Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple iOS 8: Παρουσιάστηκε επίσημα

Apple iOS 8: Παρουσιάστηκε επίσημα

απο iGlobal

Κατά τη διάρκεια του WWDC (WorldWide Developer Congress) η Apple παρουσίασε την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές iOS. Το iOS 8 έρχεται με μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων πολλές από τις οποίες “ξεφεύγουν” από τη μέχρι τώρα πολιτική της εταιρείας.

Αρχικά η σχεδίαση του μενού και των εικονιδίων έχει τροποποιηθεί σημαντικά ακολουθώντας μια πιο απλή και “επίπεδη” φιλοσοφία σε σχέση με το παρελθόν.

Η υποστήριξη του iCloud Drive αποτελεί ένα από αυτά, ενώ η εταιρεία προσφέρει (επιτέλους) υποστήριξη για Widgets με σημαντική διαφορά ότι αυτά θα είναι προσβάσιμα από την οθόνη ειδοποιήσεων και όχι την οθόνη αναμονής. Η οθόνη ειδοποιήσεων είναι πλέον “ενεργή” με το χρήστη να μπορεί να διαχειριστεί από αυτή τις ειδοποιήσεις του. Για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα απάντησης σε γραπτό μήνυμα μέσω ενός μικρού pop-up παραθύρου επιτρέποντας στο χρήστη να παραμείνει στην εφαρμογή που βρίσκεται.

Πέρα από τις βελτιώσεις στο πληκτρολόγιο του iOS 8 με καλύτερη πρόβλεψη λέξεων, η Apple επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση και χρήση τρίτων πληκτρολογίων εκτός του δικού της. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά εφαρμογές όπως το Swype θα βρουν το δρόμο τους και προς το iOS 8.

Ακολουθώντας τη τάση της εποχής (αντί να προσπαθεί να τη δημιουργήσει….) το iOS 8 θα προσφέρει το HealthKit, μια εφαρμογή που αναλαμβάνει να καταγράψει τα δεδομένα άθλησης του χρήστη μέσω διαφορών αξεσουάρ όπως fitness bands και να τα παρουσιάζει σε αναλυτική μορφή. Η σημαντική διαφορά της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι πως θα λειτουργεί (στη θεωρία) σε συνδυασμό με συσκευές διαφόρων κατασκευαστών ενώ τουλάχιστον στις Ηνωμένες πολιτείες θα προσφέρει κάποιου είδους “συνεργασία” και με ιατρικά ιδρύματα.

ios_8_concept_health - in2mobile.gr

Το iMessage με τη σειρά του αποκτά νέες δυνατότητες και πλέον θα επιτρέπει την αποστολή αρχείων βίντεο και ήχου εκτός από φωτογραφίες.

Με το iOS 8 θα επιτρέπεται η χρήση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5s  και από εφαρμογές τρίτων με την Apple να δίνει πρόσβαση στα απαραίτητα API’s του λειτουργικού συστήματος.

Τέλος, υπόσχεται πως το App Store θα παρέχει βελτιωμένη αναζήτηση και λειτουργικότητα ενώ το iOS 8 θα παρέχει και αυξημένη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Η Beta έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι άμεσα διαθέσιμη στους developers ενώ θα γίνει διαθέσιμη για τους χρήστες των iPhone απο το 4s και μετά το Φθινόπωρο όπως και για τους χρήστες iPad απο το iPad 2 και νεότερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights