Αρχικη ΦΗΜΕΣ Nvidia Tegra K1: Εντυπωσιακές επιδόσεις σε Benchmarks
nvidia-tegra-k1-in2mobile-featured-image

Nvidia Tegra K1: Εντυπωσιακές επιδόσεις σε Benchmarks

απο iGlobal

Η Nvidia είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή της για φορητές συσκευές με την ονομασία Tegra K1. Από τότε μέχρι και σήμερα κανένας κατασκευαστής δεν είχε επιλέξει να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια συσκευή του, κατάσταση η οποία άλλαξε τελικά με την παρουσίαση του Mi Pad 7.9 της κινέζικης Xiaomi. Ταυτόχρονα σχεδόν διέρρευσαν και οι επιδόσεις του Tegra K1 μέσω των αποτελεσμάτων που αυτός πετυχαίνει σε μια σειρά απο αρκετά Benchmarks. Με τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής ARM A-15 χρονισμένους στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 2.3 GHz και μια κάρτα γραφικών με … 192 πυρήνες (ό,τι και αν εννοεί η Nvidia με αυτό) ήταν μάλλον σίγουρο πως ο Tegra K1 θα είχε εντυπωσιακές επιδόσεις. Αναλυτικότερα ο νέος επεξεργαστής της Nvidia σημείωσε τα εξής “σκορ” που αναφέρουμε παρακάτω, σε σύγκριση με αυτά του SnapDragon 801 της Qualcomm.

Antutu Benchmark

Tegra K1: 44245 SnapDragon 801: 36826

3D Mark

Tegra K1: 25737 SnapDragon 801: 19962

BaseMark X

Tegra K1: 31085 SnapDragon 801: 14234 Από τα αποτελέσματα αυτά είναι προφανές πως ο Tegra K1 είναι αισθητά ισχυρότερος από τον μέχρι σήμερα καλύτερο επεξεργαστή της Qualcomm, με τη διαφορά στην παραγωγή γραφικών να είναι και η σημαντικότερη. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, την ίδια περίπου εποχή η Qualcomm παρουσίασε τον SnapDragon 805 με τους τέσσερις Krait 400 πυρήνες του να παραμένουν στα 2.5 GHz όπως και του SnapDragon 801, αλλά με σημαντικά καλύτερη κάρτα γραφικών την Adreno 420 αντί της Adreno 330. Μέχρι και σήμερα όμως η Adreno 420 είναι ισχυρότερη από τον πρόγονό της, μόνο κατά τα λεγόμενα της Qualcomm, αφού δεν έχουν διαρρεύσει δοκιμές του νέου επεξεργαστή. Μένει λοιπόν να δούμε στο μέλλον, όχι αν, αλλά πότε οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα “απαντήσουν” στον νέο επεξεργαστή της Nvidia, καθώς κι αν αυτό θα γίνει πριν ο Tegra K1 βρει τη θέση του μέσα σε  συσκευή κάποιου μεγάλου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights