Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HTC: Συνεχίζεται η μείωση των πωλήσεων
htc-in2mobile-featured-image-770x255

HTC: Συνεχίζεται η μείωση των πωλήσεων

απο Kostas Gliatiotis

Η Ταϊβανέζικη HTC ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το μήνα Μάιο και φαίνεται πως η πτωτική πορεία συνεχίζεται.

Παρά τη θετική εικόνα, και τις εντυπώσεις που δημιούργησε το HTC One M8, η νέα κορυφαία συσκευή της εταιρείας, φαίνεται πως δεν κατάφερε από μόνο του να αναστρέψει τη πτωτική πορεία της εταιρείας. Η HTC δήλωσε πως ο “τζίρος” της σημείωσε πτώση κατά 27.37% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο. Ταυτόχρονα οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4.9% ακόμα και από αυτές του Απριλίου του 2014

Φαίνεται πως η υψηλή τιμή πώλησης του HTC One M8 δημιουργεί προβλήματα στην εταιρεία αφού οι καταναλωτές δεν δείχνουν να το επιλέγουν αντί του ανταγωνισμού του παρά την εντυπωσιακή κατασκευή και τις δυνατότητες του. Η HTC παρουσίασε δύο ακόμα συσκευές, το HTC One mini 2 και πριν μερικές ημέρες το HTC One E8 σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών με συσκευές χαμηλότερης τιμής. Η πορεία τους στην αγορά και το εάν θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της εταιρείας είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσουν πρώτα για να το μάθουμε.

Σημείωση Συντάκτη :

Η HTC φαίνεται να “έχασε” την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη “δυναμική” που είχε αποκτήσει πριν μερικά χρόνια με τις υψηλές πωλήσεις και τη θετική εικόνα που είχε η αγορά για τις συσκευές της. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία δήλωνε ξεκάθαρα πως δεν την ενδιαφέρει να ασχοληθεί με τη μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμών, θεωρώντας τον εαυτό της κατασκευαστή Premium συσκευών και μόνο. Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορία δείχνει πόσο λανθασμένη είναι αυτή η πολιτική. Φαίνεται όμως πως η αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της HTC χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα για να αποδώσει, χωρίς όμως να είναι βέβαιο πως η εταιρεία μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος αυτής της προσπάθειας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights