίας δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την λήψη φωτογραφιών.

Συνολικά το HTC One M8 είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς, μια βελτιωμένη σε όλους τους τομείς συσκευή που έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη έκδοση του ελπίζοντας σε μεγάλο βαθμό πως η επιμονή της εταιρείας για δεύτερη χρονιά στα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά θα πείσει περισσότερο κόσμο από ότι πριν ένα χρόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights