Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Galaxy S5 LTE-A: Η επίσημη ονομασία του SM-G906s
galaxy-s5-lte-a-in2mobile-featured-image

Galaxy S5 LTE-A: Η επίσημη ονομασία του SM-G906s

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από συνεχείς διαρροές των τεχνικών του χαρακτηριστικών, εμφάνιση της συσκευής σε φωτογραφίες και την έκγριση για την κυκλοφορία του απο τις αρμόδιες αρχές της Νοτίου Κορέας η Samsung παρουσίασε σήμερα και επίσημα το Galaxy S5 LTE-Advanced.

Η συσκευή προορίζεται αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά της Νοτίου Κορέας και σαν βασική διαφορά της απο το Galaxy S5 θεωρείται απο την εταιρεία η υποστήριξη LTE ή αλλιώς 4G δικτύων με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που αγγίζει τα 225 Mbps.

Στη πραγματικότητα όμως το Galaxy S5 LTE-A έρχεται με δύο σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το “κανονικό” Galaxy S5. Η συσκευή διαθέτει πλέον μια QHD SUPER AMOLED οθόνη με ανάλυση 2560 x 1440 pixels σε διαγώνιο των 5.1 ιντσών. Σύμφωνα με τη Samsung η οθόνη αυτή μπορεί να αναπαράγει το 90% του χρωματικού προφίλ Adobe RGB ενώ έχει χρόνο απόκριης μόλις 0.01 ms.

Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με τον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί η συσκευή και ο οποίος είναι ο SnapDragon 805 της Qualcomm, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι σήμερα πληροφορίες. Πρόκειται για τη πρώτη συσκευή της αγοράς που χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ο οποίος διαθέτει αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τον SnapDragon 801 του Galaxy S5 (και του ανταγωνισμού του), Αρχικά ο SnapDragon 805 έχει τέσσερις πυρήνες Krait 450 χρονισμένους στα 2.5 GHz με θεωρητικά βελτιώμενη απόδοση σε σύγκριση με τους Krait 400 του SnapDragon 801 που είναι επίσης χρονισμένοι στα 2.5 GHz. Η κάρτα γραφικών με τη σειρά της έχει δεχθεί σημαντική βελτιώση και πλέον χρησιμοποιείται η Adreno 420 που σύμφωνα με τη Qualcomm προσφέρει έως και 70% καλύτερη απόδοση σε σχέση με την Adreno 330 των SnapDragon 800 και 801. Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών πιθανότατα είναι και η πρώτη της αγοράς που είναι πραγματικά ικανή να παράγει γραφικά στην υψηλή ανάλυση των 2560 x 1440 pixels χώρις προβλήματα απόδοσης. Η μνήμη RAM με τη σειρά της έχει αυξηθεί στα 3 GB σε αντίθεση με τα 2 GB του “απλού” Galaxy S5.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy S5 LTE-A δεν συναντάμε καμία ουσιαστική διαφορά σε σύγκριση με τη κανονική έκδοση της συσκευής. Ο σχεδιασμός είναι ακριβώς ο ίδιος με μόνο τις χρωματικές επιλογές να περιλαμβάνουν το “μπορντώ” σαν επιπλέον επιλογή. Το Galaxy S5 LTE-Α διαθέτει την ίδια αντοχή σε σκόνη και υγρασία με το “απλό” ενώ διαθέτει και την ίδια σε χωρητικότητα μπαταρία των 2.800 mAh.

galaxy-s5-lte-a-in2mobile-new-color

Προς το παρόν τουλάχιστον η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μόνο για την αγορά της Νοτίου Κορέας χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο και σε ποια μορφή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights