Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Gear Fit Review
galaxy_gear_fit_in2mobile_featured_image

Samsung Galaxy Gear Fit Review

απο Kostas Gliatiotis

Πριν από μερικούς μήνες κατά τη παρουσίαση του πρώτου Galaxy Gear η Samsung έδειχνε έτοιμη να εισέλθει σε μια αγορά που δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί ουσιαστικά. Αυτή των Smart Watches ή αν θέλετε των ρολογιών χεριού που εκτελούν πολλές περισσότερες λειτουργίες από το να… δείχνουν απλά την ώρα. Με την επιτυχημένη πορεία του αρχικού Galaxy gear στην αγορά η εταιρεία παρουσίασε πριν από λίγο καιρό όχι ένα αλλά τρία διαφορετικά προϊόντα σαν αντικαταστάτες του Galaxy Gear. Από αυτά, το Galaxy Gear Fit αποτελεί την λιγότερο «συνηθισμένη» πρόταση που με την εμφάνιση του δεν θυμίζει Smart Watch αλλά ούτε ρολόι. Καταφέρνει όμως στη πράξη να εντυπωσιάζει με την απόδοση του.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει ελαφρώς διαφορετική δομή από τη συνηθισμένη αφού το Gear Fit είναι με τη σειρά του ένα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο προϊόν. Η εισαγωγή κάνει εμφανές το ότι μας άρεσε τοGear Fit. Ακολουθήστε μας για να ανακαλύψουμε μαζί το λόγο, αφου πρώτα ευχαριστήσουμε τη Samsung για την παραχώρηση του Gear Fit για τις ανάγκες της παρουσίασης.

Σχέδιο

Το Gear Fit θυμίζει ελάχιστα ρολόι χειρός με την εμφάνιση του και ταυτόχρονα δείχνει να είναι κάτι περισσότερο από ένα fitness band, τον όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο «πρόγονο» των Smart Watches. Το… ρολόι λοιπόν Gear Fit είναι σχεδιασμένο για αυτούς που είτε δεν χρειάζονται τα επιπλέον χαρακτηριστικά και δυνατότητες των πιο συνηθισμένων Smart Watches είτε θεωρούν ότι είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος και βάρος για να φορεθούν με ευκολία στο χέρι. Η «μικρή» του οθόνη είναι σχεδιασμένη να παρουσιάζει με έξυπνο τρόπο ακριβώς εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο χρήστης του ώστε να γνωρίζει τι «συμβαίνει» στο κινητό του τηλέφωνο. Ο καμπυλωτώς σχεδιασμός δείχνει να έχει επιλεχθεί ώστε να γίνει πιο άνετο στο χέρι αφού η «μακρόστενη» οθόνη του σε διαφορετική περίπτωση θα έδειχνε μάλλον άσχημη.

galaxy_gear_fit_in2mobile_curved_screen

Ταυτόχρονα είναι και η πρώτη συσκευή ευρείας κυκλοφορίας στην οποία η Samsung κάνει χρήση «κυρτής» οθόνης τεχνολογίας AMOLED δείχνοντας πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε κινητά τηλέφωνα.

galaxy_gear_fit_in2mobile_amoled_screen

Το βάρος του GearFit είναι αυτό που πιθανόν θα «ξενίσει» περισσότερο το χρήστη του αρχικά αφού είναι αισθητά ελαφρύτερο από ένα συνηθισμένο ρολόι. Σαν προϊόν τεχνολογίας όμως το χαμηλό του βάρος δείχνει την σοβαρή προσπάθεια και μελέτη που αφιερώθηκε στο σχεδιασμό του.

galaxy_gear_fit_in2mobile_s5_back

Η επιφάνεια πάνω από την οθόνη του εκτελεί όπως είναι φυσικό χρέη οθόνης αφής αφού με εξαίρεση το ένα και μοναδικό πλήκτρο στο πλαϊνό μέρος του Gear Fit αποτελεί και τον κύριο τρόπο χρήσης του. Η Samsung πιστεύουμε ότι μελέτησε αρκετά το μέγεθος, ή αν θέλετε στη συγκεκριμένη περίπτωση, το «μήκος» της οθόνης του Gear Fit ώστε με δεδομένη και τη καμπύλη της, η κίνηση του χεριού πάνω σε αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο είναι το μικρό της πλάτος που περιορίζει την χρήση της σε οριζόντια λειτουργία κάνοντας την επιλογή της ρύθμισης σε κάθετη λειτουργία σχεδόν μονόδρομο.

 

 Πως λειτουργεί

Σύμφωνα με τη Samsung η βασική διαφορά του Gear Fit από τις δύο εκδόσεις του Galaxy Gear 2 είναι το μικρότερο μέγεθος του και η έμφαση στις fitness λειτουργίες του. Στην πραγματικότητα το Gear Fit είναι πολύ πιο χρήσιμο για τις περισσότερες από τις υπόλοιπες δυνατότητες του με τις οποίες θα ασχοληθούμε στη συνέχεια. Το Gear Fit λοιπόν μπορεί να καταγράψει αρκετά «στατιστικά» στοιχεία που αφορούν την αθλητική πλευρά του ιδιοκτήτη, όπως τον αριθμό των βημάτων τις θερμίδες που έκαψε τους και τους καρδιακούς του παλμούς.

galaxy_gear_fit_in2mobile_heart_rate_measure_1 galaxy_gear_fit_in2mobile_heart_reate_1 galaxy_gear_fit_in2mobile_step_counter_1

 

Στη συνέχεια μπορεί είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με κάποιο από τα συμβατά Galaxy Smart Phones της εταιρείας να δημιουργήσει με βάση αυτά τα στοιχεία μια πλήρη εικόνα για τις αθλητικές δραστηριότητες του ιδιοκτήτη του και να τις παρουσιάσει αναλυτικά. Με τη χρήση του ίδιου του Gear Fit μόνο, οι πληροφορίες αυτές περιορίζονται στον υπολογισμό των θερμίδων που κατανάλωσε ο ιδιοκτήτης του κατά την αθλητική του δραστηριότητα από τον τελευταίο «μηδενισμό» της συγκεκριμένης καταγραφής, όπως και στην μέτρηση των βημάτων και των καρδιακών παλμών.

galaxy_gear_fit_in2mobile_exercise_history galaxy_gear_fit_in2mobile_exercise_options galaxy_gear_fit_in2mobile_pedometer_history

Σε συνδυασμό όμως με την εφαρμογή Galaxy Gear Fit Manager και αυτή με την ονομασία S-Health της Samsung, τα δεδομένα αυτά μπορούν να παρουσιαστούν σε αναλυτικότερη μορφή και σε βάθος χρόνου με τον χρήστης του Gear Fit να γνωρίζει πόσο αποδοτική ήταν η… εκγύμναση του.

Η λειτουργία παρακολούθησης του … ύπνου αναλαμβάνει σε συνδυασμό με κάποιο Galaxy Smart phone να παρακολουθεί το πόσο και ποιες ώρες της ημέρας κοιμάται ο χρήστης του και να υπολογίζει (όσο αυτό είναι δυνατόν) κατά πόσο αυτές είναι ποιοτικές! Αυτό επιτυγχάνεται μάλλον μετρώντας το πόσο κινείται (αλλάζει πλευρό) αυτός που το φοράει.

galaxy_gear_fit_in2mobile_sleep_1 galaxy_gear_fit_in2mobile_sleep_2

Οι υπόλοιπες λειτουργίες του Gear Fit είναι όμως αυτές που κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν, λειτουργίες που στο σύνολο τους αν και προσφέρονται και στα δύο νέα Galaxy Gear, θεωρούμε πως συνδυάζονται καλύτερα με το μικρό μέγεθος και βάρος του. Το Gear Fit λοιπόν έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει στην οθόνη του ενημερώσεις για νέα συμβάντα από το κινητό τηλέφωνο που έχει συνδεθεί. Η ποικιλία αυτών των ενημερώσεων όμως καθώς και η απλότητα με την οποία πραγματοποιεί αυτή την εργασία το Gear Fit είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Σε αντίθεση με τα δύο του μεγαλύτερα «αδέρφια» το Gear Fit δεν μπορεί να απαντήσει σε εισερχόμενη κλήση και να μιλήσει από αυτό ο ιδιοκτήτης του. Αντί αυτού εμφανίζει στην οθόνη το όνομα ή τον αριθμό αυτού που καλεί και προσφέρει τις δυνατότητες απόρριψης της κλήσης και αυτή της αποστολής ενός από τα προεπιλεγμένα μηνύματα που έχουν αποθηκευθεί στη συσκευή για αυτό το λόγο.

galaxy_gear_fit_in2mobile_incoming_call_2

Κατά τη λήψη ενός νέου γραπτού μηνύματος, το Gear Fit δίνει την δυνατότητα ανάγνωσης στην οθόνη του και στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε αυτό και πάλι μόνο μέσα από τη λίστα των προεπιλεγμένων προτύπων που είναι αποθηκευμένα στο κινητό τηλέφωνο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως στη συγκεκριμένη λίστα μπορεί ο χρήστης του Galaxy Smart phone που χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με το Gear Fit, να προσθέσει και δικά του μηνύματα με το κείμενο που αυτός επιθυμεί. Σε ότι αφορά τις ειδοποιήσεις κάθε άλλου είδους, μέσω της εφαρμογής Galaxy Gear Fit Manager, ο χρήστης του κινητού έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε όλες τις εγκατεστημένες  εφαρμογές, ποιες από αυτές θα εμφανίζονται στην οθόνη του Gear Fit. Συγκεκριμένα εμείς επιλέξαμε το Gear Fit να μας ενημερώνει για τις ειδοποιήσεις από το Gmail, τον e-mail client, το Facebook, το Facebook messenger, το google hangouts και το Skype. Ακριβώς για την επιλογή αυτών των συγκεκριμένων εφαρμογών εκτιμήσαμε την πρακτικότητα του Gear Fit μετά από μόλις δύο ημέρες χρήσης του. Στη γεμάτη με κάθε είδους επικοινωνία καθημερινότητα μας η δυνατότητα να γνωρίζουμε τι είναι αυτό που έχει ληφθεί από το κινητό τηλέφωνο χωρίς να χρειάζεται καν να το έχουμε δίπλα μας αποδείχθηκε πολύ πιο χρήσιμη και πρακτική από ότι είχαμε αρχικά φανταστεί. Μπορεί το Galaxy S5 που χρησιμοποιούσαμε σε συνδυασμό με το Gear Fit να προσφέρει έτσι και αλλιώς την επιλογή διαφορετικού ήχου ειδοποίησης για κάθε περίπτωση, αυτό βοηθά όμως μόνο στο να γνωρίζεις το από πού προέρχεται η κάθε ειδοποίηση. Το Gear Fit αναλαμβάνει να εμφανίσει στην οθόνη του την ίδια την ειδοποίηση ώστε να γνωρίζεις εκ των προτέρων αν χρειάζεται στη συνέχεια να «ξυπνήσεις» από την αναμονή το Galaxy S5 για να απαντήσεις σε αυτή.

galaxy_gear_fit_in2mobile_galaxy_S5

Πιστέψτε μας, η συγκεκριμένη διαδικασία επειδή είναι το ίδιο άμεση και εύκολη όσο το να κοιτάει κανείς την ώρα σε ένα ρολόι κατάφερε να μας κάνει να χρησιμοποιούμε το ίδιο το Galaxy S5 πολύ λιγότερο από ότι πριν. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Gear Fit στο τέλος κάθε ειδοποίησης προσφέρει την επιλογή της εμφάνισής της στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου. Το πραγματικά χρήσιμο στοιχείο της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι το ότι αφού την επιλέξεις, μέχρι να πιάσεις το κινητό τηλέφωνο στα χέρια σου, αυτό έχει ξυπνήσει από την κατάσταση αναμονής και σε περιμένει με την εφαρμογή στην οποία αντιστοιχεί η ενημέρωση ήδη ανοιχτή.

galaxy_gear_fit_in2mobile_show_on_device_option_1

Είναι και ρολόι!

Το Gear Fit από τη στιγμή που φοριέται σαν ρολόι στο χέρι πρέπει φυσικά να … δείχνει και την ώρα. Με δεδομένο όμως πως η μπαταρία του έτσι και αλλιώς δεν κρατάει όσο αυτή ενός κανονικού ρολογιού, δεν θα μπορούσε να εμφανίζει την ώρα μονίμως στην οθόνη του. Αντί αυτού ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το «ξυπνήσει» ώστε να δει την ώρα σε αυτό με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας είναι φυσικά με τη χρήση του ενός και μοναδικού πλήκτρου που βρίσκεται στο πλαϊνό του μέρος. Ο δεύτερος είναι με τη κίνηση του χεριού, απλά σηκώνοντας το και κοιτώντας τη οθόνη. Με μια μικρή καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου το Gear Fit ενεργοποιείται και εμφανίζει την ώρα στην οθόνη του. Μέσω της εφαρμογής Gear Fit Manager, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών στυλ εμφάνισης του ρολογιού.

galaxy_gear_fit_in2mobile_clock_style_options galaxy_gear_fit_in2mobile_clock_style_options_2

Το Galaxy Smart Phone «μεταφέρει» στη συνέχεια στο Gear Fit το στυλ εμφάνισης που επιλέγεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία να διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

galaxy_gear_fit_in2mobile_clock_style_1 galaxy_gear_fit_in2mobile_clock_style_2

Υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα επιλογής και της εικόνας στο φόντο του Gear Fit που εκτός από τις προεγκατεστημένες προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε μονόχρωμη εμφάνιση αλλά και τη χρήση εικόνας αποθηκευμένης στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου. Η τελευταία επιλογή για να είμαστε ειλικρινείς μας φάνηκε περισσότερο σαν στοιχείο εντυπωσιασμού αφού το Gear Fiτ δεν διαθέτει αρκετά μεγάλη οθόνη για την άνετη και ευχάριστη στο μάτι προβολή φωτογραφιών.

galaxy_gear_fit_in2mobile_background_options

Μπαταρία

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς ακόμα και αν έχουμε συνηθίσει να βγάζουμε από το χέρι το ρολόι μας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει είναι να το βγάζουμε για να το … φορτίσουμε. Ακόμα και για κάποιον που βγάζει καθημερινά το ρολόι του από το χέρι όπως ο γράφων η συγκεκριμένη διαδικασία της φόρτισης είναι αλήθεια πως φαντάζει «περίεργη». Η Samsung αναγνωρίζοντας την συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα είναι προφανές πως κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να καταφέρει να «χαρίσει» ικανοποιητική αυτονομία στο νέο της wearable. Με δεδομένο το ότι η συσκευή μπορεί να παραμείνει ενεργή χωρίς πρόβλημα για τέσσερις ημέρες δείχνει πως τα κατάφερε μια χαρά.

Μια ενδιαφέρουσα «παρενέργεια» της χρήσης του GearFit είναι η αύξηση της αυτονομίας του κινητού τηλεφώνου με το οποίο είναι συνδεδεμένο, παρόλο που σε αυτό το Bluetooth είναι μονίμως ενεργό για την επικοινωνία τους. Ο συνεχής εύκολος έλεγχος των κάθε είδους ειδοποιήσεων από την οθόνη του Gear Fit κάνει πιο αραιή την ενεργοποίηση της οθόνης του ίδιου του κινητού αυξάνοντας τελικά τον δικό του χρόνο αναμονής.

Συμπέρασμα

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αγορά των Smart Watches βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα είναι συσκευές σαν το Gear Fit να αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν Gadgets και πολυτέλεια παρά σαν πραγματικά χρήσιμες συσκευές καθημερινής χρήσης. Η αντιμετώπιση αυτή όμως αλλάζει αμέσως μόλις χρησιμοποιήσει κανείς το Gear Fit για μερικές ημέρες και διαπιστώσει και μόνος του πόσο βοηθά στην καθημερινότητα της οποίας η επικοινωνία αποτελεί πλέον μεγάλο κομμάτι.

galaxy_gear_fit_in2mobile_s5_back

Σε ότι έχει να κάνει με την τιμή πώλησης του (199€) το σχόλιο μας είναι πως αν το κρίνει κανείς σαν «ρολόι» μπορεί να θεωρηθεί υψηλή σε μια αγορά που ένα ακριβό ρολόι συνήθως είναι κατασκευασμένο από μέταλλό και κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ακρίβεια στην «μέτρηση» του χρόνου. Το Gear Fit όμως δεν είναι ένα απλό ρολόι και δεν σχεδιάστηκε για να είναι. Είναι αντικείμενο τεχνολογίας που ενσωματώνει λειτουργίες πρωτόγνωρες σε ρολόι χειρός. Σαν τεχνολογικό επίτευγμα η τιμή του είναι ακριβώς αυτή που πρέπει να είναι. Απευθυνόμενο έτσι και αλλιώς σε ένα κοινό που έχει εξοικειωθεί με τη τεχνολογία και όχι αυστηρά σε όσους αναζητούν ένα ρολόι σίγουρα καταφέρνει να πετύχει το στόχο του.

 

Επίσημη σελίδα του Galaxy Gear Fit

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights