Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android L: Η Επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος
android-l-in2mobile-featured-image

Android L: Η Επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος

απο alpha

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώνει η Google στο Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε την επόμενη έκδοση του Android με την ονομασία … L.

Σε πλήρη αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πολιτική της εταιρείας, το Android L παρουσιάστηκε στη μη ολοκληρωμένη έκδοση του που απευθύνεται στους δημιουργούς εφαρμογών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν και να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους σε αυτό.

Η επίσημη διάθεση της νέας έκδοσης για το κοινό θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, ενώ μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί και η εμπορική ονομασία της νέας έκδοσης.

Οι αλλαγές του Android L είναι σύμφωνα με τη Google εκτεταμένες και αφορούν την εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος, αλλά και τη δομή του λειτουργικού συστήματος.

Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος, αυτό όπως συνηθίζει άλλωστε η εταιρεία σε κάθε νέα έκδοση, διαθέτει επανασχεδιασμένα εικονίδια, δομή των εφαρμογών αλλά και των ρυθμίσεων. Η οθόνη ειδοποιήσεων έχει αλλάξει εμφάνιση και οι ειδοποιήσεις είναι πλέον εμφανείς στην οθόνη κλειδώματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα εφέ μετάβασης έχουν βελτιωθεί ώστε να μοιάζουν πιο “φυσικά”

Ο Chrome που εδώ και καιρό πλέον αποτελεί τον μοναδικό Browser του λειτουργικού συστήματος, έχει δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία αλλά και το σχεδιασμό του. Το μενού επιλογών είναι σχεδιασμένο να αλλάζει το μέγεθος των εικονιδίων ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται για τη πιο εύκολη χρήση τους. Η απόδοση του έχει δεχθεί βελτιώσεις με τη σειρά της και πλέον η παραγωγή γραφικών γίνεται συνεχώς με 60 καρέ το δευτερόλεπτο για πιο “ομαλή” κίνηση των σελίδων.

android-l-in2mobile-chrome

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, η ART θα είναι πλέον η μηχανή εκτέλεσης εφαρμογών που θα χρησιμοποιείται στο Android L. Η Google δήλωσε πως με τη χρήση της ART η εκκίνηση των εφαρμογών γίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και καλύτερη διαχείριση της κατανάλωση ενέργειας από το λειτουργικό σύστημα. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως, είναι η υποστήριξη της αρχιτεκτονικής των 64 bit για πρώτη φορά στο λειτουργικό της Google και μόνο με τη χρήση της ART. Η εταιρεία δεν “ανέλυσε” πως οι ήδη υπάρχουσες εφαρμογές θα λειτουργούν στο Android L και στα 64 bit αλλά θεωρούμε πως η μετάβαση είναι ένας από τους λόγους που η νέα έκδοση γίνεται πρώτα διαθέσιμη στους δημιουργούς εφαρμογών.

android-l-in2mobile-art

android-l-in2mobile-art-64bit

Η νέα έκδοση δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια, προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών σε δύο ξεχωριστές καταστάσεις λειτουργίας, επαγγελματική και προσωπική. Τα δεδομένα κάθε κατάστασης μπορούν να είναι ξεχωριστά καθώς και να προστατεύονται με κωδικό ασφαλείας. Σύμφωνα με τη Google , η Samsung συνέβαλε αρκετά στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού με τη δουλεία που έχει ήδη κάνει για τη πλατφόρμα KNOX, αλλά η νέα αυτή δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία η συγκεκριμένη δυνατότητα θα προστεθεί σε όλες τις συσκευές που τρέχουν έκδοση 4.0 ή νεότερη.

Όπως ήδη αναφέραμε, η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει στην επίσημη μορφή της το φθινόπωρο ενώ από σήμερα είναι διαθέσιμες οι developer preview εκδόσεις για τα Nexus 5 και Nexus 7.

 

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights