Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Galaxy S5 και Note 10.1 2014 Edition: Με πιστοποίηση ασφαλείας Common Criteria
samsung-common-creteria-in2mobile-featured-image

Galaxy S5 και Note 10.1 2014 Edition: Με πιστοποίηση ασφαλείας Common Criteria

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι τα GalaxyS 5 και Note 10.1 2014 Edition, που περιλαμβάνουν και την πλατφόρμα KNOX, έλαβαν την πιστοποίηση Common Criteria (CC) από τo National Information Assurance Partnership (NIAP).

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αφορά στο σχεδιασμό και την κατασκευή ευαίσθητων από πλευράς ασφάλειας προϊόντων και διασφαλίζει ότι οι προδιαγραφές, η εφαρμογή και η αξιολόγηση κάθε λύσης αναλύεται διεξοδικά, ώστε να πληροί τις απαιτήσεις της πιστοποίησης. Διασφαλίζει, επίσης, ότι οι πιστοποιημένες συσκευές αξιολογούνται ανεξάρτητα και πληρούν αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας. Η πιστοποίηση αναγνωρίζεται σε 26 χώρες παγκοσμίως.

Προδιαγραφές για την προστασία των φορητών συσκευών και λειτουργικών συστημάτων υπήρχαν ήδη, αλλά επειδή οι συσκευές αυτές γίνονταν ολοένα και περισσότερο ευάλωτες σε πιθανές «επιθέσεις», έγινε απαραίτητη η ανάπτυξη πιο ισχυρών προτύπων. Το National Information Assurance Partnership  δημιούργησε ένα νέο πρότυπο, το Mobile Device Fundamentals Protection Profile (MDFPP) που περικλείει περισσότερα από 80 προαπαιτούμενα για την ασφάλεια συσκευών. Το MDFPP δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο 2013 και αφορά στις απαιτήσεις ασφαλείας των φορητών συσκευών για επαγγελματική χρήση.

Η ασφάλεια των Galaxy συσκευών ενισχύεται και από τηνπλατφόρμα ασφαλείας της Samsung, KNOX, που αφορά συνολικά από το hardware μέχρι τις εφαρμογές. Χάρη στο συνδυασμό της πιστοποίησης και της πλατφόρμας KNOX, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ιδιώτες μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε δίκτυα και προσωπικά δεδομένα στην εργασία τους, αλλά και στο σπίτι τους, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μία συσκευή για προσωπική και για επαγγελματική χρήση.Μέχρι σήμερα, η Samsung είναι η μόνη εταιρεία φορητών συσκευών που διαθέτει πιστοποιημένες με MDFPP συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights