Αρχικη ΦΗΜΕΣ Samsung Galaxy S3: Δεν θα αναβαθμιστεί σε 4.4.2 Kitkat
galaxy-s3-kit-kat-in2mobile-featured-image

Samsung Galaxy S3: Δεν θα αναβαθμιστεί σε 4.4.2 Kitkat

απο iGlobal

Εδώ και αρκετό καιρό πλέον οι χρήστες του πολύ δημοφιλούς μέχρι και σήμερα Samsung Galaxy S3 αναζητούν πληροφορίες, για το αν και πότε θα γίνει διαθέσιμη για την συσκευή τους η αναβάθμιση στην 4.4.2 Kitkat έκδοση του Android.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες το πιθανότερο είναι η αναβάθμιση αυτή να μην έρθει ποτέ. Η κορεάτικη εταιρεία φαίνεται να θεωρεί πως το μόνο 1GB μνήμης RAM της συσκευής δεν είναι αρκετό για να παρέχει “αποδεκτή”, τουλάχιστον κατά την ίδια, εμπερία χρήσης αφού δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του λειτουργικού. Μπορεί η Google κατά την παρουσίαση της 4.4.2 kitkat να έχει δηλώσει πως αυτή μπορεί να “τρέξει” ακόμα και σε συσκευές με μόλις 512 ΜΒ μνήμης RAM, η δήλωση αυτη αφορούσε όμως στη “Stock” έκδοση του λειτουργικού όπως αυτή ειναι διαθέσιμη στις Nexus συσκευές. Το γραφικό περιβάλλον της Samsung είναι σημαντικά τροποποιημένο εμφανισιακά και διαθέτει αρκετές επιπλέον δυνατότητες σε σύγκριση με αυτό της Google. Όπως είναι επίσης εμφανές στις συσκευές της εταιρείας που “τρέχουν” ήδη την 4.4.2, το γραφικό αυτό περιβάλλον έχει δεχθεί ακόμα περισσότερες αλλαγές και επιπλέον λειτουργίες σε σύγκριση με την έκδοση που είναι διαθέσιμη για το Galaxy S3 με την 4.3 έκδοση του λειτουργικού. Έτσι η συσκευή “αδυνατεί” να λειτουργήσει όπως η Samsung θα ήθελε με την νέα αυτή έκδοση και όπως όλα δείχνουν δε θα κάνει διαθέσιμη την αναβάθμιση για αυτή.

Το “περίεργο” της υπόθεσης είναι πως η LTE ή αλλιώς 4G έκδοση της συσκευής η οποία διαθέτει 2GB μνήμης RAM φαίνεται να “καλύπτει” τις προδιαγραφές της εταιρείας και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα δεχθεί την αναβάθμιση στην 4.4.2 Kitkat. Με δεδομένο πως και οι δύο εκδόσεις της συσκευής είναι πλέον αρκετά “παλιές” έχοντας σχεδόν δύο χρόνια στην αγορά, φαίνεται πως η εξήγηση της Samsung είναι πραγματική και όχι δικαιολογία για να “ωθήσει” τους χρήστες σε αγορά νεότερης συσκευής αφού έστω μια έκδοση της θα αναβαθμιστεί τελικά.

Πάντως για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο “δίκαιοι” με την εταιρεία, το Galaxy S3 κλείνει πλέον δύο χρόνια στην αγορά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει ήδη δεχθεί αρκετές αναβαθμίσεις, αφού η συσκευή είχε αρχικά κυκλοφορήσει με την 4.0.4 έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Στη συνέχεια έγινε διαθέσιμη η αναβάθμιση στην 4.1.2 έκδοση για όλες τις εκδόσεις του. Σε μερικές αγορές η συσκευή αναβαθμίστηκε και στην 4.2.2 ενώ τέλος η 4.3 Kitkat διατέθηκε για όλες τις εκδόσεις της συσκευής ανά τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως έχει  δεχθεί τουλάχιστον δύο ή σε μερικές περιπτώσεις τρεις διαφορετικές αναβαθμίσεις, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις ανάλογες συσκευές του ανταγωνισμού άλλων εταιρειών. Φαίνεται λοιπόν πως εκτός από χρονικά, το μέχρι και σήμερα δημοφιλές Galaxy S3 έφτασε πλέον στο “τέλος” των δυνατοτήτων του, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνέχιση των αναβαθμίσεων σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού. Παρόλα αυτά το Galaxy S3 συνεχίζει να κατασκευάζεται κανονικά και να σημειώνει σημαντικές πωλήσεις χάρη στη χαμηλή τιμή διάθεσής του σε σύγκριση με τις δυνατότητές του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights