Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Amazon Fire Phone: Παρουσιάστηκε επίσημα
fire-phone-in2mobile-featured-image

Amazon Fire Phone: Παρουσιάστηκε επίσημα

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από αρκετες διαρρόες και υποθέσεις για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του, ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos, παρουσίασε σήμερα και επίσημα το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Amazon με την ονομασία…. Fire Phone.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Fire Phone περιλαμβάνουν ότι θα περίμενε κανείς απο μια συσκευή αυτής της κατηγορίας ενώ ταυτόχρονα η συσκευή διαθέτει και αρκετές καινοτομίες. Στα “βασικά” τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται  μια οθόνη 4.7 ιντσών με ανάλυση μόλις 1280 x 720 pixels που σύμφωνα με τον Jeff Bezos διακρίνεται για την υψηλή της φωτεινότητα που αγγίζει τα 590 nits. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο SnapDragon 800 επεξεργαστής της Qualcomm με τους τέσσερις πυρήνες του χρονισμένους στα 2.2 GHz συνδευόμενος απο 2 GB μνήμης RAM. Η κάμερα τέλος έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels και το Fire Phone θα προσφέρεται με δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στη Cloud υπηρεσία της Amazon.

Φυσικά το Hardware δεν είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης του Fire Phone, αφού η συσκευή έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες της Amazon στις οποίες προστίθονται μερικές επιπλέον που κάνουν την εμφάνιση τους μαζί με τη συσκευή. Η σημαντικότερη απο αυτές είναι το FireFly μια εφαρμογή που θα εκκίνει μέσω του αφιερωμένου σε αυτή πλήκτρο και θα μπορεί μέσω των διάφορων αισθητήρων της συσκευής να αναγνωρίζει το περιβάλλον του χρήστη. Συγκεκριμένα το FireFly μπορεί να αναγνωρίσει τη μουσική που ακούγεται και να προτείνει στον χρήστη του Fire Phone να την αγοράσει, φυσικά απο το Amazon ενώ μπορεί να κάνει το ίδιο και με περιεχόμενο βίντεο όπως ταινίες κλπ. Ταυτόχρονα μέσω της κάμερας του Fire Phone η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει βιβλία, περιοδικά, DVD ακόμα και παιχνίδια και φυσικά να προτείνει την άμεση αγορά τους μέσω του Amazon και πάλι.

Το Fire Phone διαθέτει ακόμα τέσσερις κάμερες περιμετρικά της οθόνης μέσω των οποίων η συσκευή ανιχνεύει το πρόσωπο του χρήστη και προσαρμόζει το περιεχόμενο της οθόνης. Θεωρητικά η δυνατότητα αυτή μπορεί να αλλάζει το κομμάτι της φωτογραφίας που προβάλεται στην οθόνη ακολουθώντας το πρόσωπο του χρήστη και αναγνωρίζοντας πιο κομμάτι της θέλει να δεί. Ταυτόχρονα είναι δυνατή η χρήση τους κατά την πλοήγηση σε υπηρεσίες όπως το Google Maps με το χρήστη να μπορεί να περιηγηθεί “εικονικά” σε διάφορες τοποθεσίες των οποίων είναι δυνατή η τρισδιάστατη προβολή τους.

amazon-fire-phone-in2mobile-body

Το Fire Phone βασίζεται στο Android της Google, όπως όμως και τα Amazon Kindle Fire, τα Tablets της Amazon έρχεται με σημαντικά τροποποιημένο γραφικό περιβάλλον αλλα και περιορισμένες δυνατότητες. Η συσκευή δεν θα έχει πρόσβαση στο Play Store της Google, αλλά στο αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών της Amazon. Η εταιρεία υπόσχεται πως σε αυτό θα βρίσκονται οι περισσότερες διάσημες εφαρμογές όπως αυτές των κοινωνικών δικτύων Facebook και Twitter. Το YouTube πάντως κάνει αίσθηση με την απουσία υποστήριξης του απο το Fire Phone σε μια ξεκάθαρη αλλά και ενοχλητική προσπάθεια της Amazon να προωθήσει τις δικές της ανάλογες υπηρεσίες.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν και πότε θα διατεθεί και σε άλλες χώρες. Η τιμή της είναι σημαντικά υψηλή με την έκδοση των 32GB να κοστίζει 649 δολάρια και αυτή των 64 GB να αγγίζει τα 749 δολάρια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights