Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy Note 3 Neo Review (SM-N7505)

Galaxy Note 3 Neo Review (SM-N7505)

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η σειρά των Galaxy Note αποτελεί εδώ και τρία χρόνια πλέον τη δεύτερη πιο επιτυχημένη σειρά συσκευών της Samsung μετά τα κινητά της σειράς Galaxy S. Με το Galaxy Note 3 να έχει ήδη σημειώσει τις υψηλότερες πωλήσεις από τις μέχρι σήμερα τρεις συσκευές της σειράς, η Κορεάτικη εταιρεία πριν λίγο καιρό αποφάσισε να δημιουργήσει μια «οικονομικότερη» έκδοση του, το Galaxy Note 3 Neo ή Lite με την ονομασία να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία πωλείται. Το Galaxy Note 3 Neo λοιπόν διαφέρει από τον «μεγάλο του αδερφό» σε πολλά από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά χωρίς όμως τελικά να είναι συνολικά κατώτερη συσκευή. Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Galaxy Note 3 Neo και το πώς αυτό καταφέρνει υπό συνθήκες να εντυπωσιάζει το ίδιο με το «κανονικό» Galaxy Note 3.

Σχέδιο μέγεθος Βάρος

Όπως είναι φυσικό, το Galaxy Note 3 Neo δεν θα μπορούσε να «ξεφεύγει» από τη σχεδιαστική φιλοσοφία που δημιούργησε το Galaxy Note 3 πριν περίπου ένα χρόνο κατά τη παρουσίαση του. Με τις συνολικές διαστάσεις να είναι ελάχιστα μικρότερες λόγω της χρήσης οθόνης των 5.5 ιντσών αντί για 5.7 στο Galaxy Note 3, η συσκευή καταφέρνει να είναι πιο εύκολη στη μεταφορά της.

galaxy-note-3-neo-full-front

Το Galaxy Note 3 Neo διαθέτει ελαφρώς πιο … στρογγυλεμένες γωνίες σε σχέση με τον μεγάλο του αδερφό με αποτέλεσμα να είναι και πιο «ευχάριστο» όταν το κρατά κανείς στα χέρια του.

galaxy-note-3-neo-lower-pen

Φυσικά στο πίσω μέρος της συσκευής, το καπάκι της μπαταρίας είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με το Galaxy Note 3 και προσπαθεί σχετικά επιτυχημένα να δώσει την αίσθηση δερμάτινης κατασκευής. Μόνο το πάχος της συσκευής είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σύγκριση με το «κανονικό» Galaxy Note 3, πιθανότατα για να υπενθυμίζει όσο είναι δυνατόν πως πρόκειται για μια θεωρητικά κατώτερη συσκευή.

galaxy-note-3-neo-pen-back

Συνολικά το Galaxy Note 3 Neo δύσκολα ξεχωρίζει τουλάχιστον οπτικά, από τον μεγάλο του αδερφό με αυτό να αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα ανάλογα με την άποψη που έχει ο καθένας για τη σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθεί η Samsung στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

Οθόνη

Το Galaxy Note 3 Neo δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του σαν «κατώτερη» συσκευή κυρίως λόγω της διαφορετικής του οθόνης σε σύγκριση με το Galaxy Note 3. Αντί λοιπόν για το ανάλυσης 1920 x 1080 pixels και διαγωνίου 5.7 ιντσών Panel , το Galaxy Note 3 Neo περιορίζεται στις «μόλις» 5.5 ίντσες με την ανάλυση να μειώνεται πάντως αισθητά στα 1280 x 720 pixels. Φυσικά σαν συσκευή κατασκευασμένη από τη Samsung, το Panel αυτό δεν θα μπορούσε να μην είναι τεχνολογίας SUPER AMOLED προσφέροντας την ίδια ζωντάνια και το ίδιο έντονα χρώματα με τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας που χρησιμοποιούν ανάλογες οθόνες.

galaxy-note-3-neo-screen

Η χρωματική πιστότητα είναι αυτή που περιμένει κάποιος από μια SUPER AMOLED οθόνη με τα χρώματα να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν πιο έντονα και ζωντανά. Η Samsung δείχνει πλέον να γνωρίζει πως αυτή η ιδιότητα των οθονών αυτών δεν θεωρείται από όλους σαν πλεονέκτημα και έτσι φρόντισε και στο Galaxy Note 3 Neo να προσφέρει διάφορα «σετ» χρωματικών ρυθμίσεων που προσαρμόζουν (όσο αυτό είναι δυνατόν) την απόδοση της οθόνης ανάλογα με το περιεχόμενο που αυτή εμφανίζει. Η αυτόματη ρύθμιση στην οποία και επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το Galaxy Note 3 Neo καταφέρνει σχεδόν πάντα να αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο που εμφανίζει η οθόνη και να περιορίζει το φαινόμενο «τονισμού» των χρωμάτων όπου αυτό δεν είναι απαραίτητο. Σε ότι έχει να κάνει με τις γωνίες θέασης τώρα, οι SUPER AMOLED οθόνες χαρίζουν πάντα άριστες γωνίες θέασης με τη χρωματική αλλοίωση να είναι ελάχιστη ακόμα και υπό γωνία από την οποία δεν είναι δυνατή η χρήση του Galaxy Note 3 Neo. Μοναδικό μας παράπονο είναι η ρύθμιση του φωτισμού της και συγκεκριμένα η επιλογή της αυτόματης προσαρμογής του. Σε αυτή τη περίπτωση το Galaxy Note 3 Neo επιλέγει στις περισσότερες περιπτώσεις να προσαρμόζει το φωτισμό χαμηλότερα από ότι θα περίμενε κανείς με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι απαραίτητη η χειροκίνητη ρύθμιση του σε μεγαλύτερη ένταση.

Σαν σύνολο το Galaxy Note 3 Neo προσφέρει ακριβώς αυτό που πρέπει ώστε να δικαιολογήσει όπως αναφέραμε τον χαρακτηρισμό του σαν «οικονομικότερη» ή αν θέλετε «κατώτερη» έκδοση του Galaxy Note 3. Με μοναδικό μειονέκτημα τη χαμηλότερη ανάλυση της, αφού οι 5.5 ίντσες δεν μπορούν να θεωρηθούν σαν «λίγες» το Galaxy Note 3 Neo απλά θυσιάζει την ανάλυση της οθόνης του με αντάλλαγμα τη χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Λειτουργικό σύστημα

Στον τομέα του λειτουργικού συστήματος η μόνη ουσιαστική «παραχώρηση» που έχει γίνει από τη πλευρά της Samsung είναι η μέχρι στιγμής μη διάθεση της 4.4.2 Kit kat έκδοσης του Android για το Galaxy Note 3 Neo, με την έκδοση αυτή να είναι εδώ και αρκετό καιρό πλέον διαθέσιμη για το Galaxy Note 3.

galaxy-note-3-neo-home-screen galaxy-note-3-neo-main-menu (1) galaxy-note-3-neo-notifications

Το Galaxy Note 3 Neo διαθέτει όλες τις δυνατότητες και λειτουργίες του μεγάλου του αδερφού και κυρίως αυτές που συνδυάζονται με τη «γραφίδα» που διαθέτει η συσκευή αφού έστω και σαν «περιορισμένων» χαρακτηριστικών συνεχίζει να ανήκει στη σειρά Note συσκευών της εταιρείας.

galaxy-note-3-neo-home-screen-pen galaxy-note-3-neo-main-menu (2) galaxy-note-3-neo-messaging-2

Η δυνατότητα ταυτόχρονης εμφάνισης δύο ή περισσότερων εφαρμογών στην οθόνη αναμονής, με τη κάθε μια να βρίσκεται σε ένα μικρό δικό της παράθυρο υπάρχει κανονικά στο Galaxy Note 3 Neo, με μοναδικό μειονέκτημα σε αυτή τη περίπτωση τη χαμηλή ανάλυση της οθόνης του που δυσκολεύει τη ταυτόχρονη χρήση περισσότερων από δύο εφαρμογών. Σε ότι έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη δυνατότητα γενικότερα θα θέλαμε από τη Samsung να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τη λίστα των συμβατών εφαρμογών αλλά και από τη πλευρά των δημιουργών τους τη καλύτερη υιοθέτηση της, αφού αυξάνει σημαντικά την ευχρηστία έστω και ενός περιορισμένου αριθμού συσκευών όπως είναι τα Galaxy Note.

galaxy-note-3-neo-pen-window

Το Galaxy S Note, η τροποποιημένη από τη Samsung εφαρμογή σημειώσεων ειδικά για τις συσκευές της σειράς Galaxy Note είναι φυσικά παρούσα και στο Galaxy Note 3 Neo και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει η «γραφίδα» που διαθέτει η συσκευή.

galaxy-note-3-neo-s-pen (1) galaxy-note-3-neo-s-pen (2)

Το Galaxy Note 3 Neo δεν θυσιάζει καμία από τις δυνατότητες του μεγάλου του αδερφού σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα και τις προσφερόμενες εφαρμογές, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος αγοραστής του να μην έχει στη πραγματικότητα κάτι να ζηλέψει, εκτός φυσικά από τη διαφορά στην ανάλυση της οθόνης μεταξύ των δύο συσκευών και τη διαφορά στη χρήση τους που αυτή προσφέρει.

Κάμερα

Στο Galaxy Note 3 Neo η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης «μόλις» 8 Mpixels σε αντίθεση με τα 13 Mpixels του κανονικού Galaxy Note 3.

galaxy-note-3-neo-camera

Σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή της πάντως, αυτή διαθέτει όλες τις δυνατότητες και επιλογές που προσφέρουν οι συσκευές της εταιρείας τον τελευταίο καιρό και υπολείπεται μόνο σε σύγκριση με αυτή του Galaxy S5 που έτσι και αλλιώς έχει σχεδιαστεί ώστε να εκμεταλλεύεται τις επιπλέον δυνατότητες της δικής του κάμερας.

galaxy-note-3-neo-camera (3) galaxy-note-3-neo-camera (4) galaxy-note-3-neo-camera (5)

Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση της, το Galaxy Note 3 Neo δεν έχει να «ζηλέψει» τίποτα σε σύγκριση με τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, εκτός από τις μικρότερες σε συνολικές διαστάσεις φωτογραφίες που μπορεί να καταγράψει ο αισθητήρας των 8 Mpixels. Μάλιστα εκμεταλλευόμενο το πολύ καλό του Hardware (με το οποίο θα ασχοληθούμε αναλυτικά στη συνέχεια) το Galaxy Note 3 Neo καταγράφει φωτογραφίες με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και σωστή χρωματική απεικόνιση. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, ακολουθώντας τη λογική της Samsung και όχι μόνο, η συσκευή θυσιάζει μέρος της λεπτομέρειας της φωτογραφίας ώστε να καταφέρει να την καταγράψει με σχεδόν μηδενικά επίπεδα θορύβου.

Η εγγραφή βίντεο τώρα «περιορίζεται» σε αρχεία ανάλυσης 1080p και όχι 2160p ή 4k όπως το Galaxy Note 3. Η ποιότητα τους πάντως κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με τη χρωματική πιστότητα να είναι άριστη και τη συσκευή να ανταποκρίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση στη γρήγορη κίνηση και την αλλαγή φωτισμού. Με δεδομένο το ότι μέχρι στιγμής οι συσκευές που μπορούν να καταγράψουν, αλλά κυρίως αυτές που μπορούν να προβάλουν βίντεο ανάλυσης 4k είναι σχετικά περιορισμένες, ο περιορισμός σε αρχεία 1080p δείχνει τουλάχιστον προς το παρόν όχι ιδιαίτερα σημαντικός.

Επεξεργαστής Μνήμη

Ο γράφων είναι εδώ και χρόνια «φίλος» των συσκευών της εταιρείας που χρησιμοποιούν Exynos επεξεργαστές κατασκευασμένους από την ίδια τη Samsung. Με τη παρουσίαση του Galaxy S4, η εταιρεία επέλεξε τη χρήση επεξεργαστών της Qualcomm για τις LTE εκδόσεις των συσκευών της, με τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή να είναι πολλοί, κάποιοι από αυτούς θεωρητικοί αλλά σε κάθε περίπτωση όχι σχετικοί με τη συγκεκριμένη παρουσίαση. Το Galaxy Note 3 Neo όμως είναι η το πρώτο κινητό τηλέφωνο της εταιρείας μετά τη LTE έκδοση του Galaxy S3 που συνδυάζει Exynos επεξεργαστή και ταυτόχρονα υποστήριξη σύνδεσης σε LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα η συσκευή χρησιμοποιεί τον Exynos 5260 Hexa επεξεργαστή που διακρίνεται κυρίως για την ιδιαιτερότητα του να διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες επεξεργασίας. Από αυτούς οι τέσσερις είναι αρχιτεκτονικής ARM  A-7 με μέγιστο χρονισμό το 1.3 GHz και σαν αρχιτεκτονική έχουν σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και όχι τόσο την απόδοση τους.

Οι δύο «υπόλοιποι» πυρήνες είναι αρχιτεκτονικής ARM A-15 χρονισμένοι στο 1.7 GHz και έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για το αντίθετο, με την απόδοση τους να είναι μεν κορυφαία αλλά και την κατανάλωση ενέργειας να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το σημαντικό όμως χαρακτηριστικό του Exynos 5260 είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και τους έξι πυρήνες παρά τη διαφορετική αρχιτεκτονική και ταχύτητα λειτουργίας τους. Στη πράξη βέβαια είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες το GalaxyNote 3 Neo χρειάζεται και τους έξι ταυτόχρονα για να πραγματοποιήσει κάποια εργασία. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως τελικά η συσκευή καταφέρνει να «εναλλάσσει» τους διαφορετικής αρχιτεκτονικής πυρήνες επεξεργασίας ή και να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα όσους από αυτούς χρειάζεται, ώστε να προσφέρει μονίμως τη μέγιστη δυνατή απόδοση ανάλογα με το τι ζητάει εκείνη τη στιγμή ο χρήστης.

galaxy-note-3-neo-cpu-home-screengalaxy-note-3-neo-antutugalaxy-note-3-neo-cpu-z

Σε καθημερινή χρήση ο μόνος τρόπος για να «αναγκάσει» κανείς το Galaxy Note 3 Neo να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και τους έξι πυρήνες έστω και για μικρό χρονικό διάστημα είναι η πλοήγηση σε ιδιαίτερα βαριές ιστοσελίδες. Η κάρτα γραφικών τώρα είναι η Mali-T624 με την απόδοση της να κυμαίνεται ελάχιστα πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας της συσκευής. Στη πράξη όμως η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του Galaxy Note 3 Neo κάνει το έργο της αρκετά εύκολο με αποτέλεσμα η συσκευή να μην παρουσιάζει τη παραμικρή καθυστέρηση στην απόδοση της, ακόμα και σε ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια. Η μνήμη RAM δυστυχώς περιορίζεται σε 2 GB ίσως επειδή η Samsung θεώρησε πως είναι ένας από τους τομείς στον οποίο πρέπει να διαχωρίσει τη συσκευή από τον μεγάλο της αδερφό.

Το Galaxy Note 3 Neo διατίθεται μόνο σε έκδοση με 16 GB αποθηκευτικού χώρου από τα οποία είναι διαθέσιμα στο χρήστη 11 GB μετά τη πρώτη ενεργοποίηση της συσκευής. Φυσικά υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD με τη συσκευή να μπορεί να αναγνωρίσει κάρτες χωρητικότητας έως και 128 GB.

Μπαταρία

Το Galaxy Note 3 Neo διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3.100 mAh, μόλις 100 mAh δηλαδή λιγότερο από ότι ο μεγάλος του αδερφός. Στη πράξη όμως η χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη του αλλά και ο πολύ καλύτερος σε διαχείριση ενέργειας επεξεργαστής του, χαρίζουν στο Galaxy Note 3 Neo έστω και λίγο καλύτερους χρόνους αναμονής. Ακόμα και τις πρώτες ημέρες που είχαμε τη συσκευή στα χέρια μας και αφιερώσαμε τον περισσότερο χρόνο στη γνωριμία μας με τον Exynos 5260, το Galaxy Note 3 Neo κατάφερε να μείνει ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι ο μεγάλος του αδερφός στην αντίστοιχη δοκιμή του.

Σε καθημερινή χρήση όλων των δυνατοτήτων της, η συσκευή μπορεί να παραμείνει ενεργή χωρίς πρόβλημα για τρεις ολόκληρες ημέρες, ενώ σε λιγότερο απαιτητικές συνθήκες καταφέρνει να αγγίξει τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας. Με δεδομένο το ότι η συσκευή υποστηρίζει δίκτυα LTE ή αλλιώς 4G, οι συγκεκριμένοι χρόνοι λειτουργίας είναι σε κάθε περίπτωση απόλυτα ικανοποιητικοί.

Συμπέρασμα

galaxy-note-3-neo-chrome

Αν διαβάζοντας τη συγκεκριμένη παρουσίαση δυσκολεύεστε να διακρίνετε γιατί το Galaxy Note 3 Neo θεωρείται «κατώτερη» συσκευή από το κανονικό Galaxy Note 3 δεν είσαστε οι μόνοι. Με μοναδικές εξαιρέσεις την ανάλυση της οθόνης και της κάμερας του, το GalaxyNote 3 Neo είναι το ίδιο και υπό συνθήκες έστω, καλύτερη συσκευή από τον μεγάλο του αδερφό. Με τη διαφορά στη τιμή να είναι μεγαλύτερη από ότι δικαιολογούν οι τεχνικές διαφορές, η συσκευή αποτελεί τελικά μια καλύτερη επιλογή για όσους δεν χρειάζονται πραγματικά την ελάχιστα μεγαλύτερη σε διαστάσεις οθόνη που όμως προσφέρει σημαντικά υψηλότερη ανάλυση.

Με τον εξωτερικό σχεδιασμό να είναι σχεδόν ίδιος σε σημείο που να κάνει δύσκολο το να ξεχωρίσει κανείς τις δύο συσκευές, το Galaxy Note 3 Neo δεν έχει ούτε σε αυτόν τον τομέα κάτι να «ζηλέψει» από τον μεγάλο του αδερφό τουλάχιστον για εκείνους που συμφωνούν με τις σχεδιαστικές επιλογές της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών.

Συνολικά το Galaxy Note 3 Neo κατάφερε, τουλάχιστον τον συντάκτη της συγκεκριμένης παρουσίασης, να τον κάνει να σκεφτεί σοβαρά την αντικατάσταση του καθημερινής χρήσης Galaxy Note 3 με αυτό. Τελικά αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συσκευής σε σχέση με τον ανταγωνισμό της, ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια την συσκευή της οποίας καλείται να προσφέρει μια οικονομικότερη εκδοχή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

5 σχολια

spy 08/03/2016 - 11:23

Πολύ αναλυτική η παρουσίαση σας, με βοήθησε και με οδήγησε στην αγορά ενός note 3 neo το οποίο μπορώ να πω ότι είναι φανταστικό κινητό!! Σε σχέση με το iphone 4 που είχα είναι μέρα με τη νύχτα η διαφορά! Από προσωπική εμπειρία είναι πολύ πιο γρήγορο από a5 kai iphone 5.Πιο σταθερό παρολαυτά το λογισμικό του iphone. Έχω ένα πρόβλημα όμως με το note:Δε μου βγάζει επιλογή για lte(4g) έχω το android 4.4.2 kitkat και κάρτα sim με 4g δυνατότητα. Το κινητο είναι ιταλικής προέλευσης και έχω κάνει και hard reset. Έχετε καμια λύση να μου προτείνεται??

Reply
Kostas Gliatiotis 13/03/2016 - 16:39

Καλησπέρα !

Σε όλες τις εκδόσεις ασχέτως χώρας υπάρχει μια λίστα με τα δίκτυα που υποστηρίζει η συσκευή για λειτουργία σε LTE. Αν βάλεις μια κάρτα ενός δικτύου που δεν υπάρχει σε αυτή την λίστα της συσκευής σου, η αντίστοιχη επιλογή εξαφανίζεται από το μενού των ρυθμίσεων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υποθέτω ότι το χρησιμοποιείς με κάρτα SIM της Wind, για αυτό και έχεις το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε ένα Service της Samsung, να το αναβαθμίσουν εκείνοι στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση, να ενημερωθεί και η συγκεκριμένη λίστα και στην συνέχεια να λειτουργεί κανονικά 🙂

Reply
Σταυρος 15/06/2016 - 01:13

Γεια σας..εχω το note 3 neo lte με android 4.3..γνωριζεται εάν υπαρχει αναβαθμιση από τη samsung για 4.4.2 η εκδοση lollipop ?

Reply
Kostas Gliatiotis 15/06/2016 - 12:34

Καλησπέρα !

Προς το παρόν, ανάλογα με την χώρα για την οποία προορίζονταν η συσκευή υπάρχει η 4.4.2 kitkat. Το Android 5.0 Lollipop δεν έχει ακόμα γίνει διαθέσιμο σε καμία χώρα ή τουλάχιστον η αναβάθμιση σε αυτό δεν είναι διαθέσιμη σε Service της Samsung !

Reply
Κωνσταντινος Τζανακης 02/09/2016 - 17:40

Καλησπέρα εχω την συσκευή εδω & 2 χρόνια & είμαι απολύτος ικανοποιημένος, σκέφτομαι να αλλάξω απλά την μπαταρία να αγοράσω απο amazon ή e bay compatible 4700mAh ή κινδυνεύει η συσκευή ?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights