Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Wind: Ψηφιακό Exit Poll μέσω του δικτύου της

Wind: Ψηφιακό Exit Poll μέσω του δικτύου της

απο alpha

Την καθιέρωση του ψηφιακού exit poll για την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος προτείνει η Metron Analysis για τις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις, μετά την επιτυχημένη εφαρμογή ψηφιακού exit poll με τη χρήση του δικτύου της Wind Ελλάς, στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Παράλληλα με το παραδοσιακό exit poll πραγματοποίηθηκε και ψηφιακό exit poll σε 20 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και το δίκτυο της Wind Hellas προβλέφθηκαν με απόλυτη σχεδόν επιτυχία τα αποτελέσματα, όπως αναφέρθηκε σε συνεντευξη τύπου.

Το 2012, και πάλι σε συνεργασία με τη Wind, η Metron Analysis είχε υλοποιήσει πιλοτικό ψηφιακό exit poll στις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των 2 εταιρειών, η ψηφιακή ψηφοφορία στα exit poll είναι μια εύκολη, ταχύτερη διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στην έρευνα καθώς ενισχύει τη συμμετοχή του εκλογικού σώματος ενώ επιταχύνει την πρόσβαση στα δεδομένα και κατ’ επέκταση στην επεξεργασία τους.

Το ψηφιακό exit poll καθιστά εφικτή την ανακοίνωση του 100% των αποτελεσμάτων, μισή ώρα περίπου μετά το κλείσιμο της κάλπης σε αντίθεση με το παραδοσιακό που απαιτεί τριπλάσιο χρόνο για την επεξεργασία και παράδοση των αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα μειώνει την πιθανότητα σφάλματος στην επεξεργασία και την κωδικοποίηση των δεδομένων αφού όλη η διαδικασία είναι απολύτως αυτοματοποιημένη. Θετική ήταν και η αποδοχή του ψηφιακού exit poll από τους ψηφοφόρους, καθώς συμμετείχαν ακόμα και ψηφοφόροι μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 65 ετών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η απάντηση που έδωσαν στην ερώτηση “Αν είχατε τη δυνατότητα, θα ψηφίζατε μέσω internet;” καθώς ένα 63% απάντησε θετικά στην προοπτική της “ιντερνετικής” ψήφου.

Καθοριστικής σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή του ψηφιακού exit poll, ειδικά στις ώρες αιχμής της προσέλευσης των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα είναι η ταχύτητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και η ένταση του σήματος στις συσκευές tablet. Αυτά τα χαρακτηριστικά εγγυήθηκε το δίκτυο της Wind πανελλαδικά καθώς παρείχε υψηλή ταχύτητα, κάλυψη και διαθεσιμότητα για την αυτόματη μετάδοση των δεδομένων από τα tablet των ερευνητών στο κεντρικό σύστημα της Metron Analysis.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights