Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Exynos 5433: Γρηγορότερος από τον SnapDragon 805

Exynos 5433: Γρηγορότερος από τον SnapDragon 805

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η Samsung τα τελευταία δύο περίπου χρόνια να χρησιμοποιεί επεξεργαστές της Qualcomm για τις LTE εκδόσεις των συσκευών της που καταλήγουν στις περισσότερες αγορές όπως έγινε και με το Galaxy S5 , φαίνεται όμως πως δεν έχει σταματήσει να εξελίσσει και να βελτιώνει τους δικούς της επεξεργαστές της σειράς Exynos.

Σύμφωνα λοιπόν με το Antutu Benchmark, η εταιρεία έχει στα τελευταία στάδια των δοκιμών τον Exynos 5433 που αποτελεί την νεότερη έκδοση της σειράς επεξεργαστών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM και διαθέτουν συνολικά οχτώ πυρήνες επεξεργασίας. Μια συσκευή με την ονομασία SM-N910 που όπως όλα δείχνουν θα είναι το Galaxy Note 4 εξοπλισμένη με τον Exynos 5433, πέτυχε συνολικά καλύτερο αποτέλεσμα στο Antutu Benchmark απο την έκδοση της ίδιας συσκευής που είναι βασισμένη στον SnapDragon 805 της Qualcomm.

Μετά τους Exynos 5410 και Exynos 5420 των οποίων η απόδοση ήταν οριακά “κατώτερη” από αυτή των SnapDragon 600 και SnapDragon 800 αντίστοιχα, φαίνεται πως ο Exynos 5433 είναι σημαντικά ισχυρότερος από τον SnapDragon 805 τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα του Antutu Benchmark.

Μάλιστα παρότι ο SnapDragon 805 χρησιμοποιεί βελτιωμένους πυρήνες αρχιτεκτονικής Krait 450 χρονισμένους στα 2.5 GHz αλλά και την Adreno 420 που σύμφωνα με τη Qualcomm είναι έως 70% γρηγορότερη από την Adreno 330 των Snapdragon 800 και 801, ο Exynos 5433 σημειώνει καλύτερα αποτελέσματα και στην επεξεργαστική ισχύ αλλά και στη παραγωγή γραφικών exynos-5433-in2mobile-body

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τις δύο εκδόσεις του SM-N910 θα φτάσει στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αφού η παρουσίαση του Galaxy Note 4 απέχει σχεδόν τρεις μήνες ακόμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights