Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ iOS 8: Προστασία απο το Tracking μέσω Wi-fi
ios-8-wifi-tracking-in2mobile-gr-featured-image

iOS 8: Προστασία απο το Tracking μέσω Wi-fi

απο iGlobal

Σύμφωνα με τον Frederic Jacobs, ειδικό ασφαλείας, το iOS 8 της Apple διαθέτει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που “προστατεύει” θεωρητικά περισσότερο τ απο τυχαία συλλογή των συνηθείων του χρήστη του.

Η δυνατότητα ανίχνευσης διαθέσιμων ασύρματων δικτύων και η ενημέρωση του χρήστη για αυτά είναι μια δυνατότητα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και στο iOS της Apple και στο Android της Google. Κάθε φορά όμως που η συσκευή “ανιχνεύει” το περιβάλλον γύρω της για διαθέσιμα δίκτυα, αυτά μπορούν να καταγράψουν και να αποθηκεύσουν στοιχεία της συσκευής. Στη συνέχεια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία “λίστας” με τις περιοχές που επισκέπτεται ο χρήστης της συσκευής όπως εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους κλπ.

Η Apple φαίνεται να έδωσε μια απλή αλλά σίγουρη λύση στο συγκεκριμένο “πρόβλημα” στο iOS 8. Η συσκευή κατά την “ανίχνευση” του χώρου γύρω της χρησιμοποιεί τυχαία αναγνωριστικά που εναλλάσσονται και γνωστοποιεί τα πραγματικά τηςστοιχεία μόνο στο wi-fi δίκτυο που θα επιλέξει να συνδεθεί ο χρήστης. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η τυχόν καταγραφή των στοιχείων της συσκευής απο όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα.

Πάντως, με δεδομένη τη καλή συνεργασία που έχει η Apple σαν εταιρεία με υπηρεσίες που παρέχουν στοχευμένη διαφήμιση, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο που αποσκοπεί αυτή της η κίνηση. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η εταιρεία έχει βρεί έναν νόμιμο τρόπο να χρησιμοποιεί η ίδια αυτα τα στοιχεία αφού τα καταγράψει και να τα παρέχει αυτή σε συνεργαζόμενες με αυτή υπηρεσίες στοχευμένης διαφήμισης. Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση όμως ο έλεγχος των στοιχείων αυτών είναι σαφώς προτιμότερο να γίνεται απο την ίδια την Apple (αν τελικά γίνεται) παρά να είναι διαθέσιμα σε οποιοδηποτε ασύρματο δίκτυο ανά τον πλανήτη που θέλει να τα καταγράψει.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται η Google να σχεδιάζει ανάλογη προστασία των δεδομένων των χρηστών Android συσκευών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights