Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Διαγραφή αναζητήσεων με αίτηση του χρήστη
google-in2mobile-featured-imagepng

Google: Διαγραφή αναζητήσεων με αίτηση του χρήστη

απο alpha

Πριν από σχεδόν ένα μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση με απόφαση της είχε ζητήσει από τη Google να διαγράφει αποτελέσματα αναζητήσεων όταν οι πληροφορίες τους δεν ίσχυαν πλέον και αφορούσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών.

Συγκεκριμένα ο κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δικαίωμα να ζητήσει από τη Google με γραπτή επιστολή του να διαγράψει αποτελέσματα αναζητήσεων που τον αφορούν, από ένα χρονικό διάστημα και πίσω το οποίο θεωρεί ο ίδιος πως έχουν αλλάξει οι πληροφορίες που τον αφορούν.

Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί αρκετά ερωτήματα για το κατά πόσο η Google είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού τα στοιχεία των χρηστών βρίσκονται αποθηκευμένα σε σελίδες τρίτων και η Google απλώς τα παρουσιάζει σαν αποτελέσματα αναζήτησης.

Παρόλα αυτά η εταιρεία συμμορφώθηκε με την απόφαση και πλέον στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν έχει γίνει ανάλογο αίτημα, η Google ενημερώνει στο κάτω μέρος της σελίδας πως από αυτή απουσιάζουν αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη ενημέρωση “δείχνει” ουσιαστικά πως κάποιος ζήτησε από την εταιρεία τη διαγραφή αποτελεσμάτων.

Πάντως, η απόφαση ισχύει μόνο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το ίδιο κριτήριο αναζήτησης όταν αυτή γίνεται από άλλη χώρα η Google δεν είναι υποχρεωμένη να διαγράφει αποτελέσματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights