Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android ART: Αντικαθιστά τη Dalvik VM στην επόμενη έκδοση του Android
android-art-in2mobile-featured-image

Android ART: Αντικαθιστά τη Dalvik VM στην επόμενη έκδοση του Android

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με τις αλλαγές που είναι εμφανείς στον κώδικα του Android μετά τη τελευταία δημοσίευσή του από τη Google για το Android Open Source Project, η μηχανή εκτέλεσης κώδικα ART θα αντικαταστήσει πλήρως τη Dalvik Virtual Machine από την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google.

Μέχρι σήμερα η Dalvik Virtual Machine “μετέφραζε” τις γραμμένες για το Android εφαρμογές σε “γλώσσα μηχανής” ώστε να εκτελεστούν από τον επεξεργαστή της συσκευής μόνο μετά την εκτέλεση της εφαρμογής από το χρήστη. Η ART από την άλλη πλευρά, κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή, δημιουργεί και αποθηκεύει την “μετάφραση” σε γλώσσα μηχανής ώστε αυτή να είναι διαθέσιμη μονίμως στο λειτουργικό σύστημα.

Με τη παρουσίαση της 4.4.2 kit kat έκδοσης του Android η Google είχε κάνει διαθέσιμη την ART για δοκιμαστικούς σκοπούς με την ενεργοποίηση της να απαιτεί συγκεκριμένη (όχι όμως δύσκολη) διαδικασία μέσα από το Developer Options των ρυθμίσεων. Η συγκεκριμένη επιλογή όμως δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές των διαφόρων κατασκευαστών που ήδη “τρέχουν” τη 4.4.2 kit kat αφού μέχρι σήμερα ήταν επιλογή του κάθε κατασκευαστή. Αυτό οφείλονταν στο ότι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές που προσθέτει κάθε κατασκευαστής στο λειτουργικό σύστημα της Google, θα έπρεπε να ελεγχθούν για τη σωστή λειτουργία τους με την ART ενεργή, μια διαδικασία που θα αύξανε σημαντικά το χρόνο δοκιμής που απαιτείται πριν τη κυκλοφορία κάθε νέας έκδοσης για ήδη υπάρχουσες συσκευές.

Πλέον η Google φαίνεται να είναι έτοιμη να κάνει μόνιμα τη μετάβαση στην ART με αποτέλεσμα να πρέπει να υποστηριχθεί από όλες τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με την επόμενη έκδοση του Android ή θα αναβαθμιστούν σε αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights